SIEMENS A.E.: Η Siemens εγκαινίασε νέες εγκαταστάσεις στο Zug

15 Ιανουαρίου 2019 | Νέα Μελών
 • Έδρα της Siemens Building Technologies  
 • Έδρα της Επιχειρησιακής Εταιρείας «Έξυπνες Υποδομές» (“Smart Infrastructure”) από την 1η Απριλίου 2019
 • Συνολική επένδυση 250 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (CHF) 
 • Έργο αναφοράς για τα έξυπνα κτήρια  
Η Siemens AG εγκαινίασε τo Δεκέμβρη το νέο της συγκρότημα κτηρίων στο Zug. Tο συγκρότημα της Siemens στο Zug διαθέτει ένα νέο κτήριο γραφείων με 1.000 θέσεις εργασίας και ένα νεόκτιστο κτήριο παραγωγής. Ο όγκος της επένδυσης για τα νέα κτήρια, τις ανακαινίσεις και συναφή μέτρα ανέρχεται σε 250 εκατ. CHF. Το συγκρότημα κτηρίων είναι η διεθνής έδρα της Διεύθυνσης Building Technologies (BT) της Siemens, η οποία απασχολεί 29.000 εργαζόμενους. Πέρυσι, είχε παγκόσμιες πωλήσεις ύψους €6,6 δισ. Αποτελώντας ένα έργο αναφοράς για τη Siemens, τα κτήρια διαθέτουν καινοτόμα τεχνολογία κτηρίων. 
«Η Siemens είναι ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της Ελβετίας. Απασχολούμε περισσότερα από 6.000 άτομα εδώ, συμπεριλαμβανομένων περίπου 300 μαθητευομένων», δήλωσε ο Joe Kaeser, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG. «Η Διεύθυνση Building Technologies με έδρα το Zug θα ωφεληθεί περισσότερο από την ψηφιοποίηση από ό, τι ουσιαστικά οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία. Τον επόμενο χρόνο, η τεχνολογία κτηρίων θα αποτελέσει βασικό στοιχείο της νέας επιχείρησης «Έξυπνες Υποδομές» (“Smart Infrastructure (SI)”), η παγκόσμια έδρα της οποίας θα είναι επίσης στο Zug». 
Στο Zug στεγάζεται η Διεύθυνση Siemens Building Technologies από το 1998, όταν η Siemens ανέλαβε τη βιομηχανική δραστηριότητα της Elektrowatt AG. «Με τις επενδύσεις μας στην έρευνα και την ανάπτυξη, χρησιμοποιούμε τις ευκαιρίες ψηφιοποίησης για να 
εξελιχθούμε σταθερά σε μια εταιρεία έξυπνων κτηρίων», εξήγησε ο Matthias Rebellius, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Building Technologies. «Προσφέρουμε ένα πλήρες φάσμα τεχνολογίας κτηρίων για λύσεις πυρανίχνευσης, ασφάλειας και αυτοματισμού για τη βελτιστοποίηση της βιωσιμότητας, του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας και της εμπειρίας των χρηστών στα κτήρια. Τα έξυπνα κτήρια βασίζονται σε ενδελεχείς αναλύσεις και χρήση των ψηφιακών δεδομένων κτηρίων». Ο Rebellius χαρακτήρισε το συγκρότημα κτηρίων ως έργο αναφοράς που δείχνει τις δυνατότητες ψηφιοποίησης στην τεχνολογία των κτηρίων, την ενεργειακή απόδοση και την προσανατολισμένη προς το μέλλον εργασία. «Ένα έξυπνο κτήριο είναι ευέλικτο, «μαθαίνει» από προηγούμενες αλληλεπιδράσεις και προσαρμόζεται συνεχώς στις ανάγκες των χρηστών των κτηρίων, συμβάλλοντας έτσι ενεργά στην επιτυχία τους».
Η κατασκευή των γραφείων και των κτηρίων παραγωγής άρχισε τον Μάιο του 2016 και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2018. Το συγκρότημα κτηρίων της Siemens στο Zug είναι ένα από τα πρώτα νέα έργα που χρησιμοποιούν το Building Information Modeling (BIM) για το σχεδιασμό και την κατασκευή. Το ψηφιακό δίδυμο – ένα τρισδιάστατο μοντέλο του κτηρίου, ενισχυμένο με τεχνικές πληροφορίες για μεταγενέστερες λειτουργίες – αποτελεί τη βάση για μια αποτελεσματική, οικονομικά βελτιστοποιημένη και προσανατολισμένη προς το μέλλον διαχείριση κτηρίων.
Το συγκρότημα κτηρίων είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία αυτοματισμού, ασφάλειας και πυρασφάλειας από τη Siemens BT. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη βιωσιμότητα και την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων. Το κτήριο γραφείων πληροί τις υψηλότερες απαιτήσεις του προτύπου LEED, έχοντας κερδίσει Platinum πιστοποιητικό. Το κτήριο παραγωγής πληροί τα κριτήρια πιστοποίησης LEED Gold. Ένα ολοκληρωμένο σύστημα αυτοματισμού κτηρίων με βελτιστοποίηση ενέργειας που βασίζεται στην ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης κτηρίων Desigo CC ελέγχει την κατανάλωση ενέργειας και όλες τις λειτουργίες των κτηρίων. Οι ενεργειακά αποδοτικές αντλίες θερμότητας χρησιμοποιούν νερό από τη λίμνη Zug ως πηγή θερμότητας και για άμεση ψύξη. Τα κτήρια του συγκροτήματος δεν χρειάζονται ορυκτά καύσιμα για την παραγωγή ενέργειας. Τα συστήματα θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού είναι εξοπλισμένα με συστήματα ανάκτησης θερμότητας και ψύξης. Ακόμη και τα συστήματα πεπιεσμένου αέρα στην παραγωγή διαθέτουν σύστημα ανάκτησης ενέργειας για θέρμανση νερού. Τα κτήρια έχουν πράσινες στέγες και το κτήριο γραφείων χρησιμοποιεί περίπου 1.500 m3 βρόχινου νερού. Ένα φωτοβολταϊκό σύστημα στην οροφή του κτηρίου παραγωγής θα τεθεί σε λειτουργία την άνοιξη του 2019.
Με κάτοψη 56 x 56 μέτρων, το επταώροφο κτήριο γραφείων μπορεί να φιλοξενήσει 1.000 εργαζόμενους. Διαθέτει συνολικά 32.000 m2, συμπεριλαμβανομένων 18.400 m2 χώρων γραφείων και 11.000 m2 στο διώροφο υπόγειο γκαράζ με 250 θέσεις στάθμευσης. Το κτήριο έχει ύψος 25 μέτρων.
Το τριώροφο κτήριο παραγωγής έχει ύψος 16 μέτρων, κάτοψη 125 x 50 μέτρων και δύο ορόφους παραγωγής. Ο δεύτερος επάνω όροφος διαθέτει 120 χώρους γραφείων καθώς και επιπλέον χώρο για επαγγελματική κατάρτιση και εργαστήριο. Οι δεξαμενές παραλαβής, οι δεξαμενές αζώτου και τα κοντέινερ απορριμμάτων ενσωματώνονται στο κτήριο για να ελαχιστοποιήσουν τον θόρυβο στη γειτονική κατοικημένη περιοχή και να το κάνουν αρχιτεκτονικά ελκυστικό.
Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν επίσης ένα υπάρχον κτήριο γραφείων και παραγωγής, το οποίο έχει προγραμματιστεί για ανακαίνιση το 2021. Από τα τέλη του 2022 θα στεγάσει τους περίπου 450 εργαζόμενους του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της BT. Η πόλη του Zug αναλαμβάνει το πρώην κτήριο γραφείων της Siemens.
Το συγκρότημα κτηρίων της Siemens στο Zug είναι η διεθνής έδρα της Διεύθυνσης Building Technologies (BT) της Siemens. Η Διεύθυνση της Siemens Building Technologies είναι όχι μόνο κορυφαίος κατασκευαστής και προμηθευτής προϊόντων, συστημάτων λύσεων και υπηρεσιών αυτοματισμού κτηρίων, ενεργειακής απόδοσης, πυρασφάλειας και προστασίας, αλλά και πρωτοπόρος στην οικοδόμηση της ψηφιοποίησης. Το 2018, η BT είχε περισσότερους από 29.000 υπαλλήλους σε περισσότερες από 400 τοποθεσίες παγκοσμίως και κατέγραψε πωλήσεις συνολικού ύψους €6,6 δισ. Η Building Technologies βρίσκεται στο Zug από την ανάληψη των βιομηχανικών δραστηριοτήτων της Elektrowatt το 1998. Περισσότεροι από 1.700 εργαζόμενοι εργάζονται για την BT στο Zug.
To παρόν δελτίο τύπου και σχετικές φωτογραφίες είναι διαθέσιμα στη διεύθυνση:  www.siemens.com/press/opening-campus-zug
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Διεύθυνση Building Technologies, μπορείτε να μπείτε στη διεύθυνση www.siemens.com/buildingtechnologies 
Στοιχεία Επικοινωνίας για τα ΜΜΕ 
Ελισάβετ-Βασιλική Σαχινίδου, Τηλ.: 210 68.64.267

SIEMENS A.E.

H Siemens Α.Ε. είναι μέλος του Ομίλου Siemens, ο οποίος αποτελεί έναν παγκόσμιο ηγέτη, συνώνυμο της τεχνολογικής υπεροχής, της καινοτομίας, της ποιότητας και της αξιοπιστίας διεθνώς, για περισσότερα από 170 χρόνια. Με παρουσία σε όλον τον κόσμο, η Siemens εστιάζει στους τομείς αυτοματισμού και ψηφιοποίησης στις βιομηχανίες μεταποίησης και στη βιομηχανική παραγωγή, στον τομέα έξυπνων υποδομών για κτήρια και συστήματα κατανεμημένης ενέργειας, καθώς και στον τομέα των μεταφορών. Η Siemens δημιουργεί τεχνολογίες με σκοπό, φέρνοντας κοντά τον ψηφιακό με τον φυσικό κόσμο, προς όφελος των πελατών και της κοινωνίας.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται τα τελευταία 122 χρόνια και στην Ελλάδα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βιομηχανική, τεχνολογική και ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας και εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους επενδυτές στην τοπική αγορά, εστιάζοντας στην προώθηση και την παροχή τεχνογνωσίας.

Στην Ελλάδα, η Siemens δραστηριοποιείται στους τομείς Digital Industries και Smart Infrastructure μέσω της εταιρείας Siemens A.E., ενώ δραστηριοποιείται επίσης με τις εταιρείες Siemens Mobility Α.Ε., Siemens Healthcare ABEE και Siemens Energy Α.Ε., οι οποίες διοικούνται ξεχωριστά.

Η Siemens A.E., ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, υποστηρίζει την τοπική κοινωνία και οικονομία και δεσμεύεται στην υιοθέτηση μιας επιχειρηματικής στρατηγικής η οποία προάγει την επίτευξη οικονομικών στόχων με τα υψηλότερα ηθικά κριτήρια.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ