Siemens A.E.: Στρατηγική συνεργασία Siemens και ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. για την εγχώρια αγορά μέσης τάσης

1 Αυγούστου 2022 | Νέα Μελών
 • Πρόκειται για το πρώτο License Agreement που υπογράφεται από την Siemens στην Ελλάδα στον τομέα της μέσης τάσης και η επιλογή της ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. ως Technology Partner επισφραγίζει την αξιόπιστη και μακροχρόνια συνεργασία τους
 • H συνεργασία ισχυροποιεί την παρουσία της Siemens στον τομέα διανομής μέσης τάσης στην Ελλάδα και σηματοδοτεί την δυναμική επιστροφή της ποιότητας Siemens στην εγχώρια παραγωγή
 • Η συμφωνία προβλέπει την παραγωγή ηλεκτρικών πινάκων μέσης τάσης τύπου SIMOSEC, για αξιόπιστη και οικονομική διανομή ισχύος σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών
 • Οι πίνακες θα παράγονται στις μονάδες παραγωγής της ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε., η οποία θα αναλάβει την πώλησή τους στο πλαίσιο του License Agreement

H Siemens, ηγέτης στον τομέα των έξυπνων ενεργειακών συστημάτων, κτηρίων και βιομηχανιών, ισχυροποιεί την παρουσία της στον τομέα της διανομής μέσης τάσης στην Ελλάδα και επιστρέφει δυναμικά στην εγχώρια παραγωγή, συνάπτοντας στρατηγική συνεργασία με την αλυσίδα ηλεκτρολογικού υλικού και τεχνολογίας ΚΑΥΚΑΣ A.E.. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, η οποία αποτελεί το πρώτο License Agreement που παρέχει η Siemens σε πιστοποιημένο συνεργάτη της στην Ελλάδα, προβλέπεται η παραγωγή ηλεκτρικών πινάκων μέσης τάσης τύπου SIMOSEC με διηλεκτρικό μέσο ζυγών τον αέρα (Air-Insulated MV Switchgear), που εξασφαλίζουν αξιόπιστη και οικονομική διανομή ισχύος σε κτήρια και υποδομές. Η ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε., ως πιστοποιημένος «Technology Partner» της Siemens, θα παράγει τους πίνακες στις μονάδες παραγωγής της στην Ελλάδα και τα προϊόντα αναμένεται να διατίθενται στην αγορά προς το τέλος του 2022.

Η συμφωνία αυτή επισφραγίζει την μακρόχρονη και αγαστή συνεργασία των δύο εταιρειών και την επανατοποθετεί σε νέες βάσεις για το μέλλον.

Ο κ. Δήμος Σαπίδης, Head of Smart Infrastructure, Siemens A.E. και CEO της Siemens Mobility A.E., δήλωσε σχετικά: «Για εμάς στη Siemens είναι μια σημαντική στιγμή. Η συνεργασία μας με την ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. σηματοδοτεί την επάνοδό μας στην εγχώρια παραγωγή και ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο την παρουσία μας στην Ελλάδα στον τομέα της μέσης τάσης. Σε μια αγορά με μεταβαλλόμενες συνθήκες και την ανάγκη για πιο αποδοτικές, βιώσιμες και ενεργειακά αποδοτικές λύσεις, βασικός μας στόχος παραμένει να προσφέρουμε ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα. Και συνέργειες όπως αυτή, διασφαλίζουν ένα τεχνολογικά προηγμένο μέλλον, με added value για την ίδια την αγορά και τον τελικό πελάτη».

O κ. Ανδρέας Μακρυπίδης, Βusiness Development & Solutions Director της ΚΑΥΚΑΣ, δήλωσε σχετικά:
«Με μεγάλη ικανοποίηση υποδεχόμαστε στο portfolio της ΚΑΥΚΑΣ τη λύση της Siemens τύπου Simosec στη μέση τάση που θα παράγεται στα εργοστάσια πινάκων της ΚΑΥΚΑΣ. Οι ανάγκες της αγοράς στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας, των υποδομών αλλά και τα κτήρια σύγχρονων προδιαγραφών απαιτούν λύσεις υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας στη μέση τάση. Η τεχνολογική υπεροχή της Siemens και η κατασκευαστική αρτιότητα των μονάδων παραγωγής της ΚΑΥΚΑΣ μπορούν να εγγυηθούν το αποτέλεσμα που θα φέρει περαιτέρω ανάπτυξη στη συνεργασία των εταιρειών και λύσεις προστιθέμενης αξίας στην αγορά και στο οικοσύστημα κάθε έργου».

Οι πίνακες μέσης τάσης τύπου SIMOSEC αποτελούν μέρος του ολοκληρωμένου χαρτοφυλακίου εφαρμογών της Siemens για τη διανομή μέσης τάσης, και ανταποκρίνονται στις ανάγκες για τον σχεδιασμό, την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση σύγχρονων έξυπνων δικτύων και συστημάτων διανομής ενέργειας. Προσφέρουν λύσεις που συμβάλλουν στη δημιουργία πράσινων πόλεων, ενεργειακά αποδοτικών υποδομών, κτηρίων και βιομηχανικών εφαρμογών, καθώς και υψηλή αξιοπιστία εφοδιασμού.

Ο Πίνακας μέσης τάσης τύπου SIMOSEC είναι ένας εργοστασιακά συναρμολογημένος, πιστοποιημένος, μεταλλοενδεδυμένος πίνακας που προσφέρει μια σειρά πλεονεκτημάτων, όπως σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης, εγγυημένη ασφαλή λειτουργία χάρη στο έξυπνο σύστημα μανδαλώσεων που διαθέτει και προηγμένη τεχνολογία με την αποκλειστική χρήση διακοπτών κενού. Χάρη στον αρθρωτό σχεδιασμό (modular design) εξοικονόμησης χώρου ο πίνακας μέσης τάσης τύπου SIMOSEC, μπορεί να επεκταθεί σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες, ενώ έχει εξαιρετικά μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως σε αιολικούς σταθμούς, ουρανοξύστες, αεροδρόμια, υπόγειους σιδηροδρομικούς σταθμούς, ξενοδοχεία, μονάδες επεξεργασίας λυμάτων, λιμενικές εγκαταστάσεις, σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και λοιπές υποδομές και κτήρια.

SIEMENS A.E.

H Siemens Α.Ε. είναι μέλος του Ομίλου Siemens, ο οποίος αποτελεί έναν παγκόσμιο ηγέτη, συνώνυμο της τεχνολογικής υπεροχής, της καινοτομίας, της ποιότητας και της αξιοπιστίας διεθνώς, για περισσότερα από 170 χρόνια. Με παρουσία σε όλον τον κόσμο, η Siemens εστιάζει στους τομείς αυτοματισμού και ψηφιοποίησης στις βιομηχανίες μεταποίησης και στη βιομηχανική παραγωγή, στον τομέα έξυπνων υποδομών για κτήρια και συστήματα κατανεμημένης ενέργειας, καθώς και στον τομέα των μεταφορών. Η Siemens δημιουργεί τεχνολογίες με σκοπό, φέρνοντας κοντά τον ψηφιακό με τον φυσικό κόσμο, προς όφελος των πελατών και της κοινωνίας.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται τα τελευταία 122 χρόνια και στην Ελλάδα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βιομηχανική, τεχνολογική και ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας και εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους επενδυτές στην τοπική αγορά, εστιάζοντας στην προώθηση και την παροχή τεχνογνωσίας.

Στην Ελλάδα, η Siemens δραστηριοποιείται στους τομείς Digital Industries και Smart Infrastructure μέσω της εταιρείας Siemens A.E., ενώ δραστηριοποιείται επίσης με τις εταιρείες Siemens Mobility Α.Ε., Siemens Healthcare ABEE και Siemens Energy Α.Ε., οι οποίες διοικούνται ξεχωριστά.

Η Siemens A.E., ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, υποστηρίζει την τοπική κοινωνία και οικονομία και δεσμεύεται στην υιοθέτηση μιας επιχειρηματικής στρατηγικής η οποία προάγει την επίτευξη οικονομικών στόχων με τα υψηλότερα ηθικά κριτήρια.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ