Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2023-Oι ισχυρές επιδόσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη οδηγούν σε αύξηση πωλήσεωνκαι κερδών

3 Αυγούστου 2023 | Νέα Μελών

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου και πρώτου εξαμήνου του 2023 από την Titan Cement International SA (Euronext Brussels, ATHEX και Euronext Paris, TITC).

• Οι πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου του 2023 ανήλθαν σε €1.229 εκ., σημειώνοντας αύξηση 18,7%, χάρη στα ισχυρά επίπεδα εγχώριας ζήτησης σε όλο το εύρος των βασικών αγορών και προϊόντων μας και τα ενισχυμένα επίπεδα τιμών. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν στα €241,2 εκ. (+77%) χάρη στην αύξηση των πωλήσεων και στη βελτιωμένη διαχείριση του κόστους. Τα καθαρά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν και διαμορφώθηκαν σε €110,9 εκ., χάρη στην αύξηση του EBITDA. Ο δείκτης Καθαρού Δανεισμού προς EBITDA ανήλθε σε 1,7x. Νέα αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας BB+ από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Fitch.

• Οι πωλήσεις το δεύτερο τρίμηνο του 2023 ανήλθαν σε €641 εκ., καταγράφοντας αύξηση 10,3%, ενώ τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν σε €134,0 εκ. (+49,2%). Η ισχυρή εγχώρια ζήτηση, κυρίως στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα, αλλά και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, οδήγησε σε αύξηση των πωλήσεων και υποστήριξε τις αυξήσεις τιμών που πραγματοποιήθηκαν το 2022 και στις αρχές του 2023.

• Ολοκληρώθηκαν αναπτυξιακά προγράμματα επενδύσεων στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ. Το μεγάλης κλίμακας έργο δέσμευσης CO2 στο εργοστάσιο του Τιτάνα στο Καμάρι, κοντά στην Αθήνα, επιλέχθηκε από το Ταμείο Καινοτομίας της ΕΕ για προετοιμασία συμφωνίας χρηματοδότησης και επιδότησης. Με την ολοκλήρωσή του ο Όμιλος θα παράγει 3 εκ. τόνους τσιμέντου μηδενικού άνθρακα ετησίως.

• Μείωση των ειδικών εκπομπών CO2 κατά περίπου 3%, συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι και επιτυχής ολοκλήρωση επένδυσης ύψους €26 εκ. σε εναλλακτικά καύσιμα.

• Συστήματα βελτιστοποίησης σε πραγματικό χρόνο (RTO) λειτουργούν σε 20 παραγωγικές εγκαταστάσεις του Ομίλου, ενώ παράλληλα τέθηκαν σε εφαρμογή λογισμικά πρόβλεψης λειτουργικών βλαβών σε τρία επιπλέον εργοστάσια οδηγώντας σε βελτιωμένη παραγωγή και αξιοπιστία.

• Θετικές προοπτικές για το υπόλοιπο του έτους, με αυξημένο όγκο παραγγελιών έργων προς εκτέλεση, ενισχυμένα επίπεδα τιμών που αντισταθμίζουν τα αυξημένα κόστη και περαιτέρω βελτίωση των επιδόσεων, χάρη στην ολοκλήρωση περισσότερων επενδυτικών έργων.

• Δημιουργία Venture Capital πρωτοβουλίας με στόχο 6-8 επενδύσεις στο μέλλον.

• Διοργάνωση Investor Day τον Σεπτέμβριο του 2023.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το δελτίο τύπου.

Όμιλος ΤΙΤΑΝ

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ είναι ένας πολύ-περιφερειακός, ανεξάρτητος παραγωγός τσιμέντου και άλλων δομικών υλικών με 114 χρόνια βιομηχανικής εμπειρίας. Έχοντας την επιχειρησιακή βάση του στην Ελλάδα, όπου η μετοχή της μητρικής Εταιρίας είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών από το 1912, αναπτύσσει σήμερα καθετοποιημένη δραστηριότητα, παραγωγική και εμπορική, σε 13 χώρες. Διαθέτει εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου σε εννέα χώρες και είναι οργανωμένος σε τέσσερις γεωγραφικούς τομείς: Ελλάδα και Δυτική Ευρώπη, Η.Π.Α., Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ