SIEMENS A.E.: Η Siemens προχωρά στην εξαγορά ενός κορυφαίου παρόχου λογισμικού για τα δημόσια μέσα μεταφοράς, τις συγκοινωνίες, και τη διακίνηση εμπορευμάτων

6 Ιουνίου 2017 | Νέα Μελών
 • Επέκταση των υπηρεσιών της Siemens με ειδικό λογισμικό για τον τομέα των συγκοινωνιών – αυστηρή εφαρμογή της στρατηγικής ψηφιοποίησης
 • Η HaCon θα αποτελεί ξεχωριστή νομική οντότητα και εξολοκλήρου θυγατρική της Siemens AG στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών
 • Η συναλλαγή εξακολουθεί να υπόκειται στην έγκριση των αντιμονοπωλιακών αρχών, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών να είναι προγραμματισμένη για το πρώτο εξάμηνο του ημερολογιακού έτους 2017

Η Siemens σχεδιάζει να εξαγοράσει τη HaCon, μια εταιρεία με έδρα το Ανόβερο της Γερμανίας. Τα δύο μέρη συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν τα οικονομικά στοιχεία της συμφωνίας. Εν αναμονή της έγκρισης των αντιμονοπωλιακών αρχών, η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του ημερολογιακού έτους 2017.

Η HaCon είναι ένας κορυφαίος διεθνής πάροχος συστημάτων σχεδιασμού, προγραμματισμού και πληροφορικής για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τις συγκοινωνίες και τη διακίνηση εμπορευμάτων. Η εταιρεία είναι επιτυχημένος παίκτης στον κλάδο των συγκοινωνιών για 30 χρόνια. Το λογισμικό προγραμματισμού ταξιδίων της HaCon χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 25 χώρες και αποτελεί το κεντρικό σημείο των συστημάτων πληροφοριών ταξιδίων που λειτουργούν σε περισσότερες από 100 εταιρείες και συνδέσμους μεταφορών.

«Η εξαγορά της HaCon θα μας επιτρέψει να εισέλθουμε σε μια εντελώς νέα επιχειρηματική περιοχή, που συμπληρώνει το σημερινό μας χαρτοφυλάκιο, επεκτείνοντάς το έτσι ώστε να περιλαμβάνει τη δυνατότητα προγραμματισμού με χρονοδιάγραμμα, καθώς και τη δυνατότητα προγραμματισμού του ταξιδιού από τους επιβάτες», δήλωσε ο Jochen Eickholt, Διευθύνων Σύμβουλος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Siemens. «Με αυτή την κίνηση, εφαρμόζουμε αυστηρά τη στρατηγική μας για την ψηφιοποίηση και ανοίγουμε νέες ευκαιρίες ανάπτυξης για την εταιρεία μας, σε συνάρτηση με την αλυσίδα αξιών των πελατών μας», προσέθεσε.

«Μαζί με έναν ισχυρό εταίρο όπως η Siemens AG, θα είμαστε ακόμα καλύτερα εξοπλισμένοι για να οδηγήσουμε ειδικά στην παγκόσμια αγορά το λογισμικό για τις συγκοινωνίες», δήλωσε ο Michael Frankenberg, Διευθύνων Σύμβουλος της HaCon.

Η Siemens είναι ήδη κορυφαίος πάροχος αυτοματισμού σιδηροδρόμων, προσφέροντας συστήματα που περιλαμβάνουν και φθάνουν μέχρι την πλήρη λειτουργία χωρίς οδηγό. Ηγέτης στις λύσεις οδικών συγκοινωνιών επίσης, η Siemens σχεδιάζει να επεκτείνει τις διατροπικές ψηφιακές παροχές της με την εξαγορά της HaCon. Μαζί με τη HaCon, η Siemens θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί τους διαχειριστές σιδηροδρομικών υποδομών και τις εταιρείες δημόσιων μεταφορών ως προμηθευτής καινοτόμων λύσεων λογισμικού – που έχει τη δυνατότητα να τις παρέχει από μία πηγή – για το σχεδιασμό αμαξοστοιχιών και διαδρομών, πληροφοριακών συστημάτων με χρονοδιαγράμματα, συστημάτων αιχμής για πληρωμές και διατροπικές πλατφόρμες συγκοινωνιών. Επιπλέον, οι εφαρμογές (apps) που χρησιμοποιούνται στις κινητές συσκευές των επιβατών θα βελτιώσουν τον προγραμματισμό ταξιδιών, τη διαφάνεια και επομένως την αποδοχή.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Siemens είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: www.siemens.com/mobility

Το παρόν δελτίο τύπου είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση: https://www.siemens.com/press/PR2017040280COEN

SIEMENS A.E.

H Siemens Α.Ε. είναι μέλος του Ομίλου Siemens, ο οποίος αποτελεί έναν παγκόσμιο ηγέτη, συνώνυμο της τεχνολογικής υπεροχής, της καινοτομίας, της ποιότητας και της αξιοπιστίας διεθνώς, για περισσότερα από 170 χρόνια. Με παρουσία σε όλον τον κόσμο, η Siemens εστιάζει στους τομείς αυτοματισμού και ψηφιοποίησης στις βιομηχανίες μεταποίησης και στη βιομηχανική παραγωγή, στον τομέα έξυπνων υποδομών για κτήρια και συστήματα κατανεμημένης ενέργειας, καθώς και στον τομέα των μεταφορών. Η Siemens δημιουργεί τεχνολογίες με σκοπό, φέρνοντας κοντά τον ψηφιακό με τον φυσικό κόσμο, προς όφελος των πελατών και της κοινωνίας.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται τα τελευταία 122 χρόνια και στην Ελλάδα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βιομηχανική, τεχνολογική και ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας και εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους επενδυτές στην τοπική αγορά, εστιάζοντας στην προώθηση και την παροχή τεχνογνωσίας.

Στην Ελλάδα, η Siemens δραστηριοποιείται στους τομείς Digital Industries και Smart Infrastructure μέσω της εταιρείας Siemens A.E., ενώ δραστηριοποιείται επίσης με τις εταιρείες Siemens Mobility Α.Ε., Siemens Healthcare ABEE και Siemens Energy Α.Ε., οι οποίες διοικούνται ξεχωριστά.

Η Siemens A.E., ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, υποστηρίζει την τοπική κοινωνία και οικονομία και δεσμεύεται στην υιοθέτηση μιας επιχειρηματικής στρατηγικής η οποία προάγει την επίτευξη οικονομικών στόχων με τα υψηλότερα ηθικά κριτήρια.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ