Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Δωρεά ειδικά διαμορφωμένου σχολικού οχήματος στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς

9 Μαρτίου 2020 | Νέα Μελών
Πρώτη διαδρομή για το σχολικό λεωφορείο με στόχο την αναβάθμιση της καθημερινότητας των μαθητών  
Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ειδικό Σχολείο Αγριάς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς παρέλαβαν το νέο σχολικό λεωφορείο, δωρεά του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιου. Με διαχρονική δέσμευση την έμπρακτη στήριξη των τοπικών κοινωνιών δίνοντας έμφαση στη νέα γενιά και τις ευκαιρίες εκπαίδευσης, ο Όμιλος συνεχίζει να στέκεται αρωγός στο σημαντικό έργο που επιτελεί το Σχολείο και να απαντά σε ουσιαστικές ανάγκες.

Θέτοντας ως προτεραιότητα να συνεισφέρει και να διευκολύνει τους νέους να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, ένα ειδικά διαμορφωμένο σχολικό όχημα χωρητικότητας 35 θέσεων. Το νέο όχημα διασφαλίζει την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών και παράλληλα, διευκολύνει τη σχολική και εξωσχολική καθημερινότητά τους. 

H κα Γεωργία Μποντού-Τόκαλη, Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού, δήλωσε «Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα χαράς, καθώς μετά από πολλές γραφειοκρατικές δυσκολίες το Ειδικό Σχολείο Αγριάς παρέλαβε μέσω της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. του Δήμου Βόλου το ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο, που αποτελεί δωρεά της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ. Συγχαρητήρια στην εταιρία, η οποία στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, αφουγκράστηκε τις ανάγκες του γειτονικού της σχολείου και έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της. Εύχομαι η πράξη αυτή να βρει μιμητές, ώστε κι άλλες τοπικές βιομηχανίες να συμβάλουν στην επίλυση αντίστοιχων προβλημάτων».

Ο κ. Ευθύμιος Τζούνης, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. Δήμου Βόλου, ανέφερε σχετικά «Οφείλουμε σήμερα να εκφράσουμε δημόσια την ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης έναντι της αξιέπαινης δωρεάς του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ προς τη Σχολική Επιτροπή Π.Ε. του Δήμου Βόλου. Τέτοιες προσφορές στην κοινωνία και ειδικότερα στα σχολεία αποδεικνύουν την κοινωνική ευθύνη της εταιρείας. Η δωρεά αυτή αποτελεί τον καλύτερο αρωγό για την υποστήριξη του έργου της Σχολικής Επιτροπής, που αποσκοπεί στην εύρυθμη και καλύτερη λειτουργία των σχολείων του Δήμου Βόλου».

«Γεμάτοι χαρά και συγκίνηση υποδεχόμαστε το νέο σχολικό λεωφορείο. Από την ημέρα που ιδρύθηκε το Ειδικό Σχολείο Αγριάς η σχέση μας με την ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ήταν πάντα στενή, καθώς μας στήριξε και μας στηρίζει κάνοντας την καθημερινότητα μας πιο εύκολη. Είναι αδύνατον σχολεία όπως το δικό μας να τα καταφέρουν,  αν δεν υπάρχουν πρόσωπα ή φορείς που να μας στηρίζουν , καθώς οι ανάγκες μας είναι πολλαπλάσιες των δυνατοτήτων μας. Με τη βοήθεια της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, του Δήμου Βόλου και του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, μπορούμε να διαχειριζόμαστε με αξιοπρέπεια την αναπηρία των μαθητών μας, στηρίζοντας τόσο τους ίδιους, όσο και τις οικογένειές τους. Ευχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν από τη θέση τους για την ολοκλήρωση αυτής της τόσο σημαντικής για το σχολείο μας δωρεάς. Οι μαθητές μας από αύριο θα μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια και αξιοπρέπεια καθώς το νέο μας σχολικό λεωφορείο είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους», δήλωσε ο κ. Απόστολος Μιχαλόπουλος, Διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς.

Ο κ. Μιχάλης Βλάχος, Διευθυντής του Εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Βόλο, ανέφερε σχετικά: «Σήμερα κάνουμε ακόμη ένα βήμα στη γόνιμη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με το γειτονικό μας Ειδικό Σχολείο. Θέτοντας τη διασφάλιση της Υγείας & Ασφάλειας τόσο των ανθρώπων μας και των συνεργατών μας όσο και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα,  προχωρήσαμε με χαρά στη δωρεά του ειδικά διαμορφωμένου σχολικού οχήματος. Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε πλέον να κάνουμε πιο ασφαλή την καθημερινότητα των μαθητών, προσφέροντας παράλληλα στους γονείς τους αλλά και τους εκπαιδευτικούς μια ανάσα αισιοδοξίας για την απρόσκοπτη συνέχιση των δραστηριοτήτων τους».  

Σημειώνεται ότι το Ειδικό Σχολείο Αγριάς απευθύνεται σε μαθητές με μαθησιακές, κινητικές και αισθητηριακές δυσκολίες, εφαρμόζοντας πρωτοποριακά προγράμματα, ώστε η σχολική καθημερινότητα να είναι πλούσια σε ενδιαφέροντα, ερεθίσματα και εμπειρίες για τους εκπαιδευομένους. Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, παραμένοντας προσηλωμένος στην προσπάθεια για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, ασφαλέστερες σχολικές υποδομές και περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης για όλους τους νέους, βρίσκεται σταθερά δίπλα στο Σχολείο και υλοποιεί σειρά πρωτοβουλιών.

Όμιλος Εταιριών Ηρακλής

Ο Όμιλος Εταιριών Ηρακλής, μέλος της LafargeHolcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με ένα δίκτυο 30 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία τσιμέντου, αδρανών και σκυροδέματος, προσφέροντας στην αγορά προϊόντα και λύσεις που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις της σύγχρονης κατασκευής.

Με μια εξαιρετικά ισορροπημένη παρουσία σε 90 χώρες και εστίαση στο Τσιμέντο, τα Αδρανή Υλικά και το Έτοιμο Σκυρόδεμα, η LafargeHolcim (εισηγμένη στο δείκτη SIX του Ελβετικού Χρηματιστηρίου και στο Χρηματιστήριο Euronext του Παρισιού [με κωδικό LHN]) είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των δομικών υλικών. Ο Όμιλος απασχολεί 100.000 εργαζόμενους ανά τον κόσμο και είχε συνδυασμένες καθαρές πωλήσεις ύψους 29.5 δισ. Ελβετικών Φράγκων (27 δισ. Ευρώ) το 2015. Η LafargeHolcim αποτελεί το σημείο αναφοράς του κλάδου στον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης και εξυπηρετεί κάθε κατασκευαστική ανάγκη – από μια μεμονωμένη οικοδομή έως τα μεγαλύτερα και πιο περίπλοκα έργα – με την πιο ευρεία γκάμα προϊόντων προστιθέμενης αξίας, καινοτόμων υπηρεσιών και ολοκληρωμένων κατασκευαστικών λύσεων. Με δέσμευση στην ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων για καλύτερες κατασκευές και υποδομές, καθώς και στη συνεισφορά σε μια υψηλότερη ποιότητα ζωής, ο Όμιλος είναι ιδανικά τοποθετημένος για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της αυξανόμενης αστικοποίησης.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ