MYTILINEOS: Η MYTILINEOS παραμένει δίπλα στους μαθητές που έχουν ανάγκη με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis

10 Ιουνίου 2020 | Νέα Μελών
– Η MYTILINEOS συμμετέχει ενεργά για δεύτερη συνεχή σχολική χρονιά στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis  για τη Σίτιση και Προώθηση της Υγιεινής Διατροφής, προσφέροντας καθημερινά υγιεινά γεύματα σε μαθητές οκτώ σχολείων στην Αττική και τη Βοιωτία. Συνολικά από το 2018 μέχρι σήμερα με τη συνδρομή της ΜΥTILINEOS έχουν διατεθεί περισσότερα από 55.000 υγιεινά γεύματα σε παιδιά που έχουν ανάγκη.
Αναλυτικά, η βοήθεια που προσφέρθηκε αφορούσε περιπτώσεις όπου:
 • Το 55,6% των οικογενειών των μαθητών αντιμετώπιζε επισιτιστική ανασφάλεια και το 35,2% βίωνε πείνα
 • Περίπου 1 στους 6 μαθητές είχαν βάρος χαμηλότερο από το φυσιολογικό (15,0%), ενώ 2 στους 10 μαθητές ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι (20,7%).
 • Το 59,6% των μαθητών διέμενε σε οικογένεια όπου ο ένας από τους δύο γονείς δεν είχε εισόδημα (είτε από εργασία είτε σύνταξη),
 • το 23,1% των μαθητών διέμενε σε οικογένεια όπου κανένας από τους δύο γονείς δεν είχε εισόδημα
Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis για το σχολικό έτος 2018-2019, στα σχολεία που υποστήριζε η MYTILINEOS η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών εκείνων που αντιμετώπιζαν επισιτιστική ανασφάλεια σταμάτησε να βιώνει πείνα, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό των μαθητών απέκτησε φυσιολογικό βάρος. Επιπλέον, περισσότεροι από τους μισούς μαθητές αύξησαν την κατανάλωση φρούτων και γαλακτοκομικών, βελτιώνοντας σημαντικά τις διατροφικές τους συνήθειες.
Με τη συνεισφορά της στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, η ΜΥTILINEOS συμβάλλει εμπράκτως στην προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για το 2030.  H επίτευξη της «μηδενικής πείνας» μέσω της επισιτιστικής ασφάλειας, της βελτίωσης της διατροφής και της καλής υγείας είναι η βασική επιδίωξη του προγράμματος.
Την τρέχουσα σχολική χρονιά, η MYTILINEOS ανανεώνει την υποστήριξή της,  εξασφαλίζοντας 33.000 υγιεινά γεύματα, τα οποία διανέμονται σε 294 μαθητές.

Η κ. Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis δήλωσε για τη συνεργασία:

 «Η ΜΥTILINEOS αποτελεί σημαντικό συνοδοιπόρο στην προσπάθεια μας να υποστηρίξουμε  μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών της Ελλάδας και να προσφέρουμε ανακούφιση σε οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη. Με τις δωρεές της τα δύο τελευταία έτη, εξασφαλίσαμε την καθημερινή σίτιση αυτών των παιδιών με χιλιάδες υγιεινά γεύματα, γεγονός που έχει αποδεδειγμένα πολλαπλά οφέλη στη σωματική και την ψυχική τους υγεία. Παράλληλα, με τη σίτιση κάθε πρωί, δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να είναι συγκεντρωμένοι και να παρακολουθούν απρόσκοπτα τα μαθήματα τους. Ευχαριστούμε θερμά τη ΜΥTILINEOS για τη συγκινητική υποστήριξη και την εμπιστοσύνη στο έργο μας».
Από την πλευρά του ο Διευθυντής Αειφόρου Ανάπτυξης της MYTILINEOS  κ. Γιώργος Γαλάνης σχολίασε πώς η συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis, στο πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ αναπτύχθηκε πάνω στην αποδοχή κοινών αξιών και στόχων, όπως η μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας των παιδιών και η εκπαίδευση τους να τρέφονται σωστά και να υιοθετούν υγιεινές συνήθειες σε σχέση με τη διατροφή τους, που θα τα συνοδεύουν σε ολόκληρη τη ζωή τους. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βλέπουμε την προσπάθειά μας να έχει απτά αποτελέσματα, ιδιαίτερα σε αρκετά σχολεία των τοπικών μας κοινοτήτων που έχουμε την ευκαιρία να  εξυπηρετούμε μέσω του προγράμματος, όπως οι Δήμοι Θηβαίων, Λεβαδέων, Δελφών, Αχαρνών και Φυλής»
Η σύμπραξη με το Ινστιτούτο Prolepsis αποτελεί μια σημαντική εμπειρία για τη MYTILINEOS, στο πλαίσιο της ανάπτυξης αποτελεσματικών τρόπων εφαρμογής της κοινωνικής της πολιτικής, την οποία θα συνεχίσει να αξιοποιεί και στο μέλλον προς όφελος της κοινωνίας.

MYTILINEOS

Η MYTILINEOS – Όμιλος Επιχειρήσεων είναι ένας από τους κορυφαίους βιομηχανικούς Ομίλους της χώρας και σύμβολο της υγιούς και ανταγωνιστικής ελληνικής επιχειρηματικότητας σε σταθερή πορεία διεθνούς ανάπτυξης, με δραστηριότητα στους τομείς Έργων EPC, της Μεταλλουργίας και της Ενέργειας μέσω των θυγατρικών του εταιρειών.

Η ΜΕΤΚΑ Α.Ε. είναι o κατασκευαστικός βραχίονας του Ομίλου MYTILINEOS και μια διεθνώς ανταγωνιστική δύναμη στην κατασκευή μεγάλων ενεργειακών έργων ΕPC (Engineering – Procurement – Construction) με παρουσία στις αγορές της Ευρώπης, Τουρκίας, Μέσης Ανατολής, Ασίας και Βόρειας Αφρικής.  Παράλληλα, η Εταιρεία διαθέτει ισχυρή βιομηχανική παραγωγική βάση, η οποία της επιτρέπει να παράγει εξειδικευμένα μηχανολογικά εξαρτήματα και να έχει ισχυρή παρουσία σε έργα Υποδομών και Άμυνας.

Με σημαντικότερο σταθμό την εξαγορά της Αλουμίνιον της Ελλάδος το 2005, ο Όμιλος MYTILINEOS κατέστησε στρατηγικής σημασίας την ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα του μεταλλουργικού του βραχίονα και έχει καθιερωθεί ως ένας από τους ισχυρότερους εκπροσώπους του κλάδου στην Ευρώπη. Σήμερα, η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ μαζί με τη ΔΕΛΦΟΙ – ΔΙΣΤΟΜΟΝ (ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός βωξίτη στην Ευρώπη) αποτελούν κινητήρια δύναμη για την εθνική οικονομία αλλά και την ελληνική περιφέρεια.

H Protergia είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Διαθέτει ένα ενεργειακό χαρτοφυλάκιο δυναμικότητας άνω των 1200 MW, που ξεπερνά το 10% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. Ως παραγωγός, με ιδιωτικές επενδύσεις σε μονάδες υψηλής τεχνολογίας, η Protergia διαθέτει βαθειά γνώση της αγοράς ηλεκτρισμού, ενώ υλοποιεί συνεχώς φιλικές προς το περιβάλλον επενδύσεις, προσφέροντας τόσο στην ελληνική οικονομία όσο και στην ενίσχυση της απασχόλησης.

Τέλος, η M&M GAS έχει συσταθεί από τους Ομίλους MYTILINEOS και MOTOR OIL το 2010 και δραστηριοποιείται στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου (υγροποιημένου ή μη). H εταιρεία στοχεύει στη διασφάλιση της κάλυψης, με ανταγωνιστικούς όρους, των αναγκών των δύο Ομίλων σε φυσικό αέριο καθώς και στην εμπορία φυσικού αερίου σε τρίτους. Το 2014, η M&M Gas έκανε πραγματικότητα την πρώτη συμφωνία με την οποία βιομηχανικός καταναλωτής προμηθεύτηκε φυσικό αέριο από ανεξάρτητο προμηθευτή. Η εταιρεία παρέδωσε ποσότητα υγροποιημένου αερίου στην ΕΛΒΑΛ του Ομίλου Βιοχάλκο, έναν από τους μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές φυσικού αερίου.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ