INTERAMERICAN: 200 εκατ. ευρώ τα προ φόρων κέρδη της ΑCHMEA, μητρικής της ΙΝΤERAMERICAN, κατά το πρώτο εξάμηνο

28 Αυγούστου 2018 | Νέα Μελών
Η ΑCHMEA, παρά το γεγονός των υψηλών απαιτήσεων που προέκυψαν από τις δύο σοβαρές καταιγίδες που έπληξαν τις Κάτω Χώρες κατά τον περασμένο Ιανουάριο και για τις οποίες κατέβαλε αποζημιώσεις 116 εκατ. ευρώ, πέτυχε κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους ικανοποιητικά αποτελέσματα με προ φόρων κέρδη 200 εκατ. ευρώ. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ομίλου, στον οποίο ανήκει η ΙΝΤERAMERICAN, αν αφαιρεθεί το κόστος των αποζημιώσεων για τις καταστροφές από τις καταιγίδες, η ΑCHMEA είχε αυξημένα λειτουργικά αποτελέσματα σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο. Τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ανήλθαν σε 17,45 εκατ. ευρώ, έναντι 16,95 πέρυσι, ενώ ο δείκτης φερεγγυότητας είναι ισχυρός, αυξημένος στο 191%.
Τα στοιχεία, που χαρακτηρίζουν την εικόνα των αποτελεσμάτων της ΑCHMEA κατά το πρώτο ήμισυ του 2018, είναι η βελτίωση των επιδόσεων στον κλάδο Συνταξιοδότησης και Ζωής λόγω υψηλότερων αποδόσεων των επενδύσεων, βελτιωμένου τεχνικού αποτελέσματος και μείωσης δαπανών, καθώς και η βελτίωση των επιδόσεων στον κλάδο Υγείας λόγω των χαμηλότερων λειτουργικών δαπανών και του μειωμένου κόστους υγειονομικής περίθαλψης. Στις Γενικές ασφαλίσεις, τα δυσμενέστερα αποτελέσματα οφείλονται στις αποζημιώσεις για τις καταιγίδες, ωστόσο τα υποκείμενα αποτελέσματα ήταν υψηλότερα χάρη σε άλλα μέτρα βελτίωσης. Επισημαίνεται η διεθνής ανάπτυξη του ψηφιακού καναλιού πωλήσεων και η είσοδος της ΑCHMEA στην ασφαλιστική αγορά του Καναδά.
Όσον αφορά στις εκτός Κάτω Χωρών δραστηριότητες, οι εταιρείες του ομίλου σε όλες τις χώρες: Σλοβακία, Ελλάδα (ΙΝΤERAMERICAN), Τουρκία και Αυστραλία, συνεισέφεραν στο αυξημένο συνολικό αποτέλεσμα. Η διεθνής στρατηγική της ΑCHMEA εστιάζει στην επίτευξη ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος και στην επικερδή ανάπτυξη του μεριδίου αγοράς στις χώρες όπου μπορεί να αξιοποιήσει τις βασικές ικανότητες του οργανισμού στους κλάδους Γενικών ασφαλίσεων και Υγείας. Στις χώρες αυτές, η ΑCHMEA επενδύει στην ανάπτυξη μέσω του τραπεζικού διαύλου και της διαδικτυακής διανομής και δίνει ιδιαίτερη σημασία στην περαιτέρω ψηφιοποίηση. Επιπροσθέτως, η ΑCHMEA έχει ξεκινήσει συνεργασία με τη Fairfax για την παρουσίαση μιας νέας, για υλικές ζημιές και προσωπικά ατυχήματα, ασφαλιστικής πρότασης στον Καναδά. 
«Προχωρούμε πολύ καλά προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των φιλοδοξιών μας, με ορίζοντα το 2020. Για να βελτιώσουμε περαιτέρω τις υπηρεσίες προς τους πελάτες μας, επενδύουμε στην καινοτομία και συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε σε ένα κορυφαίο πάροχο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ώστε να είμαστε σημαντικοί και για τους πελάτες μας και για την κοινωνία στο μέλλον» υπογραμμίζει στη δήλωσή του για τα αποτελέσματα ο Willem van Duin, πρόεδρος του Δ.Σ. της ACHMEA.

INTERAMERICAN

Είναι η πρώτη σε μέγεθος ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία και δεύτερη στο σύνολο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Διακρίνεται για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και συστημάτων (σύστημα υγείας Medisystem, απευθείας ασφάλιση Anytime online), καθώς και εφαρμογών με αιχμή τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας. Κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών στην παροχή υπηρεσιών βοήθειας (οδικής και άμεσης ιατρικής). Βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς φήμης και αναγνωρισιμότητας επί σειρά ετών (έρευνα Tradelink) και είναι πρωτοπόρος  στην ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρησιακής υπευθυνότητας, με πολυσχιδές έργο και στρατηγική απόδοσης αξίας προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς ασφάλισης (ζωής, υγείας και γενικών ασφαλίσεων), με πολυκαναλική διανομή των προγραμμάτων της. Αριθμεί σήμερα περισσότερους από 1.000.000 πελάτες, ιδιώτες και επιχειρήσεις. Είναι η μοναδική ασφαλιστική εταιρεία η οποία διαθέτει ιδιόκτητες και σύγχρονες υποδομές στους τομείς Υγείας (Aθηναϊκή Mediclinic, Medifirst πολυϊατρείο) και Βοήθειας (οχήματα οδικής βοήθειας, ασθενοφόρα κ.λπ.).

Αποτελεί μέλος του Ομίλου ACHMEA, του κορυφαίου ευρωπαϊκού ομίλου με συνεταιριστικό χαρακτήρα και με εμπειρία 200 και πλέον ετών, που κατέχει την πρώτη θέση πανευρωπαϊκά στην παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών υγείας .

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ