Τράπεζα Πειραιώς: Ψηφιακά πραγματοποιείται ο 4ος κύκλος του Project Future – Ο ΣΕΒ στρατηγικός συνεργάτης του προγράμματος

8 Απριλίου 2020 | Νέα Μελών

Με τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών μέσων συνεχίζεται ο 4ος κύκλος του Project Future, του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας που υλοποιεί η Τράπεζα Πειραιώς με στόχο να συνδέσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας. Το Project Future ενισχύεται ακόμη περισσότερο μέσω της συνεργασίας του με τον ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών, ο οποίος παρέχει την πολύτιμη στήριξή του στο πρόγραμμα από τη φάση της αξιολόγησης και των εκπαιδεύσεων έως τη σύνδεση των αποφοίτων με τις επιχειρήσεις – μέλη του.

Η Τράπεζα Πειραιώς, στην παρούσα, δύσκολη συγκυρία, παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να στηρίξει τους νέους στην προσπάθειά τους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να ανακόψει το brain drain. Δίνοντας προτεραιότητα στην προστασία της υγείας των πολιτών από τον ιό Covid-19, πραγματοποιεί τις επόμενες φάσεις του Project Future ψηφιακά, τόσο για το στάδιο αξιολόγησης των υποψηφίων, όσο και για το στάδιο των εκπαιδεύσεων.

Όπως τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, «στην Τράπεζα Πειραιώς, έχοντας θέσει ως προτεραιότητα την υγεία όλων από τον Covid-19, έχουμε ενεργοποιήσει από την πρώτη στιγμή δράσεις για την προστασία και ασφάλεια των πελατών και των εργαζομένων μας. Την ίδια στιγμή, τηρούμε την υπόσχεση που έχουμε δώσει στους νέους της χώρας να στηρίξουμε τις προσπάθειές τους για ένταξη στην αγορά εργασίας. Με την αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων, προσαρμόζουμε το Project Future στις παρούσες συνθήκες και προχωρούμε στην υλοποίησή του ηλεκτρονικά, δίνοντας σε όλο και περισσότερους νέους τα εφόδια για να κατακτήσουν τη θέση που αναζητούν στην αγορά εργασίας».

Οι νέοι πτυχιούχοι που θα συμμετάσχουν στο στάδιο της αξιολόγησης (Live Assessment Center) του 4ου κύκλου του Project Future επελέγησαν βάσει ψυχομετρικών τεστ, μεταξύ των 3.300 υποψηφίων που υπέβαλαν αίτηση. Οι συνεντεύξεις των νέων από στελέχη της αγοράς θα πραγματοποιηθούν μέσω πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων. Κάθε στέλεχος θα πραγματοποιεί συνέντευξη με έναν υποψήφιο σε εικονικό «δωμάτιο» που έχει δημιουργηθεί προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα της διαδικασίας.

Ανάλογη θα είναι η διαδικασία για το 3day training, το πρώτο μέρος της εκπαίδευσης των συμμετεχόντων του Project Future, που θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδραστικής πλατφόρμας. Κατά την διάρκεια του τριημέρου, οι νέοι πτυχιούχοι θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν, σε απευθείας μετάδοση, πως μπορούν να διαμορφώσουν το βιογραφικό και να προετοιμαστούν για μια επιτυχημένη συνέντευξη, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κορυφαία στελέχη της αγοράς.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν οι εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις μέσω ψηφιακής πλατφόρμας. Για τον 4ο κύκλο του προγράμματος, οι νέοι πτυχιούχοι θα έχουν την δυνατότητα να εξειδικευτούν στην Αθήνα στους τομείς Data and Decision Science, Digital Marketing, .Net και Mobile Apps Development, στη Θεσσαλονίκη σε Data and Decision Science και .Net και στο Ηράκλειο Κρήτης στο Supply Chain.

Το Project Future πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, σε δύο κύκλους, σε συνεργασία με το ReGeneration, το μεγαλύτερο πρόγραμμα απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Πολύτιμη είναι η συμβολή της Google, του Facebook και της Code.Hub, του BCA, του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη του Ομίλου Πειραιώς, της ΕΑΣΕ και του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ βασικός συνεργάτης του προγράμματος είναι από τον 4ο κύκλο και ο ΣΕΒ.

Τράπεζα Πειραιώς

Με έδρα στην Αθήνα, παρουσία σε 7 χώρες και περίπου 17,0 χιλ. εργαζόμενους, ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς παρέχει ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών σε περίπου 5,8 εκατ. πελάτες μέσω ενός δικτύου 860 καταστημάτων και 2,5 χιλ. ΑΤΜ, καθώς και της καινοτόμου πλατφόρμας ψηφιακής τραπεζικής winbank.

Το όραμα της Τράπεζας Πειραιώς είναι «να αποτελεί την πλέον αξιόπιστη τράπεζα στην Ελλάδα, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζομένους της».

Το συνολικό ενεργητικό του Ομίλου διαμορφώθηκε στα €68,2 δισ., τα δάνεια μετά από προβλέψεις στα €45,7 δισ. και οι καταθέσεις τα €41,8 δισ., στις 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ