ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.: H MYTILINEOS επενδύει σε πρωτοβουλίες που συνδυάζουν τη διαφύλαξη της πολιτιστικής και φυσικής μας κληρονομιάς με την τοπική ανάπτυξη

11 Οκτωβρίου 2018 | Νέα Μελών
Πρωτοβουλίες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης

Η MYTILINEOS στηρίζει ενεργά την υλοποίηση των νέων προγραμμάτων του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», στόχος των οποίων είναι η συντήρηση και αποκατάσταση των μνημείων και η σύνδεσή τους με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Πρόκειται για τα Προγράμματα Πολιτιστικών Διαδρομών & Αρχαιολογικών πάρκων τα οποία, σταδιακά σε ετήσια βάση, επεκτείνονται σε όλες σχεδόν τις Περιφέρειες της χώρας και συνδέονται άμεσα με τον Παγκόσμιο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης 11, που αφορά στην ανάπτυξη βιώσιμων πόλεων και κοινοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό η MYTILINEOS προχώρησε, στη χρηματοδότηση της υλοποίησης της μελέτης «Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού της Στερεάς Ελλάδας». Βασική επιδίωξη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας της εταιρείας είναι η ενεργή συμβολή της στην προσπάθεια που γίνεται για την ανάδειξη ποιοτικών και αναγνωρισμένων τουριστικών προορισμών. Απώτερος στόχος είναι μέσα από την προβολή και αξιοποίηση των μνημείων της φύσης και του πολιτισμού, να ωφεληθούν και οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, καθώς και οι παραγωγοί προϊόντων αγροδιατροφής, οι βιοτεχνίες και βιομηχανίες αλλά και οι παραγωγοί σύγχρονων πολιτιστικών προϊόντων.

Για την οικοδόμηση της συγκεκριμένης Πολιτιστικής Διαδρομής απαιτούνται 4 διακριτά στάδια: α) η εξασφάλιση υποδομών (αρχαιολογικών και υποδομών λειτουργίας), β) η υλοποίηση ενεργειών marketing και ψηφιακών δράσεων του προγράμματος, γ) η συμμετοχή της επιχειρηματικότητας στη Διαδρομή μέσω ενός Συμφώνου Ποιότητας και δ) η διακυβέρνηση του προγράμματος.
Η μελέτη που χρηματοδότει η MYTILINEOS αφορά στο τρίτο και τέταρτο στάδιο, όπως αναφέρθηκαν παραπάνω και περιλαμβάνει συγκεκριμένα:

 •  τον εντοπισμό των κλάδων, επιχειρήσεων ή εγκαταστάσεων που θα ενταχθούν στη Διαδρομή,
 • την περιγραφή του φορέα λειτουργίας που θα συσταθεί με σκοπό την ανάπτυξη και εξυπηρέτηση της Διαδρομής και
 • την περιγραφή της σύνδεσης τουριστικών επιχειρήσεων με επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε:
κα. Αντιγόνη Φάκου: Γραφείο Τύπου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Tel. 210-6877346 | Fax 210-6877400

MYTILINEOS

Η MYTILINEOS – Όμιλος Επιχειρήσεων είναι ένας από τους κορυφαίους βιομηχανικούς Ομίλους της χώρας και σύμβολο της υγιούς και ανταγωνιστικής ελληνικής επιχειρηματικότητας σε σταθερή πορεία διεθνούς ανάπτυξης, με δραστηριότητα στους τομείς Έργων EPC, της Μεταλλουργίας και της Ενέργειας μέσω των θυγατρικών του εταιρειών.

Η ΜΕΤΚΑ Α.Ε. είναι o κατασκευαστικός βραχίονας του Ομίλου MYTILINEOS και μια διεθνώς ανταγωνιστική δύναμη στην κατασκευή μεγάλων ενεργειακών έργων ΕPC (Engineering – Procurement – Construction) με παρουσία στις αγορές της Ευρώπης, Τουρκίας, Μέσης Ανατολής, Ασίας και Βόρειας Αφρικής.  Παράλληλα, η Εταιρεία διαθέτει ισχυρή βιομηχανική παραγωγική βάση, η οποία της επιτρέπει να παράγει εξειδικευμένα μηχανολογικά εξαρτήματα και να έχει ισχυρή παρουσία σε έργα Υποδομών και Άμυνας.

Με σημαντικότερο σταθμό την εξαγορά της Αλουμίνιον της Ελλάδος το 2005, ο Όμιλος MYTILINEOS κατέστησε στρατηγικής σημασίας την ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα του μεταλλουργικού του βραχίονα και έχει καθιερωθεί ως ένας από τους ισχυρότερους εκπροσώπους του κλάδου στην Ευρώπη. Σήμερα, η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ μαζί με τη ΔΕΛΦΟΙ – ΔΙΣΤΟΜΟΝ (ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός βωξίτη στην Ευρώπη) αποτελούν κινητήρια δύναμη για την εθνική οικονομία αλλά και την ελληνική περιφέρεια.

H Protergia είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Διαθέτει ένα ενεργειακό χαρτοφυλάκιο δυναμικότητας άνω των 1200 MW, που ξεπερνά το 10% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. Ως παραγωγός, με ιδιωτικές επενδύσεις σε μονάδες υψηλής τεχνολογίας, η Protergia διαθέτει βαθειά γνώση της αγοράς ηλεκτρισμού, ενώ υλοποιεί συνεχώς φιλικές προς το περιβάλλον επενδύσεις, προσφέροντας τόσο στην ελληνική οικονομία όσο και στην ενίσχυση της απασχόλησης.

Τέλος, η M&M GAS έχει συσταθεί από τους Ομίλους MYTILINEOS και MOTOR OIL το 2010 και δραστηριοποιείται στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου (υγροποιημένου ή μη). H εταιρεία στοχεύει στη διασφάλιση της κάλυψης, με ανταγωνιστικούς όρους, των αναγκών των δύο Ομίλων σε φυσικό αέριο καθώς και στην εμπορία φυσικού αερίου σε τρίτους. Το 2014, η M&M Gas έκανε πραγματικότητα την πρώτη συμφωνία με την οποία βιομηχανικός καταναλωτής προμηθεύτηκε φυσικό αέριο από ανεξάρτητο προμηθευτή. Η εταιρεία παρέδωσε ποσότητα υγροποιημένου αερίου στην ΕΛΒΑΛ του Ομίλου Βιοχάλκο, έναν από τους μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές φυσικού αερίου.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ