Quest Συμμετοχών Α.Ε.: Το πρόγραμμα υποτροφιών “Mind the code” βραβεύτηκε στα Hellenic Responsible Business Awards 2022

22 Ιουλίου 2022 | Νέα Μελών

Για ακόμη μία χρονιά ο Όμιλος Quest βραβεύτηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης Hellenic Responsible Business Awards, ανάμεσα στις Ελληνικές εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και επενδύουν στη Βιώσιμη Περιβαλλοντική και Κοινωνική Ανάπτυξη.

Φέτος, ο Όμιλος διακρίθηκε στην κατηγορία «Ψηφιακή Εκπαίδευση και Δεξιότητες» για το πρόγραμμα “Mind the <code>”, ένα ετήσιο πρόγραμμα υποτροφιών που στόχο έχει την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων νέων ανθρώπων, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα εκμάθησης κώδικα προγραμματισμού, καθώς και επαγγελματικής δραστηριοποίησης στις εταιρείες του Ομίλου.

Ο Γεράσιμος Ζουρνατζής, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου Quest, σχολίασε σχετικά με την τιμητική αυτή διάκριση: «Αποσκοπώντας στην ενδυνάμωση και την ανάδειξη ταλαντούχων ατόμων, ο Όμιλος Quest δημιουργεί προγράμματα που προάγουν τη διαρκή μάθηση και την εξέλιξη των γνώσεων, ενώ γεφυρώνουν την εκπαιδευτική γνώση με τις επαγγελματικές ανάγκες.

Λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη υλοποίησης σημαντικών έργων ψηφιακού μετασχηματισμού σε όλο το εύρος της αγοράς, ο Όμιλος εστιάζει σε προγράμματα όπως είναι το Mind the <code>, αναβαθμίζοντας σημαντικά το γνωσιακό αντικείμενο των νέων, προετοιμάζοντάς τους να ενταχθούν σε έναν τομέα με μεγάλη ζήτηση και μηδενική ανεργία.

Το Mind the <code> ολοκλήρωσε τον 2ο κύκλο του το 2021, με εκπαίδευση των υποτρόφων στις δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού java και .NET, ενώ το φθινόπωρο του 2022 θα ξεκινήσει ο 3ος κύκλος. Στους δύο κύκλους έλαβαν μέρος 79 άτομα εκ των οποίων προσλήφθηκαν τα 28 στις εταιρείες του Ομίλου, ενώ δύο από αυτά εργάζονται από τις πόλεις καταγωγής τους (Σέρρες και Θεσσαλονίκη).

Ο Όμιλος Quest δεσμεύεται να συνεχίσει να συμβάλλει στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων της νέας γενιάς, την παραμονή του πολύτιμου ανθρώπινου κεφαλαίου στη χώρα και την αξιοποίησή του προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας.»

 

Quest Συμμετοχών ΑΕ

Ξεκινώντας το 1981 υπό την επωνυμία Info-Quest και έχοντας γράψει ιστορία στην Ελληνική αγορά Πληροφορικής στην Ελλάδα, η Quest Συμμετοχών είναι σήμερα η μητρική εταιρεία ενός από τους μεγαλύτερους Ομίλους εταιρειών στην Ελλάδα.

Ο Όμιλος Quest έχει ισχυρή παρουσία στους τομείς της Πληροφορικής, των Ηλεκτρονικών Συναλλαγών, της Πράσινης Ενέργειας και των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, έχει επενδύσει στη θερμοκοιτίδα ανάπτυξης καινοτόμων επιχειρήσεων IQbility και απασχολεί στην Ελλάδα περισσότερους από 1.500 εργαζόμενους υψηλής κατάρτισης. Εκτός Ελλάδας, οι εταιρείες του Ομίλου δραστηριοποιούνται στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου (Κύπρος, Τουρκία) και του Αραβικού Κόλπου.

 

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ