Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Σεμινάρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με τη συνεργασία ΤΙΤΑΝ, ΑΤΕΙΘ και ΑΠΘ

6 Δεκεμβρίου 2016 | Νέα Μελών
Τα παιδιά εξοικειώνονται με το μέλλον στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ στη Νέα Ευκαρπία

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιούνται στο εργοστάσιο του Τιτάνα στη Νέα Ευκαρπία σεμινάρια εκπαιδευτικής ρομποτικής για μαθητές και μαθήτριες σχολείων από τις περιοχές της Νέας Ευκαρπίας, των Λαγυνών και του Δρυμού, με στόχο να εξοικειωθούν τα νέα παιδιά με τις εξελίξεις στην τεχνολογία μέσα από μία βιωματική εμπειρία.  

Ο κύκλος σεμιναρίων ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου 2016 και θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2017. Απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού (Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων) και Γυμνασίου και ο τελικός αριθμός συμμετεχόντων προβλέπεται να ξεπεράσει τους 200. Κάθε κύκλος, που αποτελείται από 2 ομάδες των 25 παιδιών, καλύπτει συνολικά 8 ώρες σε 4 δίωρες συναντήσεις και πραγματοποιείται στην αίθουσα διαλέξεων του εργοστασίου ενώ το κόστος υλοποίησης καλύπτεται εξολοκλήρου από το εργοστάσιο.

Τον σχεδιασμό και τη διδακτέα ύλη έχει αναλάβει το Τμήμα Αυτοματισμού του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), υπό την εποπτεία του Απόστολου Τσαγκάρη, Καθηγητή του ΑΤΕΙΘ και του Gabriel Mansοur, Καθηγητή του ΑΠΘ. Η εκπαίδευση των μαθητών γίνεται από έμπειρους εκπαιδευτικούς–συνεργάτες του ΑΤΕΙΘ.

Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν όλα τα στάδια υλοποίησης, από την ανάλυση των απαιτήσεων, τον σχεδιασμό και την κατασκευή έως τον προγραμματισμό και τον έλεγχο καλής λειτουργίας μιας ολοκληρωμένης κατασκευής. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις πρακτικές εφαρμογές επιστημών όπως τα μαθηματικά, η φυσική, η μηχανική και η πληροφορική. Με αφορμή την ρομποτική πειραματίζονται, σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και έρχονται σε αλληλεπίδραση με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας τους ενώ παράλληλα αναπτύσσουν βασικές δεξιότητες αναλυτικής και κριτικής σκέψης, ομαδικότητας και συνεργασίας, χειρισμού και επικοινωνίας, καθώς και επίλυσης προβλημάτων.

Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των εκπαιδευτικών σεμιναρίων θα παρουσιαστούν στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής που διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και τη Διεύθυνση Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης και θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 2310 398642,  Ζωή Κολοβού, Κοινωνική Λειτουργό του εργοστασίου Νέας Ευκαρπίας (email: kolovouz@titan.gr).

Όμιλος ΤΙΤΑΝ

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ είναι ένας πολύ-περιφερειακός, ανεξάρτητος παραγωγός τσιμέντου και άλλων δομικών υλικών με 114 χρόνια βιομηχανικής εμπειρίας. Έχοντας την επιχειρησιακή βάση του στην Ελλάδα, όπου η μετοχή της μητρικής Εταιρίας είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών από το 1912, αναπτύσσει σήμερα καθετοποιημένη δραστηριότητα, παραγωγική και εμπορική, σε 13 χώρες. Διαθέτει εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου σε εννέα χώρες και είναι οργανωμένος σε τέσσερις γεωγραφικούς τομείς: Ελλάδα και Δυτική Ευρώπη, Η.Π.Α., Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ