MYTILINEOS: Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της MYTILINEOS και της SK E&S

18 Οκτωβρίου 2023 | Νέα Μελών

Η MYTILINEOS Energy & Metals (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) (MYTILINEOS) ανακοινώνει την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) με τη Νοτιοκορεατική  SK E&S CO., LTD  (SK E&s), μια διεθνή εταιρεία με δραστηριότητες στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), το καθαρό υδρογόνο, τις ενεργειακές λύσεις και το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), προκειμένου να διερευνηθούν τρόποι συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας, οι δύο Εταιρείες συμφωνούν να συνεργαστούν στους ακόλουθους τομείς:

 • επιχειρηματικές ευκαιρίες στην αξιακή αλυσίδα φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένης της εμπορίας LNG και των έργων μετατροπής φυσικού αερίου σε ηλεκτρική ενέργεια·
 • επιχειρηματικές ευκαιρίες στον τομέα των ΑΠΕ και
 • άλλες επιχειρηματικές ευκαιρίες στον τομέα της ενέργειας σύμφωνα με τις με στόχο τη βελτιστοποίηση των συνεργειών μεταξύ τους

Η MYTILINEOS είναι μία από τις λίγες ευρωπαϊκές εταιρείες που έχουν εισέλθει με επιτυχία στην ασιατική αγορά με την κατασκευή φωτοβολταϊκού έργου ισχύος 1,55MW στο Yangpyung-gun. Το εν λόγω έργο θα παράγει ετησίως 2000 πιστοποιητικά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (RECs), τα οποία θα πωλούνται στην SK Corporation βάσει 20ετούς συμφωνίας πώλησης ενέργειας (PPA).

Επιπλέον, η MYTILINEOS συμμετέχει ενεργά στην κατασκευή και θέση σε λειτουργία αρκετών φωτοβολταϊκών έργων συνολικής ισχύος 26MW σε διάφορες επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων των Jeollabuk-do, Gyeongsangnam-do και Chungcheongnam-do. Αυτά τα έργα ήδη έχουν εξασφαλίσει μακροπρόθεσμες συμβάσεις PPA με θυγατρική του νοτιοκορεατικού ομίλου GS Corp.

Επιπλέον, η MYTILINEOS δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη πολλών φωτοβολταϊκών έργων μεγάλης κλίμακας στη Νότια Κορέα, όπως ένα έργο 16MW στο Gonam-Myeon, Taean County, ένα έργο 100MW στο Hongseong-gun, Chungcheongnam-do και ένα έργο 200MW στο Jangheung-gun, Jeollanam-do. Επιπλέον, η Εταιρεία αναπτύσσει ενεργά χερσαία και υπεράκτια αιολικά έργα σε διάφορες περιοχές, με συνολική ισχύ άνω των 350MW.

Η MYTILINEOS είναι σταθερά προσηλωμένη στη βιωσιμότητα και την ενεργειακή ασφάλεια, επεκτείνοντας την παρουσία της στην αγορά ενέργειας και ΑΠΕ στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, ενώ ήδη δραστηριοποιείται με επιτυχία στις αγορές της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Αυστραλίας.

Η SK E&S, από την ίδρυσή της ως εταιρεία χαρτοφυλακίου φυσικού αερίου το 1999, εξελίχθηκε με αποτέλεσμα να καταστεί η Νο.1 ιδιωτική εταιρεία LNG της Κορέας, με δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο. Είναι η μόνη εταιρεία που μπορεί να αναπτύξει συνέργειες μεταξύ τεσσάρων βασικών δραστηριοτήτων: LNG χαμηλών εκπομπών άνθρακα, ανανεώσιμης ενέργειας, υδρογόνου και ενεργειακών λύσεων. Με βάση αυτές τις βασικές δραστηριότητες, η Εταιρεία θα πραγματοποιήσει τη μετάβαση σε ένα αμιγώς «πράσινο» χαρτοφυλάκιο, με βιώσιμο τρόπο, ώστε να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της «πράσινης» ενέργειας.

MYTILINEOS

Η MYTILINEOS – Όμιλος Επιχειρήσεων είναι ένας από τους κορυφαίους βιομηχανικούς Ομίλους της χώρας και σύμβολο της υγιούς και ανταγωνιστικής ελληνικής επιχειρηματικότητας σε σταθερή πορεία διεθνούς ανάπτυξης, με δραστηριότητα στους τομείς Έργων EPC, της Μεταλλουργίας και της Ενέργειας μέσω των θυγατρικών του εταιρειών.

Η ΜΕΤΚΑ Α.Ε. είναι o κατασκευαστικός βραχίονας του Ομίλου MYTILINEOS και μια διεθνώς ανταγωνιστική δύναμη στην κατασκευή μεγάλων ενεργειακών έργων ΕPC (Engineering – Procurement – Construction) με παρουσία στις αγορές της Ευρώπης, Τουρκίας, Μέσης Ανατολής, Ασίας και Βόρειας Αφρικής.  Παράλληλα, η Εταιρεία διαθέτει ισχυρή βιομηχανική παραγωγική βάση, η οποία της επιτρέπει να παράγει εξειδικευμένα μηχανολογικά εξαρτήματα και να έχει ισχυρή παρουσία σε έργα Υποδομών και Άμυνας.

Με σημαντικότερο σταθμό την εξαγορά της Αλουμίνιον της Ελλάδος το 2005, ο Όμιλος MYTILINEOS κατέστησε στρατηγικής σημασίας την ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα του μεταλλουργικού του βραχίονα και έχει καθιερωθεί ως ένας από τους ισχυρότερους εκπροσώπους του κλάδου στην Ευρώπη. Σήμερα, η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ μαζί με τη ΔΕΛΦΟΙ – ΔΙΣΤΟΜΟΝ (ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός βωξίτη στην Ευρώπη) αποτελούν κινητήρια δύναμη για την εθνική οικονομία αλλά και την ελληνική περιφέρεια.

H Protergia είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Διαθέτει ένα ενεργειακό χαρτοφυλάκιο δυναμικότητας άνω των 1200 MW, που ξεπερνά το 10% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. Ως παραγωγός, με ιδιωτικές επενδύσεις σε μονάδες υψηλής τεχνολογίας, η Protergia διαθέτει βαθειά γνώση της αγοράς ηλεκτρισμού, ενώ υλοποιεί συνεχώς φιλικές προς το περιβάλλον επενδύσεις, προσφέροντας τόσο στην ελληνική οικονομία όσο και στην ενίσχυση της απασχόλησης.

Τέλος, η M&M GAS έχει συσταθεί από τους Ομίλους MYTILINEOS και MOTOR OIL το 2010 και δραστηριοποιείται στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου (υγροποιημένου ή μη). H εταιρεία στοχεύει στη διασφάλιση της κάλυψης, με ανταγωνιστικούς όρους, των αναγκών των δύο Ομίλων σε φυσικό αέριο καθώς και στην εμπορία φυσικού αερίου σε τρίτους. Το 2014, η M&M Gas έκανε πραγματικότητα την πρώτη συμφωνία με την οποία βιομηχανικός καταναλωτής προμηθεύτηκε φυσικό αέριο από ανεξάρτητο προμηθευτή. Η εταιρεία παρέδωσε ποσότητα υγροποιημένου αερίου στην ΕΛΒΑΛ του Ομίλου Βιοχάλκο, έναν από τους μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές φυσικού αερίου.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ