Τράπεζα Πειραιώς: Χρηματοδότηση με κριτήρια βιώσιμης ανάπτυξης (ESG) στην MATRIX PACK

4 Νοεμβρίου 2020 | Νέα Μελών
Η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο προώθησης της κυκλικής οικονομίας και της μείωσης του αποτυπώματος πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον, ενέταξε στα κριτήρια χρηματοδότησης της εταιρείας MATRIΧ PACΚ ΑΕ, κριτήρια που αφορούν θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (Environmental, Social and Governance –ESG).
Tα κριτήρια αυτά προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και αφορούν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
Την εναρμόνιση της παραγωγής της εταιρείας με τις απαιτήσεις αποπλαστικοποίησης της Οδηγίας 2019/904 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις απαιτήσεις που θα προκύψουν από την εφαρμογή της Οδηγίας στο Εθνικό Δίκαιο έως και την 30η Ιουνίου 2021 ή νωρίτερα εφόσον απαιτείται από την εθνική νομοθεσία.
Τη χρήση, κατά τουλάχιστον 90%, πρώτης ύλης πιστοποιημένης ως βιοαποδομήσιμη στο έδαφος.
Τη διατήρηση και ανανέωση όλων των πιστοποιήσεων συμμόρφωσης του FSC (Forest Stewardship Council). 
 
Η χρηματοδότηση αρχικού ποσού € 6 εκατ., αφορά σε επενδύσεις της MATRIX PACK ΑΕ στην Ελλάδα για την μετατροπή της παραγωγής της, από πλαστικά καλαμάκια, σε βιοδιασπώμενα και χάρτινα. 
Με τον τρόπο αυτό η Τράπεζα Πειραιώς προάγει την κυκλική και βιώσιμη οικονομία, ενισχύοντας την ηγετική της θέση στη χρηματοδότηση της ελληνικής βιομηχανίας και αποδεικνύει εμπράκτως τη δέσμευσή της στις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής, εφαρμόζοντας με διαφάνεια στις τραπεζικές της εργασίες, αρχές που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και τη στήριξη της κοινωνίας. 
Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μόνη ελληνική τράπεζα που συμμετείχε στη διαμόρφωση των Αρχών Υπεύθυνης Τραπεζικής, μαζί με άλλες 29 τράπεζες από όλο τον κόσμο, μέλη της Χρηματοοικονομικής Πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP FI). Οι Αρχές αυτές καθορίζουν και οριοθετούν το πλαίσιο στο οποίο επιδιώκεται να  αναπτυχθεί η Αειφόρος Τραπεζική (Sustainable Banking) τα επόμενα χρόνια. Η υιοθέτησή τους αποτελεί αποφασιστική κίνηση προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή εναρμόνιση με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) και τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα. 
Όπως τονίζει ο κ. Θάνος Βλαχόπουλος, Γενικός Διευθυντής Corporate και Investment Banking της Τράπεζας Πειραιώς, «Η κυκλική οικονομία και η περιβαλλοντικά βιώσιμη παραγωγή, για εμάς στη Τράπεζα Πειραιώς δεν αποτελεί απλώς μια διεθνή τάση, αλλά ένα ουσιαστικό πεδίο ανάδειξης των ελληνικών επιχειρήσεων, όχι μόνο στην χώρα μας, αλλά πανευρωπαϊκά. Η Τράπεζα Πειραιώς συμβάλλει στην προσπάθεια αποπλαστικοποίησης, η οποία προωθείται ενεργά από την χώρα μας. Σε αυτό το πλαίσιο, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η εταιρεία Matrix Pack, μια ελληνική εταιρεία με ηγετική παρουσία στον κλάδο της σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επενδύει με αποτελεσματικό τρόπο στην κατεύθυνση της κυκλικής οικονομίας, συμβάλλοντας στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της χώρας».
Ο πρόεδρος του ΔΣ της Matrix Pack κ. Λυμπέρης Πολυχρονόπουλος, δήλωσε: «Η Matrix Pack έχει σαν αποστολή της να στηρίξει τις πολιτικές των πελατών της για βιώσιμη ανάπτυξη και να εναρμονιστεί απολύτως με τις πολιτικές της Ε.Ε. και των κρατών μελών για αποπλαστικοποίηση. Σε αυτό το πλαίσιο και με επενδύσεις βασισμένες σε πρωτοποριακές τεχνολογίες, η εταιρεία μας βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πρωτοπορία, με σημαντικό ποσοστό συμμετοχής στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα στα χάρτινα καλαμάκια, τροφοδοτώντας όλα τα τμήματα της αγοράς, εμφιαλωτές υγρών, HORECA,  retail, καθώς και σημαντικούς πελάτες διεθνώς στην αγορά αλυσίδων γρήγορου φαγητού. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Τράπεζα Πειραιώς, για την συμβολή της στην προσπάθειά μας να προάγουμε πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης».

Τράπεζα Πειραιώς

Με έδρα στην Αθήνα, παρουσία σε 7 χώρες και περίπου 17,0 χιλ. εργαζόμενους, ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς παρέχει ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών σε περίπου 5,8 εκατ. πελάτες μέσω ενός δικτύου 860 καταστημάτων και 2,5 χιλ. ΑΤΜ, καθώς και της καινοτόμου πλατφόρμας ψηφιακής τραπεζικής winbank.

Το όραμα της Τράπεζας Πειραιώς είναι «να αποτελεί την πλέον αξιόπιστη τράπεζα στην Ελλάδα, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζομένους της».

Το συνολικό ενεργητικό του Ομίλου διαμορφώθηκε στα €68,2 δισ., τα δάνεια μετά από προβλέψεις στα €45,7 δισ. και οι καταθέσεις τα €41,8 δισ., στις 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ