INTERAMERICAΝ: 28 Ιανουαρίου: ιστορική επέτειος 50 ετών για την INTERAMERICAN

28 Ιανουαρίου 2019 | Νέα Μελών
50ετής συμβολή της εταιρείας στην ανάπτυξη
της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς
Με την επωνυμία INTERAMERICAN, σαν σήμερα 28 Ιανουαρίου πριν 50 χρόνια -το 1969- ο ασφαλιστικός οργανισμός που έγινε συνώνυμο της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα άνοιξε το μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας του, ως Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης. Σημειώνεται πως η έναρξη λειτουργίας πραγματοποιήθηκε με άλλο όνομα, που ίσχυσε για λίγες μόνο ημέρες, με δημοσίευση στο ΦΕΚ 4/10.1.1969, δυνάμει ιδρυτικού συμβολαίου από τα τέλη Δεκεμβρίου 1968 μεταξύ της «Οργάνωσις Ταμπουρά ΑΕ» και του Δημήτρη Κοντομηνά και με κεφάλαιο 200.000 δραχμών. Η INTERAMERICAN, στη συνέχεια, ανασυστάθηκε ως Ανώνυμη Εταιρεία το 1971 (ΦΕΚ 1546/30.9.1971), στη βάση της πρώτης ελληνοαμερικάνικης ασφαλιστικής κοινοπραξίας με απόλυτη ισοτιμία, κατά την οποία ο Αλ. Ταμπουράς και ο Δ. Κοντομηνάς κατέβαλαν το 50% του κεφαλαίου της και το υπόλοιπο μισό, ως αντασφαλιστής, η Insurance Company of North America (INA). H νέα INTERAMERICAN ήταν τότε η πρώτη αμιγώς ασφαλιστική Ζωής στην Ελλάδα.
Ιστορικά, το joint venture με τους Αμερικανούς διατηρήθηκε έως το τέλος της πρώτης δεκαετίας, ενώ είχε αποσυρθεί ήδη η «Οργάνωσις Ταμπουρά», όταν η INTERAMERICAN περιήλθε στην απόλυτη ιδιοκτησία του Δ. Κοντομηνά, υπό την ηγεσία του οποίου οδηγήθηκε στην πρώτη γραμμή της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς μέχρι το ξεκίνημα του νέου αιώνα, με απόγειο την εισαγωγή της στο ΧΑΑ. Η εταιρεία κατά το διάστημα αυτό είχε αναπτύξει ηγετική δραστηριότητα σε όλους τους ασφαλιστικούς κλάδους, ενώ ήταν η πρώτη ιδιωτική που εισήγαγε την ασφάλιση υγείας, από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, καθώς επίσης το πρώτο και μοναδικό στην ασφαλιστική αγορά σύστημα υγείας Medisystem, από τα τέλη της δεκαετίας 1990. Ακόμη, ανέπτυξε σε όλο το φάσμα τη Βοήθεια -οδική και άμεση ιατρική- με δικές της υποδομές, καθώς και τη διαχείριση Αμοιβαίων Κεφαλαίων, ενώ άνοιξε τα επιχειρησιακά όριά της με τραπεζικές (INTERBANK) και τεχνολογικές δραστηριότητες (INTERTECH). 
Το 2001 σηματοδότησε τη διεθνοποίηση της INTERAMERICAN με την αλλαγή της ιδιοκτησίας, που από τον Δ. Κοντομηνά πέρασε στον πανευρωπαϊκό όμιλο EUREKO (τότε), με κύριο μέτοχο τη σημερινή μητρική εταιρεία ACMHEA. Η πώληση είχε ανακοινωθεί στις 29 Μαΐου 2001 και ο ολλανδικών συμφερόντων όμιλος, που πρωταγωνιστεί πανευρωπαϊκά στην ασφάλιση υγείας, εισήγαγε την INTERAMERICAN σε μία νέα εποχή. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της ιστορικής συνέχειας για την εταιρεία παρέμεινε η πρωτοπορία, που έφερε στο DNA της από το ξεκίνημά της. Ως εταιρεία μέρος της ACHMEA, η INTERAMERICAN επικεντρώθηκε στις ασφαλιστικές δραστηριότητες, βασισμένη στη σύγχρονη ασφαλιστική τεχνογνωσία και την προηγμένη οργάνωση, με έμφαση στη χρήση των τεχνολογικών δυνατοτήτων κατά την τελευταία δεκαετία και την πολυκαναλικότητα στη διανομή (Anytime και δίκτυο Brokers δίπλα στο εταιρικό δίκτυο Agency). 

INTERAMERICAN

Είναι η πρώτη σε μέγεθος ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία και δεύτερη στο σύνολο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Διακρίνεται για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και συστημάτων (σύστημα υγείας Medisystem, απευθείας ασφάλιση Anytime online), καθώς και εφαρμογών με αιχμή τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας. Κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών στην παροχή υπηρεσιών βοήθειας (οδικής και άμεσης ιατρικής). Βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς φήμης και αναγνωρισιμότητας επί σειρά ετών (έρευνα Tradelink) και είναι πρωτοπόρος  στην ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρησιακής υπευθυνότητας, με πολυσχιδές έργο και στρατηγική απόδοσης αξίας προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς ασφάλισης (ζωής, υγείας και γενικών ασφαλίσεων), με πολυκαναλική διανομή των προγραμμάτων της. Αριθμεί σήμερα περισσότερους από 1.000.000 πελάτες, ιδιώτες και επιχειρήσεις. Είναι η μοναδική ασφαλιστική εταιρεία η οποία διαθέτει ιδιόκτητες και σύγχρονες υποδομές στους τομείς Υγείας (Aθηναϊκή Mediclinic, Medifirst πολυϊατρείο) και Βοήθειας (οχήματα οδικής βοήθειας, ασθενοφόρα κ.λπ.).

Αποτελεί μέλος του Ομίλου ACHMEA, του κορυφαίου ευρωπαϊκού ομίλου με συνεταιριστικό χαρακτήρα και με εμπειρία 200 και πλέον ετών, που κατέχει την πρώτη θέση πανευρωπαϊκά στην παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών υγείας .

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ