COSMOTE: Ο ΟΤΕ με βελτιωμένη βαθμολογία στη διεθνή σειρά δεικτών βιώσιμης ανάπτυξης FTSE4Good

29 Σεπτεμβρίου 2022 | Νέα Μελών

– Ο ΟΤΕ είναι η μόνη εταιρεία τηλεπικοινωνιών από την Ελλάδα και ανάμεσα σε 40 εταιρείες τηλεπικοινωνιών από όλον τον κόσμο
– Ο ΟΤΕ αξιολογείται και παραμένει για 14η χρονιά στη σειρά δεικτών βιώσιμης ανάπτυξης FTSE4Good
28 Σεπτεμβρίου 2022

Με βελτιωμένη βαθμολογία ο ΟΤΕ περιλαμβάνεται για 14η συνεχή χρονιά στη διεθνή σειρά δεικτών βιώσιμης ανάπτυξης FTSE4Good για τις ισχυρές επιδόσεις του σε θέματα ESG. Είναι η μόνη εταιρεία τηλεπικοινωνιών από την Ελλάδα και ανάμεσα σε 40 εταιρείες του κλάδου από 23 χώρες, που περιλαμβάνεται στο δείκτη FTSE4Good Emerging Index. Συνολικά ο δείκτης περιλαμβάνει 567 εταιρείες.

Όπως επιβεβαίωσε η FTSE Russell, ύστερα από ανεξάρτητη αξιολόγηση σύμφωνα με τα κριτήρια FTSE4Good, ο ΟΤΕ πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να συμπεριληφθεί στη σειρά δεικτών που αξιολογούν και παρακολουθούν αναλυτικά την απόδοση εισηγμένων εταιρειών σχετικά με περιβαλλοντικά, κοινωνικά και θέματα διακυβέρνησης. Η σειρά δεικτών FTSE4Good αποτελεί ένα εργαλείο για τους επενδυτές που επιθυμούν να ευθυγραμμίσουν τα χαρτοφυλάκιά τους με τις αξίες τους ή επιδιώκουν να επενδύσουν σε εταιρείες με βάση τη διαχείριση των κινδύνων ESG και την επίδειξη κορυφαίων πρακτικών διαχείρισης.

«H μακροχρόνια συμμετοχή του ΟΤΕ στο FTSE4Good δείχνει τη σταθερή προσήλωσή μας στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και στην υιοθέτηση κριτηρίων ESG, έτσι ώστε να φτάσουμε το όραμά μας για έναν κόσμο καλύτερο για όλους μέσα από την τεχνολογία. Οι επιχειρήσεις που θέλουν να λειτουργούν υπεύθυνα, αναζητούν διαρκώς τρόπους ώστε να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους και να ενισχύουν την ανταγωνιστικότητά τους, έτσι ώστε να μπορούν να συμβάλλον σε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.», δήλωσε η κα Σταυρούλα Αγγελοπούλου, Διευθύντρια Βιώσιμης Ανάπτυξης και Εταιρικής Υπευθυνότητας Ομίλου ΟΤΕ.

Σχετικά με την παραμονή του ΟΤΕ στο δείκτη FTSE4Good, ο κ. Ευρίκος Σαρσέντης, Διευθυντής Εξαγορών, Συγχωνεύσεων και Επενδυτικών Σχέσεων Ομίλου ΟΤΕ, δήλωσε σχετικά: «Ο FTSE4Good είναι ένας από τους πιο σημαντικούς δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης, που συμβάλλει στις επιλογές των επενδυτών για να πραγματοποιούν κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις. Ο ΟΤΕ έχοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο της επιχειρηματικής του στρατηγικής και λειτουργίας κατορθώνει να βρίσκεται ανάμεσα σε εταιρείες που πληρούν συγκεκριμένα ESG κριτήρια και να προσελκύει το ενδιαφέρον».

H βιώσιμη ανάπτυξη έχει ενσωματωθεί στην επιχειρηματική στρατηγική του Ομίλου ΟΤΕ και στον τρόπο λειτουργίας του, ακολουθώντας ΕSG κριτήρια και πρότυπα για τις πολιτικές, τις διαδικασίες και τη μέτρηση των επιδόσεών του. Ο Όμιλος ΟΤΕ προσπαθεί συνεχώς για τη βελτίωση του περιβαλλοντικού και του κοινωνικού αποτυπώματος του.

O OTE συνολικά ανταποκρίνεται σε αξιολογήσεις αναλυτών και συμμετέχει σε σειρά δεικτών βιώσιμης ανάπτυξης, όπως: FTSE4Good, Best Emerging Market Performers Ranking by VIGEO-EIRIS, δείκτης ΑΤΗΕΧ ESG, “Prime” Corporate ESG Performance από ISS-ESG, MSCI ESG Research, κατηγορία «Leadership Α/Α-» στο CDP για θέματα Κλιματικής Αλλαγής και στο δείκτη 2022 Bloomberg LP Gender-Equality Index (GEI).

Σχετικά με τους δείκτες FTSE4Good
Η σειρά δεικτών FTSE4Good δημιουργήθηκε από την FTSE Russell (επωνυμία της κοινοπραξίας μεταξύ της FTSE International Limited και της Frank Russell Company) και μετρά την επίδοση των εταιρειών ως προς την εφαρμογή σημαντικών πρακτικών στους τομείς του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της διακυβέρνησης (Environmental-Social-Governance). Στους δείκτες περιλαμβάνονται εταιρείες που επιδεικνύουν ισχυρές πρακτικές σε αυτούς τους τομείς

COSMOTE

Η COSMOTE αποτελεί την ενιαία εμπορική μάρκα για τα προϊόντα του Ομίλου ΟΤΕ σε σταθερή, κινητή, internet και τηλεόραση. Με νέο κεντρικό μήνυμα «ένας κόσμος, καλύτερος για όλους», αποστολή της COSMOTE είναι να φέρει τις δυνατότητες της τεχνολογίας σε όλους, παρακάμπτοντας ανισότητες και εμπόδια, ώστε να μπορεί ο καθένας μας να αξιοποιεί πλήρως τις ευκαιρίες του σήμερα και παράλληλα να χτίζει ένα καλύτερο αύριο.

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στην Ελλάδα και μαζί με τις θυγατρικές του αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς Ομίλους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Είναι ο μεγαλύτερος εθνικός επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές δικτύων, με επενδύσεις στην Ελλάδα που ξεπερνούν τα €2 δισ. τα τελευταία έξι χρόνια και τα €1,5 δισ. την τρέχουσα τετραετία. Το μέγεθος, η τεχνογνωσία και η εμπειρία του Ομίλου ΟΤΕ αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών υπό την ενιαία εμπορική ονομασία COSMOTE.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ