Quest: Μνημόνιο Συνεργασίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ομίλου Quest

27 Φεβρουαρίου 2024 | Νέα Μελών

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και ο Όμιλος Quest υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο τη συνεχή ενδυνάμωση της σχέσης μεταξύ ακαδημαϊκής κοινότητας και επιχειρηματικότητας. Η πενταετής συμφωνία συνεργασίας του ΟΠΑ και του Ομίλου Quest, επιβεβαιώνει την κοινή τους δέσμευση για ανάπτυξη ενός πλαισίου επιστημονικής, ερευνητικής και εκπαιδευτικής συνεργασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι υπάρχουσες και μελλοντικές προκλήσεις για επιχειρηματικότητα και βιώσιμη οικονομία.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρύτανης του ΟΠΑ Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Quest Holdings, μητρικής εταιρείας του Ομίλου Quest κ. Απόστολος Γεωργαντζής, την 21η Φεβρουαρίου 2024.

Ενδεικτικά, το κοινό σχέδιο δράσης περιλαμβάνει:

 • Συνεργασία για τη δημιουργία Training Academy για τις Εταιρείες του Ομίλου Quest
 • Συνεργασία σε θέματα διασύνδεσης φοιτητών/τριών και αποφοίτων και ερευνητών/τριών με την αγορά εργασίας
 • Συνεργασία σε θέματα έρευνας, καινοτομίας και τεχνολογίας μεταξύ ερευνητικών ομάδων/Εργαστηρίων του ΟΠΑ και των εταιρειών του Ομίλου Quest
 • Συνεργασία σε θέματα χρηματοδοτικών ευκαιριών και προγραμμάτων.

Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης μετά την υπογραφή του Μνημονίου δήλωσε: «Το ΟΠΑ διευρύνει τις στρατηγικές συνεργασίες του εγκαινιάζοντας μια σειρά δράσεων με έναν Όμιλο ελληνικών εταιριών στον τομέα της Τεχνολογίας. Μέσα από ένα πλαίσιο επιστημονικής και ερευνητικής συνεργασίας, προσφέρουμε ευκαιρίες στις φοιτήτριες, στους φοιτητές και στους αποφοίτους μας να ασχοληθούν με θέματα καινοτομίας και εφαρμοσμένης έρευνας. Όπως τρανά επιβεβαιώνει και η έρευνα για την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων μας, το ΟΠΑ προετοιμάζει τους αυριανούς ηγέτες που θα εφαρμόσουν την τεχνογνωσία τους σε τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Quest Holdings κ. Α. Γεωργαντζής συμπλήρωσε: «Ο Όμιλος Quest για περισσότερα από 43 χρόνια, παράγει καινοτόμο αξία στην Ελληνική αγορά, αξιοποιώντας το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας. Σήμερα που οι εξελίξεις, ειδικά στον τομέα της τεχνολογίας, είναι ραγδαίες, η στενότερη συνεργασία μεταξύ όλων των δυνάμεων, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για καινοτομία, πρόοδο και εξέλιξη. Είμαστε βέβαιοι πως το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφουμε σήμερα με το ΟΠΑ, θα συμβάλλει σημαντικά προς την κατεύθυνση αυτή».

Quest Συμμετοχών ΑΕ

Ξεκινώντας το 1981 υπό την επωνυμία Info-Quest και έχοντας γράψει ιστορία στην Ελληνική αγορά Πληροφορικής στην Ελλάδα, η Quest Συμμετοχών είναι σήμερα η μητρική εταιρεία ενός από τους μεγαλύτερους Ομίλους εταιρειών στην Ελλάδα.

Ο Όμιλος Quest έχει ισχυρή παρουσία στους τομείς της Πληροφορικής, των Ηλεκτρονικών Συναλλαγών, της Πράσινης Ενέργειας και των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, έχει επενδύσει στη θερμοκοιτίδα ανάπτυξης καινοτόμων επιχειρήσεων IQbility και απασχολεί στην Ελλάδα περισσότερους από 1.500 εργαζόμενους υψηλής κατάρτισης. Εκτός Ελλάδας, οι εταιρείες του Ομίλου δραστηριοποιούνται στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου (Κύπρος, Τουρκία) και του Αραβικού Κόλπου.

 

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ