Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Διπλό «Bravo» για τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ

11 Ιουνίου 2021 | Νέα Μελών

Εφαρμόζει την «πράσινη» στρατηγική του με υπευθυνότητα και διαφάνεια

Διπλή βράβευση απέσπασε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στα Bravo Sustainability Awards 2021 και συγκεκριμένα στους Πυλώνες «Bravo Διακυβέρνηση» και «Bravo Περιβάλλον» για την πρωτοβουλία «Εμπλουτισμός της λειτουργίας της πλατφόρμας heracles-footprint.gr με νέα στοιχεία και μετρήσεις εκπομπών» και τη δράση «Προστασία της βιοποικιλότητας μέσω της εφαρμογής του εργαλείου παρακολούθησης της βιοποικιλότητας BIRS» αντίστοιχα. Στο ετήσιο ραντεβού των οργανισμών που αναπτύσσουν δράσεις που υποστηρίζουν τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο μέλλον, οι πρωτοβουλίες του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ διακρίθηκαν για τη συμβολή τους στη διαμόρφωση της Ελλάδας του Αύριο, ανάμεσα σε 250 συνολικά συμμετοχές.

Υπηρετώντας με συνέπεια τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ επενδύει με συνέπεια σε «πράσινες» πρακτικές με θετικό αποτύπωμα στη φύση και το περιβάλλον, αλλά και σε πρωτοβουλίες με αυξημένη επιχειρηματική διαφάνεια. Ειδικότερα, αναγνωρίζοντας την αξία της προστασίας της βιοποικιλότητας, πρωτοπορεί με την υιοθέτηση του εργαλείου BIRS (Biodiversity Indicator & Reporting System), με στόχο να συμβάλει στην προώθηση και διατήρηση της τοπικής βιοποικιλότητας στα λατομεία αδρανών και τσιμέντου. Παράλληλα, μέσα από τον εμπλουτισμό του ιστοτόπου heracles-footprint.gr με νέα στοιχεία και μετρήσεις εκπομπών, ο Όμιλος ενισχύει τη διαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας του και καλλιεργεί περαιτέρω την αμφίδρομη επικοινωνία του με τα ενδιαφερόμενα μέρη.

H κα Ρένα Φλώρου, Διευθύντρια Νομικών Υπηρεσιών του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, παρέλαβε το βραβείο «Bravo Διακυβέρνηση» και δήλωσε «Η λειτουργία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ χαρακτηρίζεται από τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα, κάνοντας πράξη τη δέσμευση του Ομίλου για υψηλές επιδόσεις σε όλους τους τομείς με υψηλό βαθμό ακεραιότητας, κλειδί για τη βιώσιμη επιτυχία. Η διάκρισή αυτή αναγνωρίζει και επισφραγίζει τη διαχρονική προσπάθειά μας να επενδύουμε σε καινοτόμες πρακτικές που χαρακτηρίζονται για το φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα τους και βάζουν τη διαφάνεια και το συνεχή και γόνιμο διάλογο με τους κοινωνικούς μας εταίρους στην καρδιά της λειτουργίας μας επιτυγχάνοντας πλήρη εναρμόνιση με το πρόγραμμα εταιρικής συμμόρφωσής».

H κα Λένα Μπέλση, Επικεφαλής της Geocycle του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, κατά την παραλαβή του βραβείου «Bravo Περιβάλλον», ανέφερε: «Η σημερινή διάκριση αποτελεί για εμάς ακόμη μια επιβεβαίωση ότι ακολουθούμε τη σωστή πορεία για την υλοποίηση του οράματός μας, να φέρουμε την κοινωνία πιο κοντά σε έναν αειφόρο και καλύτερο κόσμο. Θέτουμε σε εφαρμογή την «πράσινη» στρατηγική μας με στόχο να εξοικονομούμε πολύτιμους φυσικούς πόρους και να προστατεύουμε το περιβάλλον, με γνώμονα τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας».

Όμιλος Εταιριών Ηρακλής

Ο Όμιλος Εταιριών Ηρακλής, μέλος της LafargeHolcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με ένα δίκτυο 30 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία τσιμέντου, αδρανών και σκυροδέματος, προσφέροντας στην αγορά προϊόντα και λύσεις που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις της σύγχρονης κατασκευής.

Με μια εξαιρετικά ισορροπημένη παρουσία σε 90 χώρες και εστίαση στο Τσιμέντο, τα Αδρανή Υλικά και το Έτοιμο Σκυρόδεμα, η LafargeHolcim (εισηγμένη στο δείκτη SIX του Ελβετικού Χρηματιστηρίου και στο Χρηματιστήριο Euronext του Παρισιού [με κωδικό LHN]) είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των δομικών υλικών. Ο Όμιλος απασχολεί 100.000 εργαζόμενους ανά τον κόσμο και είχε συνδυασμένες καθαρές πωλήσεις ύψους 29.5 δισ. Ελβετικών Φράγκων (27 δισ. Ευρώ) το 2015. Η LafargeHolcim αποτελεί το σημείο αναφοράς του κλάδου στον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης και εξυπηρετεί κάθε κατασκευαστική ανάγκη – από μια μεμονωμένη οικοδομή έως τα μεγαλύτερα και πιο περίπλοκα έργα – με την πιο ευρεία γκάμα προϊόντων προστιθέμενης αξίας, καινοτόμων υπηρεσιών και ολοκληρωμένων κατασκευαστικών λύσεων. Με δέσμευση στην ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων για καλύτερες κατασκευές και υποδομές, καθώς και στη συνεισφορά σε μια υψηλότερη ποιότητα ζωής, ο Όμιλος είναι ιδανικά τοποθετημένος για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της αυξανόμενης αστικοποίησης.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ