Quest Συμμετοχών ΑΕ: 5 χρόνια σημαντικής δραστηριότητας και κοινωνικής προσφοράς συμπλήρωσε το IQbility, η θερμοκοιτίδα του Ομίλου Quest

30 Απριλίου 2018 | Νέα Μελών
H θερμοκοιτίδα του Ομίλου Quest, IQbility, επένδυσε συνολικά €1.000.000 στο οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας, έχοντας υποστηρίξει 12 επιχειρήσεις στα 5 χρόνια λειτουργίας του. Οι εταιρείες που υποστηρίχθηκαν προσέλκυσαν συνολικά κεφαλαία ύψους μεγαλύτερου των €10.000.000 από την αγορά και δημιούργησαν περισσότερες από 100 εξειδικευμένες θέσεις εργασίας.
Σε εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου στο “Gazarte”, παρουσιάσθηκε το σύνολο του έργου του IQbility, η συμβολή του στην επιχειρηματική εξέλιξη των ομάδων με τις οποίες συνεργάστηκε, αλλά και γενικότερα η συμμετοχή του στην ανάδειξη και ωρίμανση του ελληνικού οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων και στην προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας ευρύτερα σε όλη την κοινωνία. 
Επιπλέον, παρουσιάστηκαν τα μελλοντικά σχέδια του IQbility, καθώς και τα συμπεράσματα που αποκόμισε ο Όμιλος από την 5ετή αυτή δραστηριότητα – με κυριότερα τα εξής:

 • Η  στενή συνεργασία startup και μεγάλων επιχειρήσεων είναι απαραίτητη για να υπάρξει καλύτερη στόχευση και ταχύτερο αποτέλεσμα
 • Οι μεγάλες παραδοσιακές επιχειρήσεις πρέπει να υιοθετήσουν πρακτικές startups  και να μετασχηματιστούν, ώστε να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις 
 • Το όραμα, η ομαδική εργασία, η ευελιξία, η ταχύτητα, η υπομονή και η σκληρή δουλειά παραμένουν τα θεμελιώδη συστατικά επιτυχίας για όλους.
 • To IQbility θα συνεχίσει να επενδύει σε νεοφυείς επιχειρήσεις αλλά και να συμβάλλει με επιπλέον δράσεις (όπως τα IQbility Meetups) στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος.
Με στόχο τη δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων με εξωστρέφεια στο χώρο της Τεχνολογίας, αλλά και τη συγκράτηση της διαρροής πνευματικού κεφαλαίου προς τις χώρες του εξωτερικού, ο Όμιλος Quest δημιούργησε το 2013 τη θερμοκοιτίδα IQbility. Στα 5 χρόνια λειτουργίας του, το IQbility έχει εξελιχθεί σε μια σημαντική δομή υποστήριξης και προώθησης της ανάπτυξης του οικοσυστήματος, η οποία ταυτόχρονα αποτελεί τη κορωνίδα των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Quest.
Υλικό από την εκδήλωση μπορείτε να κατεβάσετε από το link

https://www.dropbox.com/sh/5p92mzlkv3j9n76/AAAoj_GQTXuG0lrL8dJ0DMeia?dl=0

IQbility
Το IQbility είναι μια πρωτοβουλία του ομίλου Quest, που έχει ως στόχο να ανακαλύψει και να προωθήσει τα ελληνικά start up στο χώρο της τεχνολογίας, δίνοντας τους όλα τα εφόδια για να ξεκινήσουν δυναμικά. Το IQbility λειτουργεί ταυτόχρονα ως angel fund επενδύοντας στις εταιρείες που συμμετέχουν στον πρόγραμμα του.
Το  IQbility γεφυρώνει το νέο επιχειρηματικό ταλέντο με την πολυετή εμπειρία ενός δυναμικού ομίλου στον χώρο της τεχνολογίας.

Quest Συμμετοχών ΑΕ

Ξεκινώντας το 1981 υπό την επωνυμία Info-Quest και έχοντας γράψει ιστορία στην Ελληνική αγορά Πληροφορικής στην Ελλάδα, η Quest Συμμετοχών είναι σήμερα η μητρική εταιρεία ενός από τους μεγαλύτερους Ομίλους εταιρειών στην Ελλάδα.

Ο Όμιλος Quest έχει ισχυρή παρουσία στους τομείς της Πληροφορικής, των Ηλεκτρονικών Συναλλαγών, της Πράσινης Ενέργειας και των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, έχει επενδύσει στη θερμοκοιτίδα ανάπτυξης καινοτόμων επιχειρήσεων IQbility και απασχολεί στην Ελλάδα περισσότερους από 1.500 εργαζόμενους υψηλής κατάρτισης. Εκτός Ελλάδας, οι εταιρείες του Ομίλου δραστηριοποιούνται στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου (Κύπρος, Τουρκία) και του Αραβικού Κόλπου.

 

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ