Τράπεζα Πειραιώς: Ξεκινά η Ακαδημία για Γυναίκες Πρόσφυγες από την Ύπατη Αρμοστεία και την Τράπεζα Πειραιώς

24 Ιουλίου 2023 | Νέα Μελών

H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα και η Τράπεζα Πειραιώς, με χαρά ανακοινώνουν την επίσημη έναρξη της Ακαδημίας για Γυναίκες Πρόσφυγες, ενός πρωτοποριακού προγράμματος που αποσκοπεί στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και των ευκαιριών για τις γυναίκες πρόσφυγες μέσω της επαγγελματικής κατάρτισης.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφηκε στις 20 Απριλίου του 2023, η Ύπατη Αρμοστεία και η Τράπεζα Πειραιώς ενώνουν τις δυνάμεις τους για την υλοποίηση αυτής της καινοτόμου πρωτοβουλίας, η οποία αποσκοπεί στην παροχή εξειδικευμένης κατάρτισης και ευκαιριών ανάπτυξης δεξιοτήτων σε γυναίκες πρόσφυγες στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα διευκολύνει την πρόσβαση σε αξιοπρεπή και βιώσιμη απασχόληση στον ακμάζοντα τουριστικό τομέα. Επιπλέον, θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για παρόμοιες πρωτοβουλίες από άλλους ενδιαφερόμενους φορείς στο μέλλον, μέσω της δημιουργίας ενός εγχειριδίου με πληροφορίες, πρακτικές συμβουλές και συμπεράσματα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις συγκεκριμένες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες πρόσφυγες, οι οποίες συναντούν συχνά εμπόδια στην εκπαίδευση και τις ευκαιρίες απασχόλησης, η Ακαδημία για Γυναίκες Πρόσφυγες στόχο έχει να στηρίξει τις γυναίκες αυτές εφοδιάζοντάς τες με τις κατάλληλες δεξιότητες και γνώσεις ώστε να αυτονομηθούν και να συμβάλλουν στις κοινότητες υποδοχής τους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ακαδημίας, το οποίο έχει διαμορφωθεί σε συνεργασία με την Odyssea, καλύπτει μια σειρά θεμάτων που αφορούν τον τουρισμό, όπως υπηρεσίες φιλοξενίας, εξυπηρέτηση πελατών και εκμάθηση γλωσσών. Οι συμμετέχουσες θα επωφεληθούν από πρακτική εκπαίδευση, επαγγελματική καθοδήγηση και ευκαιρίες δικτύωσης, αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Χρήστος Μεγάλου, αναφέρει:

«Η συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα συνιστά ιδιαίτερη τιμή για την Τράπεζα Πειραιώς και αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο των δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας, προσδίδοντας ιδιαίτερη αξία στο πρόγραμμα  EQUALL για μια κοινωνία ισότιμων ανθρώπων.

Η συνεργασία αυτή αποδίδει ήδη καρπούς με την έναρξη λειτουργίας της Ακαδημίας για Γυναίκες Πρόσφυγες, με στόχο την ενίσχυση της κουλτούρας συμπερίληψης και την ισότιμη πρόσβαση στην απασχόληση και μάλιστα σε κλάδους όπου υπάρχει έντονη ζήτηση για εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό.

Στην Τράπεζα Πειραιώς, παράλληλα με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, θεωρούμε χρέος μας να επιστρέφουμε μέρος της αξίας που δημιουργούμε, υλοποιώντας δράσεις που υπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας και το όραμά μας για ένα μέλλον βιώσιμης ανάπτυξης με προοπτική και ευημερία, για όλες και όλους».

Η Αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, κα. Maria Clara Martin, σημειώνει: «Η έναρξη της Ακαδημίας για Γυναίκες Πρόσφυγες συνιστά ένα σημαντικό βήμα στις προσπάθειες προώθησης της οικονομικής αυτονομίας και της ένταξης των γυναικών προσφύγων στην Ελλάδα. Αξιοποιώντας τη δυναμική του τουριστικού τομέα, αυτό το πρόγραμμα στοχεύει στο να αλλάξει τη ζωή τους, να ενισχύσει τη συμμετοχή τους στην ελληνική αγορά εργασίας και να συμβάλλουν ενεργά στην τοπική οικονομία».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης της Ακαδημίας για τις Γυναίκες Πρόσφυγες, που υλοποιείται από την Odyssea, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σχετική ιστοσελίδα.

Σχετικά με την Ύπατη Αρμοστεία

 Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός με αποστολή να σώζει ανθρώπινες ζωές, να προστατεύει τα δικαιώματα και να διασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον για τους ανθρώπους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των συγκρούσεων και των διωγμών. Η Ύπατη Αρμοστεία έχει παρουσία στην Ελλάδα από το 1952, προσπαθώντας να διασφαλίσει την προστασία και την ένταξη των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο στη χώρα. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ύπατη Αρμοστεία στην Ελλάδα έχει αναπτύξει πρωτοβουλίες και εργαλεία διασύνδεσης προσφύγων με την αγορά εργασίας, υλοποιεί προγράμματα κατάρτισης, εκπαίδευσης και βιοπορισμού, εστιάζει σε δράσεις ευαισθητοποίησης και συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές, φορείς της κοινωνίας των πολιτών, δήμους, τον ιδιωτικό τομέα, την τοπική κοινωνία και προσφυγικές κοινότητες για την προώθηση πολιτικών συμπερίληψης σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ώστε να μπορέσουν οι πρόσφυγες να ευημερήσουν και να συνεισφέρουν στη νέα τους πατρίδα.

Τράπεζα Πειραιώς

Με έδρα στην Αθήνα, παρουσία σε 7 χώρες και περίπου 17,0 χιλ. εργαζόμενους, ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς παρέχει ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών σε περίπου 5,8 εκατ. πελάτες μέσω ενός δικτύου 860 καταστημάτων και 2,5 χιλ. ΑΤΜ, καθώς και της καινοτόμου πλατφόρμας ψηφιακής τραπεζικής winbank.

Το όραμα της Τράπεζας Πειραιώς είναι «να αποτελεί την πλέον αξιόπιστη τράπεζα στην Ελλάδα, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζομένους της».

Το συνολικό ενεργητικό του Ομίλου διαμορφώθηκε στα €68,2 δισ., τα δάνεια μετά από προβλέψεις στα €45,7 δισ. και οι καταθέσεις τα €41,8 δισ., στις 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ