Τράπεζα Πειραιώς: Με νέες εκπαιδεύσεις και συνεργασίες ο 8ος κύκλος του Project Future

5 Μαΐου 2022 | Νέα Μελών

Mε συμμετοχή νέων πτυχιούχων από όλη την Ελλάδα πραγματοποιείται το 4day training, το πρώτο στάδιο εκπαιδεύσεων του 8ου κύκλου του Project Future, του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο συνδέει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας και υλοποιείται σε συνεργασία με το ReGeneration. Ο 8ος κύκλος εμπλουτίστηκε με νέες εκπαιδεύσεις και masterclasses που έχουν επιλεγεί προκειμένου να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς και να βελτιώνουν τις δεξιότητες των συμμετεχόντων.

Καλωσορίζοντας τους 191 συμμετέχοντες του 8ου κύκλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου αναφέρθηκε στην επιτυχία του προγράμματος, όπως αποδεικνύεται από τη μεγάλη συμμετοχή που καταγράφεται σε κάθε κύκλο, την υψηλού επιπέδου εξειδικευμένη εκπαίδευση που παρέχεται και το μεγάλο ποσοστό απορρόφησης των αποφοίτων στην αγορά εργασίας.

«Ξεκινήσαμε το Project Future το 2018 σε συνεργασία με το ReGeneration, βλέποντας τότε με ανησυχία την τάση του brain drain και επιδιώκοντας να στηρίξουμε τους νέους στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στην αγορά εργασίας και να παραμείνουν στη χώρα. Και στην παρούσα συγκυρία με την ελληνική οικονομία να περνά σε αναπτυξιακή τροχιά και με την προοπτική βελτίωσης της αγοράς εργασίας, το Project Future παραμένει σημαντικό καθώς δίνει στους νέους εξειδικευμένη εκπαίδευση υψηλής ποιότητας, η οποία είναι αναγκαία στη σύγχρονη οικονομία και συμβάλλει στην βιώσιμη ανάπτυξη», σημείωσε ο κ. Μεγάλου.

Tο 4day training, το πρώτο μέρος της εκπαίδευσης, αφορά soft & business skills και αλληλεπίδραση με στελέχη της αγοράς και περιλαμβάνει masterclasses με θέματα: Digital Transformation, Financial Literacy, Metaverse.

Θα ακολουθήσουν οι εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις στους τομείς:

• DIGITAL MARKETING & ECOMMERCE YOUNG PRACTITIONERS powered by EY
• HUMAN RESOURCES MANAGEMENT ACADEMY powered by AUEB
• CONSULTING ACADEMY powered by EY
• DEVSECOPS ACADEMY powered by CODE.HUB
• CORPORATE FINANCIAL OFFICER (REPORTING) powered by BCA

Μέχρι σήμερα, στους 7 κύκλους του Project Future που έχουν ολοκληρωθεί:

* 3.848 νέες και νέοι εκπαιδεύτηκαν μέσω του Project Future και του ReGeneration, εξελίσσοντας τις επαγγελματικές τους δεξιότητες.

* 1.370 εξ αυτών εξειδικεύτηκαν μέσω παρακολούθησης ενός εκ των 44 εκπαιδευτικών προγραμμάτων/Ακαδημιών του Project Future.

* Από την έναρξη του προγράμματος, 2.021 απόφοιτοι των εκπαιδεύσεων του Project Future και του ReGeneration έχουν βρει μια θέση στην ελληνική αγορά εργασίας ενώ η διαδικασία των προσλήψεων είναι δυναμική και βρίσκεται σε εξέλιξη.

* Πάνω από το 92% των νέων που εργάζονται μέσω του Project Future και του ReGeneration, ανανέωσαν τη σύμβασή τους πέραν του 6μήνου ή εξασφάλισαν εξαρχής μεγαλύτερης διάρκειας σύμβαση.

Πέραν του στρατηγικού συνεργάτη, ReGeneration, εκπαιδευτικοί συνεργάτες του Project Future είναι oι: Google, Facebook, LinkedIn learning, EY, Code.Hub, BCA, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, Δημήτρης Δημητριάδης, Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), Πανεπιστήμιο Κρήτης και ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών.

 

Τράπεζα Πειραιώς

Με έδρα στην Αθήνα, παρουσία σε 7 χώρες και περίπου 17,0 χιλ. εργαζόμενους, ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς παρέχει ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών σε περίπου 5,8 εκατ. πελάτες μέσω ενός δικτύου 860 καταστημάτων και 2,5 χιλ. ΑΤΜ, καθώς και της καινοτόμου πλατφόρμας ψηφιακής τραπεζικής winbank.

Το όραμα της Τράπεζας Πειραιώς είναι «να αποτελεί την πλέον αξιόπιστη τράπεζα στην Ελλάδα, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζομένους της».

Το συνολικό ενεργητικό του Ομίλου διαμορφώθηκε στα €68,2 δισ., τα δάνεια μετά από προβλέψεις στα €45,7 δισ. και οι καταθέσεις τα €41,8 δισ., στις 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ