SIEMENS A.E.: Η Siemens θα παραδώσει στο Ηνωμένο Βασίλειο έναν από τους πιο αποδοτικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου στον κόσμο

4 Ιουλίου 2018 | Νέα Μελών
 • Η Siemens θα παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις και μακροπρόθεσμες υπηρεσίες στην SSE
 • Η πρώτη εγκατάσταση παγκοσμίως του καινοτόμου αεριοστρόβιλου 50 Hz της Siemens HL-class

Η Siemens και η σκωτσέζικη εταιρεία ενέργειας SSE plc ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν για την κατασκευή του υψηλής απόδοσης σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας που λειτουργεί με φυσικό αέριο, Κeadby 2, στο Lincolnshire. Η Siemens θα παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση για το σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία θα περιλαμβάνει την πρώτη εγκατάσταση στον κόσμο της 50Hertz εκδοχής του αεριοστροβίλου SGT-9000HL. Η SSE θα επενδύσει £350 εκατομμύρια για την κατασκευή του νέου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής που θα έχει συνολική ισχύ 840 μεγαβάτ (MW) και απόδοση 63%.

Θα περιλαμβάνει, επίσης, μακροχρόνια σύμβαση συντήρησης διάρκειας δεκαπέντε ετών, το πρώτο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα (LTP) για αεριοστρόβιλο της κατηγορίας HL στην Ευρώπη. Η Siemens θα χρησιμοποιήσει τις προηγμένες λύσεις ψηφιακών υπηρεσιών της, συμπεριλαμβανομένης της απομακρυσμένης παρακολούθησης και διάγνωσης, για να βοηθήσει στη διατήρηση της πρόσβασης, της αξιοπιστίας και της βέλτιστης απόδοσης της μονάδας παραγωγής ενέργειας.

Οι επιτόπου εργασίες θα ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι με αποτέλεσμα αυτό που θα αποτελέσει το δεύτερο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου της SSE, που βρίσκεται στο Keadby. Η απόφαση για την κατασκευή του Keadby 2 ελήφθη χωρίς η SSE να έχει εξασφαλίσει σύμβαση παράγωγης ηλεκτρικής ενέργειας στη σχετική Δημοπρασία για το 2018, απόδειξη της δέσμευσης της εταιρείας για το έργο και την εμπιστοσύνη στην τεχνολογία που μπορεί να προσφέρει η Siemens. Η εμπορική λειτουργία του Keadby 2 έχει προγραμματιστεί για το 2022, καθώς θα τεθεί σε ισχύ το κλείσιμο των σταθμών παραγωγής άνθρακα. Θα παρέχει ευέλικτη, μεγάλης κλίμακας παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, στο δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Η Siemens έχει μια μακροχρόνια σχέση με την SSE και έχουμε συνεργαστεί για να αναπτύξουμε μια ανταγωνιστική και καινοτόμο λύση που θα επιτρέψει στον πελάτη μας να προχωρήσει σε αυτό το σημαντικό έργο», δήλωσε ο Willi Meixner, Διευθύνων Σύμβουλος της Διεύθυνσης Power and Gas της Siemens. «Τον Ιούνιο του 2017, ανακοινώσαμε την επικύρωση των τεχνολογιών των νέων μας HL-class για την αγορά των 60-Hertz στην περιοχή του Lincoln County της Duke Energy στη Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών. Τώρα, η συνεργασία με την SSE για την έκδοση των 50 Hertz της HL-class αποτελεί ακόμα ένα ορόσημο στην πορεία μας για να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την κορυφαία απόδοση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο», πρόσθεσε ο Meixner, Διευθύνων Σύμβουλος της Διεύθυνσης Power and Gas της Siemens.

Ο Martin Pibworth, Διευθυντής Χονδρικής της SSE, δήλωσε: «Η SSE είναι πολύ ευχαριστημένη που έχει τώρα αυτή τη μοναδική ευκαιρία να είναι συνεργάτης της Siemens για την κατασκευή ενός νέου υπερσύγχρονου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής με καύση φυσικού αερίου στο Keadby 2. Η εξαιρετικά αποδοτική του τεχνολογία, που δεν έχει προηγούμενο στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα παρέχει σταθερή και αξιόπιστη ισχύ από τις αρχές της δεκαετίας του 2020 με τις μισές εκπομπές άνθρακα σε σχέση με την τεχνολογία παραγωγής ενέργειας μέσω καύσης λιθάνθρακα που αντικαθιστά. Ο νέος σταθμός συνδυασμένου κύκλου συμπληρώνει τις φιλοδοξίες της SSE να κατασκευάσει περισσότερα υπεράκτια και επίγεια αιολικά πάρκα, καθώς οι σταθμοί συνδυασμένου κύκλου αποτελούν καλή εναλλακτική λύση παρέχοντας ευέλικτη
και επαρκούς κλίμακας ισχύ, για την υποστήριξη του δικτύου και για να συμπληρώσουν το μεγάλο όγκο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που χρειάζεται το Ηνωμένο Βασίλειο για να επιτύχει τους στόχους του σε χαμηλές εκπομπές άνθρακα».

Η Siemens ανέπτυξε την κατηγορία HL-class εξελίσσοντας την αποδεδειγμένη τεχνολογία της H-class. Οι προηγμένοι αεριοστρόβιλοι HL-class της Siemens συνδυάζουν μια σειρά νέων αλλά ήδη δοκιμασμένων τεχνολογιών και σχεδιαστικών χαρακτηριστικών με την καλύτερη εμπειρία του παρελθόντος , καταλήγοντας σε ένα φορέα τεχνολογίας που βρίσκεται στο επόμενο επίπεδο αποτελεσματικότητας και απόδοσης. Η τεχνολογία HL-class ανοίγει το δρόμο για ακόμη υψηλότερους βαθμούς απόδοσης.

Το παρόν δελτίο τύπου είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.siemens.com/press/PR2018060209PGEN

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Διεύθυνση Power and Gas, μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.siemens.com/about/power-gas

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία 9000HL της Siemens, μπορείτε να επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://www.siemens.com/global/en/home/products/energy/power-generation/gas-turbines/sgt5-9000hl.html

SIEMENS A.E.

Η Siemens A.E. είναι μέλος του Ομίλου εταιρειών Siemens, με παρουσία άνω των 110 ετών στην Ελλάδα, και ουσιαστική συμβολή στη βιομηχανική και τεχνολογική ανάπτυξη της χώρας. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η εταιρεία αναπτύσσεται στους τομείς της ηλεκτροδότησης, του αυτοματισμού και της ψηφιοποίησης.

Στην Ελλάδα, η Siemens δραστηριοποιείται με τις ακόλουθες διευθύνσεις: Power and Gas, Wind Power and Renewables,  Power Generation Services, Energy Management, Building Technologies, Mobility, Digital Factory, Process Industry and Drives, και την Siemens Healthcare ΑΒΕΕ, η οποία διοικείται ξεχωριστά. Η Siemens, ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, υποστηρίζει την τοπική κοινωνία και οικονομία και δεσμεύεται στην υιοθέτηση μιας επιχειρηματικής στρατηγικής, η οποία προάγει την επίτευξη οικονομικών στόχων με τα υψηλότερα ηθικά κριτήρια.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ