Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: O Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ ξεχώρισε στα Manufacturing Excellence Awards 2020

3 Δεκεμβρίου 2020 | Νέα Μελών

Έλαβε δύο σημαντικές διακρίσεις για τη συνεισφορά του στην καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη
 
Δύο ακόμα σημαντικά βραβεία για τη συνεισφορά του στην καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη εξασφάλισε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στα Manufacturing Excellence Awards 2020, μία διοργάνωση που επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές στην ελληνική βιομηχανία.

Ο Όμιλος έλαβε χρυσό βραβείο για τις πρωτοβουλίες του στη βελτίωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος στην κατηγορία «Περιβαλλοντική και ενεργειακή πολιτική» και χάλκινο για το LYSIS, τη νέα «πράσινη» λύση για χτίσιμο και σοβάτισμα χωρίς τη χρήση ασβέστη, στην κατηγορία «Καινοτόμα Προϊόντα». 

Σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από έντονη αβεβαιότητα, οι διακρίσεις στα Manufacturing Excellence Awards 2020 αναγνωρίζουν τη σημασία που προσδίδει ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στην αειφόρο ανάπτυξη και την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, επενδύοντας συστηματικά σε “πράσινες” πρακτικές.

Εφαρμόζοντας ένα ολοκληρωμένο και πιστοποιημένο σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης, που έχει στο επίκεντρο την υποκατάσταση ορυκτών πρώτων υλών και καυσίμων με εναλλακτικά υλικά, βελτιώνει διαρκώς το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. Παράλληλα,  ελαχιστοποιεί τη χρήση του νερού στις δραστηριότητές του, πετυχαίνοντας την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση των οικοσυστημάτων.

Επιπρόσθετα, αξιοποιώντας την υψηλή τεχνογνωσία και την εμπειρία του, διευρύνει το προϊοντικό του χαρτοφυλάκιο με προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας όπως το LYSIS, που συνδυάζουν την καινοτομία με το μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. 

Ο κ. Νίκος Μπόζος, Γενικός Διευθυντής Εφοδιαστικής Αλυσίδας & Εξαγωγών του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε σχετικά: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να βλέπουμε τις προσπάθειές μας να ανταμείβονται. Κάθε διάκριση μας κινητοποιεί ακόμη περισσότερο για να συνεχίσουμε να καινοτομούμε, να υιοθετούμε νέες πράσινες πρακτικές σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής μας αλυσίδας, να βελτιώνουμε διαρκώς την ενεργειακή μας απόδοση και να προσφέρουμε λύσεις φιλικές προς την κοινωνία και το περιβάλλον».

Όμιλος Εταιριών Ηρακλής

Ο Όμιλος Εταιριών Ηρακλής, μέλος της LafargeHolcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με ένα δίκτυο 30 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία τσιμέντου, αδρανών και σκυροδέματος, προσφέροντας στην αγορά προϊόντα και λύσεις που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις της σύγχρονης κατασκευής.

Με μια εξαιρετικά ισορροπημένη παρουσία σε 90 χώρες και εστίαση στο Τσιμέντο, τα Αδρανή Υλικά και το Έτοιμο Σκυρόδεμα, η LafargeHolcim (εισηγμένη στο δείκτη SIX του Ελβετικού Χρηματιστηρίου και στο Χρηματιστήριο Euronext του Παρισιού [με κωδικό LHN]) είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των δομικών υλικών. Ο Όμιλος απασχολεί 100.000 εργαζόμενους ανά τον κόσμο και είχε συνδυασμένες καθαρές πωλήσεις ύψους 29.5 δισ. Ελβετικών Φράγκων (27 δισ. Ευρώ) το 2015. Η LafargeHolcim αποτελεί το σημείο αναφοράς του κλάδου στον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης και εξυπηρετεί κάθε κατασκευαστική ανάγκη – από μια μεμονωμένη οικοδομή έως τα μεγαλύτερα και πιο περίπλοκα έργα – με την πιο ευρεία γκάμα προϊόντων προστιθέμενης αξίας, καινοτόμων υπηρεσιών και ολοκληρωμένων κατασκευαστικών λύσεων. Με δέσμευση στην ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων για καλύτερες κατασκευές και υποδομές, καθώς και στη συνεισφορά σε μια υψηλότερη ποιότητα ζωής, ο Όμιλος είναι ιδανικά τοποθετημένος για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της αυξανόμενης αστικοποίησης.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ