Siemens A.E.: Εκδήλωση Siemens Ελλάδας για τη βιωσιμότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στη Βιομηχανία και στις Υποδομές

4 Ιουλίου 2022 | Νέα Μελών

Εκδήλωση με τίτλο «Διαμορφώνοντας ένα βιώσιμο μέλλον, με τεχνολογίες που μεταμορφώνουν την κάθε ημέρα» πραγματοποίησε η Siemens Ελλάδας, παρουσιάζοντας τις τελευταίες τεχνολογίες που υποστηρίζουν την ψηφιακή μετάβαση και διασφαλίζουν ένα βιώσιμο μέλλον στους τομείς της Βιομηχανίας και των Υποδομών.

Με καλεσμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών και συνεργατών της Siemens στην Ελλάδα, περισσότεροι από 200 πελάτες, συνεργάτες της εταιρείας και εκπρόσωποι επιστημονικών, εκπαιδευτικών και θεσμικών φορέων, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις που οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό παγκοσμίως, τα οφέλη που επιφέρουν, και πώς συνεισφέρουν στη βιωσιμότητα των αγορών και των κοινωνιών.

Ειδικές, θεματικές τεχνολογικές συνεδρίες που εστίαζαν στις τεχνολογίες που κυριαρχούν στις Ψηφιακές Βιομηχανίες και τις Έξυπνες Πόλεις, καθώς και μια διιαδραστική έκθεση εφαρμογών, πλαισίωσαν τις κεντρικές ομιλίες.

Πιο συγκεκριμένα, των κεντρικών ομιλιών προηγήθηκαν τα Tech Meetup Sessions, όπου υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής αγοράς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τεχνολογίες που μετασχηματίζουν την καθημερινότητα, στους τομείς Digital Industries και Smart Cities.

Στο πλαίσιο των Digital Industries Sessions, κορυφαία στελέχη της Siemens Ελλάδος, της FEAC Engineering, της Depia Automations και της Πρωτοβουλίας AM4GR, παρουσίασαν τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις στην Προσθετικής Κατασκευής/ Additive Manufacturing, του ψηφιακού μετασχηματισμού, της σχεδίασης και της κατασκευής μηχανημάτων, καθώς και τις λύσεις που προσφέρει η Προσομοίωση και το Digital Twin για τη Βιομηχανία. Επίσης, παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία AM4GR, η οποία αποτελεί κέντρο τεχνογνωσίας και διασύνδεσης για την Προσθετική Κατασκευή & την Τρισδιάστατη Εκτύπωση με στόχο την ενίσχυση του βιομηχανικού τομέα της Ελλάδας, ιδρυτικό μέλος της οποίας είναι και η Siemens A.E.

Στο πλαίσιο των Smart Cities Sessions, εκπρόσωποι της Siemens Smart Infrastructure και Digital Industries μοιράστηκαν τις γνώσεις τους σχετικά με τη δημιουργία αξίας μέσω της ψηφιοποίησης και των έξυπνων κτηρίων, τις τελευταίες εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση, ενώ ειδικό Session με τον τίτλο Smart Water αφιερώθηκε στα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή ψηφιακών λύσεων και εφαρμογών στη βιομηχανία νερού. Ειδικότερα, παρουσιάστηκε εκτενώς η συνεργασία της Siemens με την ΔΕΥΑΛ Λάρισας, όπου εφαρμόστηκαν προηγμένες λύσεις ψηφιακού αυτοματισμού για τη διαχείριση εγκαταστάσεων νερού και λυμάτων, την άρδευση αστικών πάρκων και αγροτικών περιοχών με αντλίες υψηλής ενεργειακής απόδοσης, καθώς και εξοικονόμηση κόστους ενέργειας με λύσεις 4.0. Επίσης, φιλοξενήθηκε ομιλία εκπρόσωπου της Mendix, αναφορικά με τις πλατφόρμες προγραμματισμού low code.

Η κεντρική εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Δρ. Βασίλειου Χατζίκου, CEO Siemens A.E., και του Δήμου Σαπίδη, CEO Siemens Mobility A.E., με τίτλο «Ο Ψηφιακός Κόσμος του Αύριο: Επιταχύνοντας τη βιωσιμότητα στη βιομηχανία και τις υποδομές». Ο κεντρικός ομιλητής Dr. Mathias Oppelt, Head of Customer driven Innovation at Siemens AG Digital Industries, αφιέρωσε την ομιλία του στο μέλλον των βιομηχανικών δραστηριοτήτων, ενώ ακολούθησε ο Χάρης Τολούμης, Global Product Line Manager, Smart Infrastructure, Siemens AG, ο οποίος επικεντρώθηκε στα έξυπνα κτήρια και στις τεχνολογίες και στις λύσεις που μειώνουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με την εταιρεία MAGOS, που αποτελεί λαμπρό παράδειγμα νεοφυούς επιχειρηματικότητας, η οποία παρουσίασε το εξωσκελετικό γάντι που έχει αναπτύξει με δυνατότητα αφής σε περιβάλλον VR και το εύρος των εφαρμογών του. Η κεντρική σκηνή έκλεισε με μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την έννοια της συν-δημιουργίας και των συνεργειών τεχνολογικών παρόχων και start-up στο νέο επιχειρηματικό οικοσύστημα.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο Δρ. Βασίλειος Χατζίκος, CEO Siemens A.E. δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που έπειτα από δυο χρόνια πανδημίας, καταφέραμε να παρουσιάσουμε τις καινοτομίες μας σε εκλεκτούς πελάτες και συνεργάτες. Η παρουσία τους αποδεικνύει ότι μας αντιλαμβάνονται ως τον τεχνολογικό συνεργάτη που εμπιστεύονται για να πραγματοποιήσουν την ψηφιακή τους μετάβαση. Γνωρίζουμε πως ο τρόπος να καταστήσουμε τη βιομηχανία και τις υποδομές πιο βιώσιμες είναι να συνδυάσουμε τον πραγματικό με τον ψηφιακό κόσμο. Η Siemens Ελλάδας είναι σε θέση να προσφέρει τις πιο σύγχρονες και πρωτοπόρες τεχνολογίες ψηφιοποίησης για την εγχώρια αγορά, βοηθώντας στη μείωση χρόνων παραγωγής, στην ελάφρυνση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, στην εξοικονόμηση χρόνου, ενέργειας και κόστους. Το επόμενο βήμα στην αγορά προβλέπει τη δημιουργία συνεργειών, ώστε να συν-διαμορφωθεί το μέλλον μέσα από ένα οικοσύστημα συνεργασίας για όλους τους κλάδους και τις αγορές. Οι λύσεις και οι τεχνολογίες για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο αύριο είναι ήδη εδώ και εξαρτάται από εμάς πώς, πότε και σε ποιο βαθμό θα τις χρησιμοποιήσουμε».

O κ. Δήμος Σαπίδης, CEO Siemens Mobility A.E. και Head of Smart Infrastructure της Siemens A.E. δήλωσε σχετικά «Η βιωσιμότητα αποτελεί κλειδί για τα έργα νέας γενιάς στους τομείς των υποδομών και των μεταφορών. Όλοι εμείς στη Siemens συνεργαζόμαστε με πελάτες και συνεργάτες για να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα που ανταποκρίνεται διαισθητικά στις ανάγκες των ανθρώπων και που τους βοηθά να επιτύχουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους. Ελπίζω στην εκδήλωσή μας να καταδείξαμε όλους τους λόγους που καθιστούν τη Siemens έναν έμπιστο εταίρο, που προσφέρει ολιστικές λύσεις για τη δημιουργία των πόλεων του μέλλοντος».

SIEMENS A.E.

H Siemens Α.Ε. είναι μέλος του Ομίλου Siemens, ο οποίος αποτελεί έναν παγκόσμιο ηγέτη, συνώνυμο της τεχνολογικής υπεροχής, της καινοτομίας, της ποιότητας και της αξιοπιστίας διεθνώς, για περισσότερα από 170 χρόνια. Με παρουσία σε όλον τον κόσμο, η Siemens εστιάζει στους τομείς αυτοματισμού και ψηφιοποίησης στις βιομηχανίες μεταποίησης και στη βιομηχανική παραγωγή, στον τομέα έξυπνων υποδομών για κτήρια και συστήματα κατανεμημένης ενέργειας, καθώς και στον τομέα των μεταφορών. Η Siemens δημιουργεί τεχνολογίες με σκοπό, φέρνοντας κοντά τον ψηφιακό με τον φυσικό κόσμο, προς όφελος των πελατών και της κοινωνίας.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται τα τελευταία 122 χρόνια και στην Ελλάδα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βιομηχανική, τεχνολογική και ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας και εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους επενδυτές στην τοπική αγορά, εστιάζοντας στην προώθηση και την παροχή τεχνογνωσίας.

Στην Ελλάδα, η Siemens δραστηριοποιείται στους τομείς Digital Industries και Smart Infrastructure μέσω της εταιρείας Siemens A.E., ενώ δραστηριοποιείται επίσης με τις εταιρείες Siemens Mobility Α.Ε., Siemens Healthcare ABEE και Siemens Energy Α.Ε., οι οποίες διοικούνται ξεχωριστά.

Η Siemens A.E., ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, υποστηρίζει την τοπική κοινωνία και οικονομία και δεσμεύεται στην υιοθέτηση μιας επιχειρηματικής στρατηγικής η οποία προάγει την επίτευξη οικονομικών στόχων με τα υψηλότερα ηθικά κριτήρια.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ