Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Ολοκλήρωση επένδυσης ύψους €26 εκατ. στο εργοστάσιο Καμαρίου, με στόχο την ανάπτυξη και την πράσινη μετάβαση

27 Ιουνίου 2023 | Νέα Μελών

Ο Όμιλος TITAN ανακοινώνει την ολοκλήρωση της πράσινης επένδυσης ύψους €26 εκατ. στο εργοστάσιο τσιμέντου στο Καμάρι Βοιωτίας, ένα σημαντικό ορόσημο στο πρόγραμμα των δράσεών του για τη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.  Η επένδυση αφορούσε στην αναβάθμιση της γραμμής παραγωγής τσιμέντου, μέσω της χρήσης νέας τεχνολογίας αιχμής, και την επιτυχή έναρξη λειτουργίας προασβεστοποιητή (precalciner). 

Αναδεικνύοντας τη δέσμευση του Ομίλου στη βιωσιμότητα, τη στρατηγική ανάπτυξη και την καινοτομία, η υλοποίηση αυτής της σημαντικής επένδυσης καταδεικνύει την ικανότητα του Ομίλου ΤΙΤΑΝ να ολοκληρώνει απαιτητικά και σύνθετα έργα σε πιεστικά χρονοδιαγράμματα έχοντας απόλυτη προτεραιότητα την ποιότητα και τα υψηλά πρότυπα κατασκευής.

Η ενσωμάτωση της νέας τεχνολογίας προασβεστοποιητή επιτρέπει στον Όμιλο να διευρύνει περαιτέρω την ήδη υπάρχουσα γκάμα προϊόντων τσιμέντου χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος, ώστε να ανταποκρίνεται στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, βελτιώνει την αποδοτικότητα και ανταγωνιστικότητα του εργοστασίου στο Καμάρι. Είναι απολύτως ευθυγραμμισμένη με τη δέσμευση του Ομίλου για μείωση των εκπομπών CO2, καθώς μέσω της αναβαθμισμένης γραμμής παραγωγής τσιμέντου, ο Όμιλος TITAN αναμένει να επιτύχει μείωση των εκπομπών CO2 κατά περίπου 150.000 τόνους ετησίως, συμβάλλοντας έτσι στον στόχο του για ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα έως το 2050.

Η τεχνολογία έχει πολλαπλά οφέλη, όχι μόνο για τον Όμιλο αλλά συνολικά για την ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Επιτρέπει  στο εργοστάσιο να αξιοποιεί αποτελεσματικά τα εναλλακτικά καύσιμα, μειώνοντας την εξάρτησή του από τα ορυκτά καύσιμα. Έτσι, μπορεί να συμβάλει  σε μια ολοκληρωμένη περιβαλλοντικά και οικονομικά βέλτιστη λύση στο θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων της περιοχής, προωθώντας την ανακύκλωση σύμφωνα με τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας.

Ο κ. Γιάννης Πανιάρας, Διευθυντής Δραστηριοτήτων Ευρώπης του Ομίλου ΤΙΤΑΝ (Group Executive Director Europe) σημείωσε: «Η ολοκλήρωση της επένδυσης για την αναβάθμιση του εργοστασίου στο Καμάρι αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ. Βλέπουμε ήδη τα οφέλη της, καθώς η καινοτόμος, πράσινη τεχνολογία που εγκαταστήσαμε στο εργοστάσιο έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία. Η επιτυχής ολοκλήρωση μίας από τις μεγαλύτερες επενδύσεις του Ομίλου αποδεικνύει την εστίασή μας στη βιώσιμη λειτουργία των δραστηριοτήτων μας και στη στρατηγική ανάπτυξη, ενόσω συνεχίζουμε να επιδιώκουμε ευκαιρίες ανάπτυξης σε όλες τις αγορές μας. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο να προσφέρουμε στους πελάτες μας και στις κοινότητες όπου δραστηριοποιούμαστε περισσότερα πράσινα προϊόντα και λύσεις, διαδραματίζοντας έναν ουσιαστικό ρόλο στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους».

Όμιλος ΤΙΤΑΝ

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ είναι ένας πολύ-περιφερειακός, ανεξάρτητος παραγωγός τσιμέντου και άλλων δομικών υλικών με 114 χρόνια βιομηχανικής εμπειρίας. Έχοντας την επιχειρησιακή βάση του στην Ελλάδα, όπου η μετοχή της μητρικής Εταιρίας είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών από το 1912, αναπτύσσει σήμερα καθετοποιημένη δραστηριότητα, παραγωγική και εμπορική, σε 13 χώρες. Διαθέτει εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου σε εννέα χώρες και είναι οργανωμένος σε τέσσερις γεωγραφικούς τομείς: Ελλάδα και Δυτική Ευρώπη, Η.Π.Α., Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ