Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Επενδύει στον κλάδο τσιμεντοειδών προϊόντων στην Ελλάδα

14 Φεβρουαρίου 2023 | Νέα Μελών

Με την κίνηση αυτή προάγει την αναπτυξιακή στρατηγική του, εμπλουτίζοντας την παλέτα των πράσινων, τσιμεντοειδών προϊόντων χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος

Η Titan Cement International (TCI) συνεχίζει την αναπτυξιακή στρατηγική της με την συμμετοχή της στην  εταιρία Περλίτες Αιγαίου, σε συνεργασία με την οικογένεια που κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών, εξασφαλίζοντας έτσι τις μακροπρόθεσμες ανάγκες του Ομίλου σε ποζολάνη.

Η Περλίτες Αιγαίου Α.Ε. ιδρύθηκε το 1994 και δραστηριοποιείται στην εκμετάλλευση περλίτη και ποζολάνης στο Γυαλί του ΝΑ Αιγαίου, όπου και υπάρχουν σημαντικά αποθέματα υψηλής ποιότητας. Η εταιρία διαθέτει πρόσβαση σε λιμενικές εγκαταστάσεις φόρτωσης για τη διακίνηση των προϊόντων της στις παγκόσμιες αγορές, και ειδικότερα τον κατασκευαστικό κλάδο, τον αγροτικό τομέα και τη βιομηχανία λιπασμάτων.

Με αυτή την συμμετοχή, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ αποκτά άμεση πρόσβαση σε μια σημαντική πρώτη ύλη, με την οποία θα μπορέσει να εμπλουτίσει την παλέτα των τσιμεντοειδών προϊόντων χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα που προσφέρει. Η κίνηση αυτή συμβάλει στην επίτευξη των στόχων του Τιτάνα για μείωση του ανθρακικού του αποτυπώματος και συγκεκριμένα στη μείωση των εκπομπών άνθρακα από τις δραστηριότητες του Ομίλου κατά 35% έως το 2030 (σε σχέση με τα επίπεδα του 1990) και στην αύξηση των πράσινων προϊόντων του χαρτοφυλακίου του κατά ποσοστό άνω του 50%.

Ο κ. Γιάννης Πανιάρας, Γενικός Διευθυντής Δραστηριοτήτων Ευρώπης Ομίλου ΤΙΤΑΝ, σχολίασε: «Με μεγάλη ικανοποίηση γινόμαστε μέτοχοι στην Περλίτες Αιγαίου, από κοινού με την οικογένεια Γοβδελά, χτίζοντας πάνω στην άριστη μακροχρόνια σχέση μας.  Προσβλέπουμε στην ανάπτυξη της κοινής μας δραστηριότητας, αξιοποιώντας τις πολλές δυνατότητες της ποζολάνης από το Γυαλί.»

Ο κ. Λεωνίδας Κανελλόπουλος, Γενικός Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΤΙΤΑΝ, ανέφερε ότι «αυτή η σύμπραξη στηρίζει τις προσπάθειες του Ομίλου μας σε παγκόσμια κλίμακα για τη μετάβαση σε ένα μέλλον χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος και ενισχύει τη δέσμευση της εταιρίας μας για την ανάπτυξη βιώσιμων, καινοτόμων λύσεων για την κατασκευαστική αγορά».

Ο κ. Θεόδωρος Γοβδελάς, Γενικός Διευθυντής και βασικός μέτοχος της Περλίτες Αιγαίου, δήλωσε: «Η συμφωνία αυτή ενισχύει την ήδη στενή και μακροχρόνια σχέση μας με τον Τιτάνα και ανοίγει νέους ορίζοντες για το μέλλον της εταιρείας μας.»

Όμιλος ΤΙΤΑΝ

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ είναι ένας πολύ-περιφερειακός, ανεξάρτητος παραγωγός τσιμέντου και άλλων δομικών υλικών με 114 χρόνια βιομηχανικής εμπειρίας. Έχοντας την επιχειρησιακή βάση του στην Ελλάδα, όπου η μετοχή της μητρικής Εταιρίας είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών από το 1912, αναπτύσσει σήμερα καθετοποιημένη δραστηριότητα, παραγωγική και εμπορική, σε 13 χώρες. Διαθέτει εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου σε εννέα χώρες και είναι οργανωμένος σε τέσσερις γεωγραφικούς τομείς: Ελλάδα και Δυτική Ευρώπη, Η.Π.Α., Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ