COSMOTE: Oι εργαζόμενοι του Ομίλου στη μάχη για τον καθαρισμό των θαλασσών μας

3 Νοεμβρίου 2023 | Νέα Μελών
 • Συνέλεξαν πάνω από 200 κιλά απορριμμάτων από παραλία της Σαλαμίνας
 • COSMOTE BLUE, μια πρωτοβουλία για την προστασία της θάλασσάς μας

Τον καθαρισμό παραλίας στη Σαλαμίνα ανέλαβαν εργαζόμενοι του Ομίλου ΟΤΕ, συμβάλλοντας ενεργά στην πρωτοβουλία COSMOTE BLUE. Ειδικότερα, η ομάδα εθελοντών εργαζομένων της COSMOTE Technical Services από το Τεχνικό Τμήμα Νίκαιας-Σαλαμίνας, σε συνεργασία με την κοινωνική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Εναλεία», μετέβησαν με καΐκια στην παραλία Κάβο-Πετρίτη. Μετά από ώρες συστηματικής προσπάθειας, συγκέντρωσαν  περισσότερα από 200 κιλά απορριμμάτων, τα φόρτωσαν στα καΐκια, και τα μετέφεραν στο λιμάνι της Σαλαμίνας, όπου η «Εναλεία» διατηρεί container συλλογής απορριμμάτων για την υπεύθυνη διαχείριση και ανακύκλωσή τους.

Με τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία COSMOTE BLUE, οι εργαζόμενοι του Ομίλου βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην επίτευξη του στόχου για τη συγκέντρωση 90 τόνων πλαστικού μέχρι το 2025, από τους οποίους οι 52 τόνοι εκτιμάται ότι θα μετατραπούν σε νέα, ανακυκλωμένα προϊόντα, όπως κάλτσες, μπουφάν, παπούτσια, ακόμη και έπιπλα.

Οι δράσεις του COSMOTE BLUE έχουν ως στόχο την προστασία της θάλασσας από τα πλαστικά και τα απορρίμματα, και περιλαμβάνουν τον καθαρισμό των ακτών και του βυθού από σκάφη ψαράδων που συμμετέχουν στο δίκτυο της «Εναλεία». Παράλληλα στο πλαίσιο των δράσεων για το COSMOTE BLUE πραγματοποιούνται εκπαιδεύσεις ψαράδων σε βιώσιμες μεθόδους αλιείας, καλές πρακτικές καθαρισμού των θαλασσών και υπεύθυνη διαχείριση του αλιευτικού εξοπλισμού, ώστε να αποφευχθεί η μελλοντική πλαστική ρύπανση από δίχτυα και αλιευτικό εξοπλισμό, και η μείωση των ιχθυαποθεμάτων.

Η πρωτοβουλία COSMOTE BLUE αποτελεί μακροχρόνια δέσμευση της COSMOTE, που ενισχύει τη συστηματική περιβαλλοντική δράση της στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης. Θα εμπλουτίζεται και με άλλες δράσεις, αποτελώντας ένα ακόμη βήμα για τη βιωσιμότητα του πλανήτη και τη διασφάλιση της ζωής σε αυτόν. Γιατί ένας κόσμος με καθαρές θάλασσες, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους.

COSMOTE

Η COSMOTE αποτελεί την ενιαία εμπορική μάρκα για τα προϊόντα του Ομίλου ΟΤΕ σε σταθερή, κινητή, internet και τηλεόραση. Με νέο κεντρικό μήνυμα «ένας κόσμος, καλύτερος για όλους», αποστολή της COSMOTE είναι να φέρει τις δυνατότητες της τεχνολογίας σε όλους, παρακάμπτοντας ανισότητες και εμπόδια, ώστε να μπορεί ο καθένας μας να αξιοποιεί πλήρως τις ευκαιρίες του σήμερα και παράλληλα να χτίζει ένα καλύτερο αύριο.

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στην Ελλάδα και μαζί με τις θυγατρικές του αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς Ομίλους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Είναι ο μεγαλύτερος εθνικός επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές δικτύων, με επενδύσεις στην Ελλάδα που ξεπερνούν τα €2 δισ. τα τελευταία έξι χρόνια και τα €1,5 δισ. την τρέχουσα τετραετία. Το μέγεθος, η τεχνογνωσία και η εμπειρία του Ομίλου ΟΤΕ αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών υπό την ενιαία εμπορική ονομασία COSMOTE.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ