ADAPTIT: Σύμβαση με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

9 Ιουνίου 2022 | Νέα Μελών

Η εταιρία ADAPTIT υπέγραψε εχθές σύμβαση με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την υλοποίηση του έργου «Προμήθεια Συστήματος Προελέγχου Επιβατών Πτήσεων (Advanced Passenger Information System – APIS)» και την παροχή υπηρεσιών συντήρησής του για τα έτη 2027, 2028 και 2029».

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη και λειτουργία Συστήματος API, προκειμένου να διενεργείται ο προέλεγχος επιβατών, προερχομένων από αεροδρόμια χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την Ελληνική Αστυνομία.
Τα μηνύματα API περιέχουν τα στοιχεία του ταξιδιωτικού εγγράφου του επιβάτη, τα στοιχεία του ίδιου του επιβάτη και πληροφορίες της πτήσης (αερολιμένας εισόδου, αριθμός πτήσης, ημερομηνία και ώρα αναχώρησης καθώς και άφιξης, συνολικός αριθμός των επιβατών και αερολιμένας επιβίβασης).

Πρόκειται για ένα έργο κομβικής σημασίας για τις Αρχές ελέγχου, το οποίο θα συνεισφέρει σημαντικά στην αύξηση του επιπέδου ασφαλείας, μέσω της αξιοποίησης των κατάλληλων πληροφοριών. Επίσης το έργο των αστυνομικών που ασκούν τον έλεγχο διαβατηρίων θα διευκολυνθεί, καθώς τα στοιχεία API των επιβατών θα μπορούν να αντιπαραβάλλονται αυτοματοποιημένα στις διεθνείς και εθνικές βάσεις δεδομένων («Αναζητήσεις Ασφαλείας») και θα παρέχονται σε ηλεκτρονική μορφή.

Πιο αναλυτικά, με τη λειτουργία του συστήματος θα εκτελείται:
– Η συλλογή μηνυμάτων API και του προγράμματος αφίξεων πτήσεων από τρίτες χώρες.
– Η αποκωδικοποίηση και η αποθήκευση σε βάση δεδομένων των μηνυμάτων API και του προγράμματος αφίξεων.
– Η εκτέλεση «αναζητήσεων ασφαλείας».
– Η εξαγωγή στατιστικών.

Η αξία του έργου ανέρχεται στα 1.079.508 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

ADAPTIT

Η ADAPTIT, εταιρεία ICT, ιδρύθηκε το 2005 και έκτοτε προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, καθιερώνοντας τη θέση της στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών καινοτομιών. Με μια σαφή στρατηγική και εστίαση στο αποτέλεσμα, η εταιρεία κατάφερε να αναπτύξει το πεδίο των δραστηριοτήτων της και να εξασφαλίσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα οργανώνοντας τους πόρους της σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και τεχνολογικό περιβάλλον, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες και τις προσδοκίες των πελατών της.

Η ADAPTIT σήμερα είναι ένας Διεθνής Όμιλος με παρουσία στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, έχοντας αναλάβει σημαντικά έργα στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Με ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στην παραγωγή υλικού και λογισμικού, έχει συνεχή παρουσία ως εκθέτης στο Mobile World Congress από το 2012.

Ως SYSTEM INTEGRATOR, η ADAPTIT συνδυάζει τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις για να προσφέρει στους πελάτες της καινοτόμες προσαρμοσμένες λύσεις, παρέχοντας υψηλής ποιότητας έργα «με το κλειδί στο χέρι».

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ