Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: «Bravo στο Περιβάλλον» πήρε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ

19 Δεκεμβρίου 2019 | Νέα Μελών
Βραβείο για την πράσινη καλή πρακτική «Συν-επεξεργασία: Εναλλακτικά καύσιμα & ενεργειακή αξιοποίηση στην τσιμεντοβιομηχανία» απέσπασε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στον Πυλώνα «Bravo Περιβάλλον» των Bravo Sustainability Awards 2019, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ανάμεσα σε περισσότερες από 200 πρωτοβουλίες επιχειρήσεων και φορέων από την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία σε εθνικό επίπεδο, ο θεσμός κοινωνικού διαλόγου Bravo ανέδειξε την πρωτοβουλία βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ ανάμεσα σε εκείνες που συμβάλλουν στη δημιουργία της Ελλάδας του Αύριο.  

Υπηρετώντας με συνέπεια τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ εξοικονομεί σταθερά φυσικούς πόρους και επενδύει διαρκώς σε πράσινες πρακτικές που συνάδουν με την κυκλική οικονομία. Εφαρμόζει την καινοτόμα πρακτική της συν-επεξεργασίας με στόχο την περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος κατά τη διαδικασία παραγωγής τσιμέντου. Η διαδικασία αυτή αφορά στη χρήση εναλλακτικών καυσίμων, μέσω της οποίας επιτυγχάνεται μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου καθώς και μια πιο ολοκληρωμένη και υπεύθυνη διαχείριση των αποβλήτων των σύγχρονων κοινωνιών.

Κατά την παραλαβή του βραβείου, η κα Λένα Μπέλση, Διευθύντρια Εναλλακτικών Καυσίμων & Πρώτων Υλών του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε σχετικά «Η σημερινή διάκριση αποτελεί για εμάς ακόμη μια επιβεβαίωση ότι ακολουθούμε τη σωστή πορεία για την υλοποίηση του οράματός μας, να δημιουργήσουμε από κοινού με τους ανθρώπους μας, τους συνεργάτες και τους συμμετόχους μας ένα μέλλον βιώσιμο, ένα μέλλον καλύτερο για όλους. Στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ αναγνωρίζουμε την προστασία του περιβάλλοντος ως στρατηγικής σημασίας παράγοντα για τη δημιουργία βιώσιμων πόλεων και υπηρετούμε τη στρατηγική αυτή προτεραιότητα με συνέπεια».

Όμιλος Εταιριών Ηρακλής

Ο Όμιλος Εταιριών Ηρακλής, μέλος της LafargeHolcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με ένα δίκτυο 30 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία τσιμέντου, αδρανών και σκυροδέματος, προσφέροντας στην αγορά προϊόντα και λύσεις που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις της σύγχρονης κατασκευής.

Με μια εξαιρετικά ισορροπημένη παρουσία σε 90 χώρες και εστίαση στο Τσιμέντο, τα Αδρανή Υλικά και το Έτοιμο Σκυρόδεμα, η LafargeHolcim (εισηγμένη στο δείκτη SIX του Ελβετικού Χρηματιστηρίου και στο Χρηματιστήριο Euronext του Παρισιού [με κωδικό LHN]) είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των δομικών υλικών. Ο Όμιλος απασχολεί 100.000 εργαζόμενους ανά τον κόσμο και είχε συνδυασμένες καθαρές πωλήσεις ύψους 29.5 δισ. Ελβετικών Φράγκων (27 δισ. Ευρώ) το 2015. Η LafargeHolcim αποτελεί το σημείο αναφοράς του κλάδου στον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης και εξυπηρετεί κάθε κατασκευαστική ανάγκη – από μια μεμονωμένη οικοδομή έως τα μεγαλύτερα και πιο περίπλοκα έργα – με την πιο ευρεία γκάμα προϊόντων προστιθέμενης αξίας, καινοτόμων υπηρεσιών και ολοκληρωμένων κατασκευαστικών λύσεων. Με δέσμευση στην ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων για καλύτερες κατασκευές και υποδομές, καθώς και στη συνεισφορά σε μια υψηλότερη ποιότητα ζωής, ο Όμιλος είναι ιδανικά τοποθετημένος για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της αυξανόμενης αστικοποίησης.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ