Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ:12η Έκθεση Αειφορίας

17 Σεπτεμβρίου 2020 | Νέα Μελών
Με ιδιαίτερη χαρά μοιραζόμαστε μαζί σας τη νέα Έκθεση Αειφορίας του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ. Στην Έκθεση αυτή παρουσιάζουμε την ολοκληρωμένη στρατηγική μας για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τα αποτελέσματά που πετύχαμε κατά το προηγούμενο έτος στους τομείς προτεραιότητάς μας.
Η Έκθεση αυτή αποτελεί την 12η Έκθεση Αειφορίας του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, σηματοδοτώντας τη διαχρονική δέσμευσή μας στην προαγωγή της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, μέσω της συνεχούς βελτίωσης των επιδόσεών μας στα θέματα σχετικά με το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση (ESG).  
Ενδεικτικά, το 2019 πετύχαμε μείωση των καθαρών εκπομπών CO2 κατά 5,6% ενώ αντίστοιχα οι εκπομπές CO2 ανά τόνο τσιμέντου μειώθηκαν κατά 2,5% σε σχέση με το 2018. Το ίδιο διάστημα πετύχαμε σημαντική μείωση και στις σημειακές εκπομπές σκόνης κατά 54%.
Παράλληλα, στο πλαίσιο των αρχών της κυκλικής οικονομίας, συνεχίσαμε την υποκατάσταση ορυκτών καυσίμων από εναλλακτικά καύσιμα και φυσικές πρώτες ύλες, κατά επιπλέον 7,3%, με τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων το 2019 να ανέρχεται σε 29%. Έτσι βελτιώσαμε περαιτέρω το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, συμβάλλοντας παράλληλα στον εθνικό στόχο για μείωση της ταφής των αποβλήτων.
Σταθερή προτεραιότητά μας παραμένει η διασφάλιση του υψηλού επιπέδου διαφάνειας και αντικειμενικότητας των Εκθέσεων που δημοσιεύουμε. Για το σκοπό αυτό, η Έκθεση Αειφορίας μας συντάχθηκε και φέτος σύμφωνα με τις απαιτήσεις των GRI Standards, καλύπτοντας μάλιστα τις απαιτήσεις της «εκτενούς επιλογής» (“Comprehensive option”).
Πάγια δέσμευσή μας είναι η διεύρυνση του διαλόγου με τους κοινωνικούς μας εταίρους, με γνώμονα την ανάπτυξη δράσεων που δημιουργούν προστιθέμενη αξία και υπηρετούν την προοπτική για ένα καλύτερο, βιώσιμο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό καλωσορίζουμε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την Έκθεση και την επίδοσή μας στα θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.

Όμιλος Εταιριών Ηρακλής

Ο Όμιλος Εταιριών Ηρακλής, μέλος της LafargeHolcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με ένα δίκτυο 30 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία τσιμέντου, αδρανών και σκυροδέματος, προσφέροντας στην αγορά προϊόντα και λύσεις που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις της σύγχρονης κατασκευής.

Με μια εξαιρετικά ισορροπημένη παρουσία σε 90 χώρες και εστίαση στο Τσιμέντο, τα Αδρανή Υλικά και το Έτοιμο Σκυρόδεμα, η LafargeHolcim (εισηγμένη στο δείκτη SIX του Ελβετικού Χρηματιστηρίου και στο Χρηματιστήριο Euronext του Παρισιού [με κωδικό LHN]) είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των δομικών υλικών. Ο Όμιλος απασχολεί 100.000 εργαζόμενους ανά τον κόσμο και είχε συνδυασμένες καθαρές πωλήσεις ύψους 29.5 δισ. Ελβετικών Φράγκων (27 δισ. Ευρώ) το 2015. Η LafargeHolcim αποτελεί το σημείο αναφοράς του κλάδου στον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης και εξυπηρετεί κάθε κατασκευαστική ανάγκη – από μια μεμονωμένη οικοδομή έως τα μεγαλύτερα και πιο περίπλοκα έργα – με την πιο ευρεία γκάμα προϊόντων προστιθέμενης αξίας, καινοτόμων υπηρεσιών και ολοκληρωμένων κατασκευαστικών λύσεων. Με δέσμευση στην ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων για καλύτερες κατασκευές και υποδομές, καθώς και στη συνεισφορά σε μια υψηλότερη ποιότητα ζωής, ο Όμιλος είναι ιδανικά τοποθετημένος για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της αυξανόμενης αστικοποίησης.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ