Όμιλος Ηρακλής: Η LafargeHolcim εντάσσεται ως ιδρυτικό μέλος στην Κοινοπραξία για το Κλίμα και την Αειφορία του ΜΙΤ

1 Φεβρουαρίου 2021 | Νέα Μελών
 • Συμμετέχει στην Κοινοπραξία εκπροσωπώντας τον κλάδο δομικών υλικών
 • Πρόκειται για συνεργασία με ηγέτιδες βιομηχανίες διαφορετικών κλάδων που έχουν επιρροή και συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις ώστε να επιταχυνθούν οι δράσεις για το κλίμα μέσω της καινοτομίας
 • Η Κοινοπραξία θα επισπεύσει σημαντικά την εφαρμογή λύσεων μεγάλης κλίμακας για την αντιμετώπιση της απειλής της κλιματικής αλλαγής

Η LafargeHolcim συμμετέχει στην Κοινοπραξία για το Κλίμα και την Αειφορία του ΜΙΤ (MIT Climate and Sustainability Consortium (MCSC)) ως ιδρυτικό μέλος, εκπροσωπώντας τη βιομηχανία δομικών υλικών, με στόχο την επιτάχυνση των δράσεων για το κλίμα μέσω της καινοτομίας. Η εταιρία ενώνει τις δυνάμεις της με μια σειρά από ηγέτες άλλων κλάδων σε μία συνεργασία με παγκοσμίως κορυφαίες ερευνητικές ομάδες του ΜΙΤ, προκειμένου να αναπτυχθούν κλιμακούμενες λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο Jan Jenisch, Διευθύνων Σύμβουλος της LafargeHolcim, δήλωσε σχετικά: «Δεσμεύομαι για την οικοδόμηση ενός μέλλοντος με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα, προάγοντας καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις δόμησης που είναι αποδοτικές για τους ανθρώπους και τον πλανήτη. Λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της σημερινής κλιματικής κρίσης, κανένας οργανισμός δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνος του. Γι’ αυτό είμαι περήφανος που εντασσόμαστε στη συμμαχία του ΜΙΤ με ηγέτες άλλων κλάδων και ακαδημαϊκούς που συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις, ώστε να κλιμακώσουμε από κοινού τις δράσεις μας για το κλίμα».

Το MCSC διευθύνεται από τη Σχολή Μηχανικών του ΜΙΤ και θα προσελκύσει φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές από ολόκληρο το Ινστιτούτο. Τα μέλη του MCSC θα επιδιώξουν την επιτάχυνση της εφαρμογής λύσεων μεγάλης κλίμακας για την κλιματική αλλαγή. Οι στόχοι του MCSC περιλαμβάνουν τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, την εξάλειψη των εμποδίων για την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, την επίσπευση της απόσυρσης δραστηριοτήτων υψηλής έντασης άνθρακα, τον προσανατολισμό των επενδύσεων σε τομείς όπου θα είναι πιο αποτελεσματικές και την ταχεία προσαρμογή των βέλτιστων πρακτικών σε όλους τους κλάδους.

Η συμμετοχή στην Κοινοπραξία αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς τη δέσμευση της LafargeHolcim να οικοδομήσει ένα μέλλον με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα ως ο παγκόσμιος ηγέτης στα καινοτόμα και βιώσιμα υλικά δόμησης. Υιοθετώντας μια αυστηρά επιστημονική προσέγγιση ως προς τη δράση για το κλίμα, η LafargeHolcim δεσμεύτηκε να γίνει μια εταιρία καθαρού μηδενικού άνθρακα, συνεργαζόμενη με την πρωτοβουλία Science-Based Targets (SBTi), και θέτει τον πρώτο οδικό χάρτη καθαρού μηδενικού άνθρακα στην τσιμεντοβιομηχανία, με βάση τους κλιματικούς στόχους της για το 2030, όπως έχουν επικυρωθεί από την πρωτοβουλία SBT.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Κοινοπραξία για το Κλίμα και την Αειφορία, ανατρέξτε στους παρακάτω συνδέσμους:

Δελτίο Τύπου – κάντε κλικ εδώ

Βίντεο – κάντε κλικ εδώ

Ιστοσελίδα MIT – κάντε κλικ εδώ

Όμιλος Εταιριών Ηρακλής

Ο Όμιλος Εταιριών Ηρακλής, μέλος της LafargeHolcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με ένα δίκτυο 30 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία τσιμέντου, αδρανών και σκυροδέματος, προσφέροντας στην αγορά προϊόντα και λύσεις που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις της σύγχρονης κατασκευής.

Με μια εξαιρετικά ισορροπημένη παρουσία σε 90 χώρες και εστίαση στο Τσιμέντο, τα Αδρανή Υλικά και το Έτοιμο Σκυρόδεμα, η LafargeHolcim (εισηγμένη στο δείκτη SIX του Ελβετικού Χρηματιστηρίου και στο Χρηματιστήριο Euronext του Παρισιού [με κωδικό LHN]) είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των δομικών υλικών. Ο Όμιλος απασχολεί 100.000 εργαζόμενους ανά τον κόσμο και είχε συνδυασμένες καθαρές πωλήσεις ύψους 29.5 δισ. Ελβετικών Φράγκων (27 δισ. Ευρώ) το 2015. Η LafargeHolcim αποτελεί το σημείο αναφοράς του κλάδου στον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης και εξυπηρετεί κάθε κατασκευαστική ανάγκη – από μια μεμονωμένη οικοδομή έως τα μεγαλύτερα και πιο περίπλοκα έργα – με την πιο ευρεία γκάμα προϊόντων προστιθέμενης αξίας, καινοτόμων υπηρεσιών και ολοκληρωμένων κατασκευαστικών λύσεων. Με δέσμευση στην ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων για καλύτερες κατασκευές και υποδομές, καθώς και στη συνεισφορά σε μια υψηλότερη ποιότητα ζωής, ο Όμιλος είναι ιδανικά τοποθετημένος για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της αυξανόμενης αστικοποίησης.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ