Όμιλος ΤΙΤΑΝ: ΤΙΤΑΝ και Sinoma CBMI υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας για την προώθηση τεχνολογικών καινοτομιών με στόχο ένα μέλλον με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα

2 Ιουλίου 2024 | Νέα Μελών

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ, διεθνής παραγωγός τσιμέντου και δομικών υλικών, και η Sinoma CBMI, παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία τσιμέντου και στην παροχή ολοκληρωμένων τεχνικών λύσεων, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για τη διερεύνηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών και την προώθηση τεχνολογικών καινοτομιών, με στόχο το ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών στην παραγωγή τσιμέντου.

Ο κ. Marcel Cobuz, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με τη Sinoma θα ενισχύσει τη στρατηγική μας για την πράσινη ανάπτυξη με ορίζοντα το 2026, ωφελώντας αμοιβαία και τις δύο εταιρίες και προωθώντας την αποτελεσματικότητά μας σε διάφορα μέτωπα. Μαζί, μετασχηματίζουμε τον τομέα των δομικών υλικών προς ένα μέλλον με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα».

Ο κ. Tong Laigou, Εκτελεστικός Διευθυντής της Sinoma CBMI, σχολίασε: «Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τη συνεργασία με τον Τιτάνα στα πεδία της πράσινης ανάπτυξης και των χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, της ψηφιακής νοημοσύνης και της λειτουργίας και συντήρησης των εγκαταστάσεων. Το μνημόνιο σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο αμοιβαίας εμπιστοσύνης και επωφελούς συνεργασίας μεταξύ των εταιριών μας».

Συνεχίζοντας το ιστορικό επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιριών, όπως ήταν η κατασκευή του υπερσύγχρονου εργοστασίου τσιμέντου του Τιτάνα στην Αλβανία το 2010, ο ΤΙΤΑΝ και η Sinoma CBMI σχεδιάζουν νέες συμπράξεις. Το μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει τομείς όπως οι τεχνολογίες καυσίμων χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος, οι τεχνολογίες ψύξης, η τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας στην παραγωγή τσιμέντου, η ψηφιακή διαχείριση των αποθηκών ανταλλακτικών, οι αρθρωτές λύσεις άλεσης καθώς και οι τεχνολογίες δέσμευσης άνθρακα. Εστιάζει, επίσης, στην έρευνα και στην ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων παραγωγής με βάση ψηφιακά δεδομένα, στη βελτιστοποίηση της διακίνησης προϊόντος ή/και πρώτων υλών (logistics), στην αυτοματοποίηση των εργοστασίων, στην ανάκτηση θερμότητας προς παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, στις έξυπνες τεχνολογίες εξόρυξης, καθώς και στην αποτελεσματική άλεση αργίλου και άλλων συμπληρωματικών τσιμεντοειδών υλικών.

Σχετικά με τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ είναι μια διεθνής εταιρία στον κλάδο των δομικών υλικών για κατασκευές και υποδομές που προσφέρει καινοτόμες λύσεις για έναν καλύτερο κόσμο. Με το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητάς του στις αναπτυγμένες αγορές, ο Όμιλος απασχολεί περισσότερους από 5.700 εργαζόμενους παγκοσμίως και έχει παρουσία σε πάνω από 25 χώρες, με ηγετική θέση στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, περιλαμβανομένης της Ελλάδας, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Όμιλος διαθέτει, επίσης, μια κοινοπραξία στη Βραζιλία. Με 120 χρόνια ιστορίας, ο Όμιλος διατηρεί μια οικογενειακή κουλτούρα που προάγει το επιχειρηματικό πνεύμα, ενώ εργάζεται μεθοδικά με τους πελάτες του για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, προωθώντας παράλληλα τη βιώσιμη ανάπτυξη με υπευθυνότητα και ακεραιότητα. Ο ΤΙΤΑΝ έχει θέσει στόχο για μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050, με τους στόχους του για μείωση του CO₂ να έχουν επικυρωθεί επιστημονικά από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi). Ο Όμιλος είναι εισηγμένος στο Euronext και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση www.titan-cement.com.

Σχετικά με τη Sinoma CBMI

Η CBMI Construction Co., Ltd. είναι παγκοσμίως κορυφαία εταιρία μηχανολογικών συστημάτων που εξειδικεύεται στον κλάδο τσιμέντου και έχει παρουσία 65 ετών, ενώ ανήκει στον Όμιλο CBMI. Ο Όμιλος CBMI είναι ένα βασικό μέλος της SINOMA International Engineering. Ο Όμιλος CBMI προωθεί μοντέλο συμβασιοποίησης και εκτέλεσης έργων που ενσωματώνουν πλήρη Τεχνικό Σχεδιασμό, Προμήθειες υλικών & εξοπλισμού και ολοκληρωμένη Κατασκευή (EPC) για την κατασκευή εργοστασίων τσιμέντου ήδη από το 1999 και έκτοτε έχει κατασκευάσει περισσότερα από 100 εργοστάσια τσιμέντου σε όλο τον κόσμο. Τα περισσότερα από τα έργα μετά το 1999 ήταν στο εξωτερικό, σε χώρες της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής. Σήμερα, το σύνολο των δραστηριοτήτων του Ομίλου CBMI είναι εκτός Κίνας. Ο Όμιλος CBMI επικεντρώνεται στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος στον κλάδο τσιμέντου και συμμετέχει σε αρκετά σημαντικά έργα δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη. Τα 13 γραφεία του Ομίλου CBMI ανά τον κόσμο παρέχουν στους πελάτες άμεση εξυπηρέτηση σε συνεχή βάση. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.cbmi.com.cn.

 

Όμιλος ΤΙΤΑΝ

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ είναι ένας πολύ-περιφερειακός, ανεξάρτητος παραγωγός τσιμέντου και άλλων δομικών υλικών με 114 χρόνια βιομηχανικής εμπειρίας. Έχοντας την επιχειρησιακή βάση του στην Ελλάδα, όπου η μετοχή της μητρικής Εταιρίας είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών από το 1912, αναπτύσσει σήμερα καθετοποιημένη δραστηριότητα, παραγωγική και εμπορική, σε 13 χώρες. Διαθέτει εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου σε εννέα χώρες και είναι οργανωμένος σε τέσσερις γεωγραφικούς τομείς: Ελλάδα και Δυτική Ευρώπη, Η.Π.Α., Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ