SIEMENS A.E.: Η Siemens είναι ο ηγέτης σε αιτήσεις για δικαιώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες) στην Ευρώπη

19 Μαρτίου 2019 | Νέα Μελών
Η Siemens υπέβαλε περισσότερες αιτήσεις για δικαιώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες) από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στην Ευρώπη το 2018, κατακτώντας έτσι την πρώτη θέση στην κατάταξη των αιτήσεων του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας. Με 2.493 αιτήσεις για πατέντες, η Siemens άφησε τον περσινό ηγέτη, τη Huawei, στη δεύτερη θέση για φέτος, ακολουθούμενη από τη Samsung και την LG. Το 2017, η Siemens είχε λάβει τη δεύτερη θέση. Την τελευταία φορά που η εταιρεία κατέλαβε την πρώτη θέση στην Ευρώπη ήταν το 2011. Πάνω από το 25% των πατεντών ανήκουν στους τομείς του Industry 4.0 και ψηφιοποίησης, όπου η Siemens υπέβαλε σημαντικά περισσότερες αιτήσεις για πατέντες από ό,τι το προηγούμενο έτος. Η εταιρεία ανέφερε επίσης σημαντική αύξηση στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.
«Η θέση αποδεικνύει ότι η Siemens συνεχώς και σταθερά προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στον τομέα της καινοτομίας, ιδίως στις ψηφιακές τεχνολογίες», δήλωσε ο Beat Weibel, επικεφαλής του Τμήματος Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Siemens. «Παρ ‘όλα αυτά, δεν εστιάζουμε μόνο στον απλό αριθμό πατεντών, αλλά και στην ποιότητα και την ευρεία κατανομή των προστατευτικών δικαιωμάτων μας. Πάνω απ ‘όλα, η ψηφιοποίηση και η σημασία της παροχής υπηρεσιών καθιστούν την ευρύτερη κάλυψη απαραίτητη». 
Η Siemens κατέχει συνολικά πάνω από 65.000 πατέντες, ενώ οι εργαζόμενοι της εταιρείας υπέβαλαν περίπου 3.900 αιτήσεις για πατέντες και 7.300 αναφορές για εφευρέσεις παγκοσμίως το χρηματοοικονομικό έτος 2018. Βάσει των 220 εργάσιμων ημερών το χρόνο, αυτό αντιπροσωπεύει κατά μέσο όρο περίπου 33 εφευρέσεις την ημέρα. 
Η Siemens έχει περίπου 43.000 υπαλλήλους στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης σε 44 χώρες, συμπεριλαμβανομένων περίπου 14.100 στη Γερμανία.

SIEMENS A.E.

H Siemens Α.Ε. είναι μέλος του Ομίλου Siemens, ο οποίος αποτελεί έναν παγκόσμιο ηγέτη, συνώνυμο της τεχνολογικής υπεροχής, της καινοτομίας, της ποιότητας και της αξιοπιστίας διεθνώς, για περισσότερα από 170 χρόνια. Με παρουσία σε όλον τον κόσμο, η Siemens εστιάζει στους τομείς αυτοματισμού και ψηφιοποίησης στις βιομηχανίες μεταποίησης και στη βιομηχανική παραγωγή, στον τομέα έξυπνων υποδομών για κτήρια και συστήματα κατανεμημένης ενέργειας, καθώς και στον τομέα των μεταφορών. Η Siemens δημιουργεί τεχνολογίες με σκοπό, φέρνοντας κοντά τον ψηφιακό με τον φυσικό κόσμο, προς όφελος των πελατών και της κοινωνίας.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται τα τελευταία 122 χρόνια και στην Ελλάδα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βιομηχανική, τεχνολογική και ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας και εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους επενδυτές στην τοπική αγορά, εστιάζοντας στην προώθηση και την παροχή τεχνογνωσίας.

Στην Ελλάδα, η Siemens δραστηριοποιείται στους τομείς Digital Industries και Smart Infrastructure μέσω της εταιρείας Siemens A.E., ενώ δραστηριοποιείται επίσης με τις εταιρείες Siemens Mobility Α.Ε., Siemens Healthcare ABEE και Siemens Energy Α.Ε., οι οποίες διοικούνται ξεχωριστά.

Η Siemens A.E., ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, υποστηρίζει την τοπική κοινωνία και οικονομία και δεσμεύεται στην υιοθέτηση μιας επιχειρηματικής στρατηγικής η οποία προάγει την επίτευξη οικονομικών στόχων με τα υψηλότερα ηθικά κριτήρια.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ