MYTILINEOS: Σημαντικές διακρίσεις για τη MYTILINEOS στα “Partnership Awards 2019”

23 Μαΐου 2019 | Νέα Μελών
Δύο σημαντικότατες διακρίσεις απέσπασε η MYTILINEOS για τη συμβολή της στο έργο 400MW CCGT Bridge Power Project στη Γκάνα, στο πλαίσιο των “Partnership Awards 2019” τα οποία διοργανώθηκαν στο Λονδίνο στις 9 Μάϊου 2019.
Συγκεκριμένα, το έργο, στο οποίο η MYTILINEOS έχει ανακηρυχθεί EPC Contractor και έχει παράσχει το σχετικό Vendor Financing, κατάφερε να αποσπάσει το Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Best Utilities Project και το Αργυρό στην κατηγορία Best Financial Structure, επικρατώντας των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου διεθνώς.
Το υπό ανάπτυξη έργο βραβεύθηκε τόσο χάρη στην καινοτόμο δομή χρηματοδότησης, όσο και εξαιτίας της σημασίας που θα έχει για την αντιμετώπιση των ενεργειακών αναγκών της ευρύτερης περιοχής.
Ειδικότερα, διακρίθηκε η ευρηματικότητα που επέδειξε η MYTILINEOS στο σκέλος της χρηματοδότησης του έργου, κάτι που ουσιαστικά «ξεκλείδωσε» τις διαδικασίες, που εκκρεμούσαν για δύο χρόνια και επέτρεψε την έναρξη της κατασκευαστικής φάσης, με την εξασφάλιση του απαραίτητου “Notice to Proceed”.
Η συγκεκριμένη δομή χρηματοδότησης η οποία εφαρμόστηκε στο vendor financing και χαρακτηρίζεται από μεσοπρόθεσμη διάρκεια με περιορισμένη αναγωγή στην κοινοπραξία που αναπτύσσει το έργο, προσδίδει την απαιτούμενη ευελιξία για το χρόνο που θα απαιτηθεί ώστε να υλοποιηθεί η ανα-χρηματοδότηση και να περιορισθεί ο σχετικός κίνδυνος.
Η κριτική επιτροπή των βραβείων επαίνεσε την ευελιξία με την οποία ολοκληρώθηκε η διαδικασία, αλλά και την αποφυγή τυχόν κινδύνων που διέπουν άλλες προσεγγίσεις. Τόνισαν μάλιστα, ότι το παράδειγμα της MYTILINEOS μπορεί να ακολουθηθεί και από άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αφρικανική αγορά.
Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο έργο το οποίο εκτιμάται ότι θα αποτελεί το 17% της εγκατεστημένης ισχύος της Γκάνας, αναπτύσσεται από κοινοπραξία αποτελούμενη από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου διεθνώς (Endeavor, GE, Denham Capital, και Sage), θα χρηματοδοτηθεί δε και από την GuarantCo ενώ ο Τομέας Ολοκληρωμένων Έργων και Υποδομών – ΜΕΤΚΑ της MYTILINEOS έχει ανακηρυχθεί ανάδοχος για την κατασκευή της πρώτης φάσης (202MW).
Πρόκειται για το τρίτο έργο της MYTILINEOS στην Γκάνα, γεγονός που την αναδεικνύει σταδιακά σε κορυφαίο παίκτη στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Υποσαχάριας Αφρικής.

MYTILINEOS

Η MYTILINEOS – Όμιλος Επιχειρήσεων είναι ένας από τους κορυφαίους βιομηχανικούς Ομίλους της χώρας και σύμβολο της υγιούς και ανταγωνιστικής ελληνικής επιχειρηματικότητας σε σταθερή πορεία διεθνούς ανάπτυξης, με δραστηριότητα στους τομείς Έργων EPC, της Μεταλλουργίας και της Ενέργειας μέσω των θυγατρικών του εταιρειών.

Η ΜΕΤΚΑ Α.Ε. είναι o κατασκευαστικός βραχίονας του Ομίλου MYTILINEOS και μια διεθνώς ανταγωνιστική δύναμη στην κατασκευή μεγάλων ενεργειακών έργων ΕPC (Engineering – Procurement – Construction) με παρουσία στις αγορές της Ευρώπης, Τουρκίας, Μέσης Ανατολής, Ασίας και Βόρειας Αφρικής.  Παράλληλα, η Εταιρεία διαθέτει ισχυρή βιομηχανική παραγωγική βάση, η οποία της επιτρέπει να παράγει εξειδικευμένα μηχανολογικά εξαρτήματα και να έχει ισχυρή παρουσία σε έργα Υποδομών και Άμυνας.

Με σημαντικότερο σταθμό την εξαγορά της Αλουμίνιον της Ελλάδος το 2005, ο Όμιλος MYTILINEOS κατέστησε στρατηγικής σημασίας την ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα του μεταλλουργικού του βραχίονα και έχει καθιερωθεί ως ένας από τους ισχυρότερους εκπροσώπους του κλάδου στην Ευρώπη. Σήμερα, η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ μαζί με τη ΔΕΛΦΟΙ – ΔΙΣΤΟΜΟΝ (ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός βωξίτη στην Ευρώπη) αποτελούν κινητήρια δύναμη για την εθνική οικονομία αλλά και την ελληνική περιφέρεια.

H Protergia είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Διαθέτει ένα ενεργειακό χαρτοφυλάκιο δυναμικότητας άνω των 1200 MW, που ξεπερνά το 10% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. Ως παραγωγός, με ιδιωτικές επενδύσεις σε μονάδες υψηλής τεχνολογίας, η Protergia διαθέτει βαθειά γνώση της αγοράς ηλεκτρισμού, ενώ υλοποιεί συνεχώς φιλικές προς το περιβάλλον επενδύσεις, προσφέροντας τόσο στην ελληνική οικονομία όσο και στην ενίσχυση της απασχόλησης.

Τέλος, η M&M GAS έχει συσταθεί από τους Ομίλους MYTILINEOS και MOTOR OIL το 2010 και δραστηριοποιείται στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου (υγροποιημένου ή μη). H εταιρεία στοχεύει στη διασφάλιση της κάλυψης, με ανταγωνιστικούς όρους, των αναγκών των δύο Ομίλων σε φυσικό αέριο καθώς και στην εμπορία φυσικού αερίου σε τρίτους. Το 2014, η M&M Gas έκανε πραγματικότητα την πρώτη συμφωνία με την οποία βιομηχανικός καταναλωτής προμηθεύτηκε φυσικό αέριο από ανεξάρτητο προμηθευτή. Η εταιρεία παρέδωσε ποσότητα υγροποιημένου αερίου στην ΕΛΒΑΛ του Ομίλου Βιοχάλκο, έναν από τους μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές φυσικού αερίου.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ