Πουκαμισάς Α.Ε.: Εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού

7 Απριλίου 2023 | Νέα Μελών

H μεγαλύτερη εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού, που έχει λάβει χώρα ποτέ στην Ελλάδα διοργανώθηκε το Σάββατο 1η Απριλίου στο Christmas Theater από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο Πουκαμισάς.

4.000 μαθητές των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς της Αττικής και της Εύβοιας, παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις διακεκριμένων συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού και έλαβαν χρήσιμες πληροφορίες για τα κριτήρια επιλογής επαγγέλματος, αλλά και για τα δυναμικά ανερχόμενα επαγγέλματα στην αγορά εργασίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης διακεκριμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες από διάφορους κλάδους, με λαμπρή πορεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που περιέγραψαν στους μαθητές την προσωπική τους διαδρομή και τους έδωσαν χρήσιμες συμβουλές για τα μελλοντικά βήματά τους.

Για τους μαθητές, ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία, να γνωρίσουν «ανθρώπους της αγοράς» , όπως ο Δρ. Βασίλης Νικολόπουλος Deeptech entrepreneur (Intelen, Avocado), Corporate executive (Mytilineos) Ερευνητής ΕΜΠ, ο Γιώργος Βορβής Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Throo Payments – Management Team και ο Λευτέρης Παπαγεωργίου CEO της Entranet, οι οποίοι τους έδωσαν τη δική τους οπτική, τόσο για τις σπουδές, όσο και για τα soft skills τα οποία θα πρέπει να διακρίνουν τους επαγγελματίες που θα ζητά η αγορά τα επόμενα χρόνια.

Στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος του Ομίλου Αθανάσιος Πουκαμισάς, επεσήμανε την αναγκαιότητα του σωστού επαγγελματικού προσανατολισμού σε μία χώρα, όπως η Ελλάδα, με τα δεδομένα υψηλά ποσοστά ανεργίας στους νέους, την ετεροαπασχόληση,  αλλά και το θλιβερό φαινόμενο του brain drain.

Το επόμενο χρονικό διάστημα μάλιστα, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Πουκαμισάς, συνεπής στον κοινωνικό και παιδαγωγικό του ρόλο, διοργανώνει μία μεγάλη δράση, προσφέροντας δωρεάν σε όλους τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α΄ Λυκείου και στη Β΄ Λυκείου, ένα εμπεριστατωμένο πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού, που περιλαμβάνει τη διεξαγωγή ειδικού ψυχομετρικού τεστ, σταθμισμένο στο Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, που προτείνει στον κάθε μαθητή σπουδές και σχολές, ανάλογα με τις κλίσεις, τις δεξιότητες και τα ταλέντα του.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Πουκαμισάς, πιστός στο τρίπτυχο που συμπυκνώνει τη φιλοσοφία του, ποιότητα, νομιμότητα, συνεργατισμός, λειτουργεί σήμερα 79 Φροντιστήρια σε όλη τη χώρα, στα οποία φοιτούν πάνω από 16.000 μαθητές και συνεχίζει τη δυναμική και συνεχώς ανερχόμενη πορεία του.

Πουκαμισάς Α.Ε.

Το 1989, πριν από 36 χρόνια, ο μαθηματικός Αθανάσιος Πουκαμισάς ίδρυσε στον Πειραιά το πρώτο του Φροντιστήριο. Η φήμη της καλής δουλειάς οδήγησε από το 2001 μέχρι το 2005 στην ίδρυση και άλλων ιδιόκτητων φροντιστηρίων σε γειτονικές περιοχές του Πειραιά. Από το 2006 ξεκίνησε η ανάπτυξη μέσω franchise πανελλαδικά και σήμερα ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Πουκαμισάς αριθμεί 88 Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, 87 Κέντρα Μελέτης Δημοτικού, 77 Κέντρα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, 77 Κέντρα Πληροφορικής, 32 Κέντρα Ξένων Γλωσσών και 2 Φοιτητικά Φροντιστήρια. Τη φετινή χρονιά στις μονάδες του Ομίλου φοιτούν 15.152 μαθητές και διδάσκουν 1.147 καθηγητές. Λειτουργεί ακόμη το Διαδικτυακό Φροντιστήριο Πουκαμισάς που προσφέρει σε μαθητές της νησιωτικής Ελλάδας, των ακριτικών περιοχών αλλά και σε ελληνόπουλα του εξωτερικού πρόσβαση σε εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Είναι ο μόνος Εκπαιδευτικός Όμιλος που διαθέτει δικό του Εκδοτικό Οίκο, τις «Εκδόσεις Πουκαμισάς».

Τα «Φροντιστήρια Πουκαμισάς» με την εξαιρετικά οργανωμένη εκπαιδευτική τους πρόταση έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση μαθητών και γονέων ως ο μεγαλύτερος Φροντιστηριακός Όμιλος στην Ελλάδα και έχουν ταυτιστεί με τις επιτυχίες χιλιάδων μαθητών.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ