SIEMENS A.E.: Συνεργασία με την κυβέρνηση της Αργεντινής

6 Οκτωβρίου 2016 | Νέα Μελών

H Siemens και η κυβέρνηση της Αργεντινής συμφωνούν να εντείνουν τη συμφωνία συνεργασίας τους

 • Έμφαση στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και των ευφυών πόλεων
 • Στόχος είναι η δημιουργία απασχόλησης, η στήριξη της ανάπτυξης των τοπικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, και η εκπαίδευση των μελλοντικών μηχανικών και τεχνικών
 • Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας υπογράφηκε σήμερα, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Υποθέσεων Gabriel και του Προέδρου Macri
Το Υπουργείο Εθνικής Παραγωγής της Αργεντινής, ο Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων και Εμπορίου της Αργεντινής και η Siemens σκοπεύουν να συνεργαστούν στενά στο μέλλον. Στο Business Investment Forum της Αργεντινής, στο Μπουένος Άιρες, ο Joe Kaeser, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AG, η Lisa Davis, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG, ο Francisco Cabrera, Υπουργός Παραγωγής της Αργεντινής και ο Juan Procaccini, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων και Εμπορίου της Αργεντινής, υπέγραψαν μια αντίστοιχη επιστολή πρόθεσης συνεργασίας. Ο Αργεντινός Πρόεδρος Mauricio Macri και ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων Sigmar Gabriel ήταν παρόντες κατά την υπογραφή. Η συμφωνία ορίζει την πρόθεση για την ανάπτυξη λύσεων στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και των ευφυών πόλεων.
Η στρατηγική που οδήγησε στην Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, στόχους που σχετίζονται με:

 • Τη βελτίωση της απόδοσης, της αξιοπιστίας και της λειτουργίας του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη διαφορετικά σενάρια και παγκόσμιες βέλτιστες πρακτικές.
 • Την υποστήριξη των σχεδίων εκσυγχρονισμού στους τομείς των υποδομών σιδηροδρομικών μεταφορών (π.χ. ηλεκτροδότηση, σηματοδότηση, επικοινωνίες και τλύσεις του τροχαίου υλικού)
 • Το έξυπνο δίκτυο (Smart grid) και ευφυή συστήματα κυκλοφορίας
 • Τη δημιουργία έως και 3000 άμεσων θέσεων εργασίας∙ 7000 έμμεσες θέσεις εργασίας
 • Την πιθανή χρηματοδότηση και επένδυση έως €5 δισεκατομμύρια

 «Η Siemens σχεδιάζει να διπλασιάσει τις δραστηριότητές της στην Αργεντινή πριν από το 2020, ενισχύοντας τον τοπικό παράγοντα, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και επεκτείνοντας τις ευκαιρίες κατάρτισης για τη νέα γενιά – για παράδειγμα, για τις θέσεις εργασίας που απαιτούν ψηφιακή τεχνογνωσία και για να δημιουργήσει έναν καλύτερο πλανήτη», δήλωσε ο Joe Kaeser, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AG. «Ως εκ τούτου, θα συμβάλλουμε στην ενίσχυση της πορείας της Αργεντινής προς μια «πράσινη οικονομία».
Μέσα από το έργο που θα γίνει στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας συνεργασίας, η Siemens δεσμεύεται να συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και την κατάρτιση των Αργεντινών σε κλάδους που σχετίζονται με τη μηχανική.
Στοιχεία Επικοινωνίας για τα ΜΜΕ
Ελισάβετ-Βασιλική Σαχινίδου
Τηλ.: 210 68.64.267; E-mail: elisavet.sachinidou@siemens.com
Ακολουθήστε μας στο Twitter στο: www.twitter.com/siemens_press

SIEMENS A.E.

H Siemens Α.Ε. είναι μέλος του Ομίλου Siemens, ο οποίος αποτελεί έναν παγκόσμιο ηγέτη, συνώνυμο της τεχνολογικής υπεροχής, της καινοτομίας, της ποιότητας και της αξιοπιστίας διεθνώς, για περισσότερα από 170 χρόνια. Με παρουσία σε όλον τον κόσμο, η Siemens εστιάζει στους τομείς αυτοματισμού και ψηφιοποίησης στις βιομηχανίες μεταποίησης και στη βιομηχανική παραγωγή, στον τομέα έξυπνων υποδομών για κτήρια και συστήματα κατανεμημένης ενέργειας, καθώς και στον τομέα των μεταφορών. Η Siemens δημιουργεί τεχνολογίες με σκοπό, φέρνοντας κοντά τον ψηφιακό με τον φυσικό κόσμο, προς όφελος των πελατών και της κοινωνίας.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται τα τελευταία 122 χρόνια και στην Ελλάδα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βιομηχανική, τεχνολογική και ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας και εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους επενδυτές στην τοπική αγορά, εστιάζοντας στην προώθηση και την παροχή τεχνογνωσίας.

Στην Ελλάδα, η Siemens δραστηριοποιείται στους τομείς Digital Industries και Smart Infrastructure μέσω της εταιρείας Siemens A.E., ενώ δραστηριοποιείται επίσης με τις εταιρείες Siemens Mobility Α.Ε., Siemens Healthcare ABEE και Siemens Energy Α.Ε., οι οποίες διοικούνται ξεχωριστά.

Η Siemens A.E., ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, υποστηρίζει την τοπική κοινωνία και οικονομία και δεσμεύεται στην υιοθέτηση μιας επιχειρηματικής στρατηγικής η οποία προάγει την επίτευξη οικονομικών στόχων με τα υψηλότερα ηθικά κριτήρια.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ