ADAPTIT: Στην ένωση ALTUS-ADAPTIT το μεγάλο έργο του ευρωπαϊκού οργανισμού για την ασφαλεια στη θάλασσα (EMSA(

10 Μαρτίου 2021 | Νέα Μελών

Στην Ένωση των Ελληνικών εταιριών ALTUS – ADAPTIT  ανατέθηκε σημαντικό έργο ύψιστης ευθύνης και βαρύτητας για την Ευρώπη, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (European Maritime Safety Agency -EMSA).

Το αντικείμενο του έργου είναι η Παροχή Υπηρεσιών μέσω μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAVs) για λογαριασμό των Λιμενικών Αρχών των κρατών-μελών της Ε.Ε. , με στόχο την μέτρηση της περιεκτικότητας σε θείο των εκπομπών ρύπων των πλοίων και την συμμόρφωση τους με την αντίστοιχη οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι έρευνες δείχνουν ότι έως 50.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ετησίως στην Ε.Ε. εξαιτίας των ναυτιλιακών ρύπων. Το έργο αυτό αποτελεί σημαντικό βήμα για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η ένωση εταιριών ALTUS – ADAPTIT συμμετέχει στο έργο με χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAVs) και λύση που θα βασίζεται σε Cloud εφαρμογή και θα εκτελεί τις ακόλουθες κύριες ενέργειες:

 •  Συλλογή  δεδομένων σε πραγματικό χρόνο (βίντεο, μετρήσεις εκπομπών) που θα λαμβάνονται από το σταθμό ελέγχου εδάφους των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAVs)
 • Υπολογισμός της περιεκτικότητας σε θείο των αποβλήτων καυσίμου του υπό έλεγχο
 • σκάφους
 • Επεξεργασία, αποθήκευση και αποστολή των δεδομένων αυτών στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA) σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας IT υποδομή, με σκοπό να προωθηθεί περαιτέρω από τον Οργανισμό στους τελικούς χρήστες.

Πέραν των τακτικών μετρήσεων,  σε κάθε έκτακτο συμβάν ρύπανσης σε θαλάσσια περιοχή του Ευρωπαϊκού χώρου, θα εκτελείται ad hoc η παραπάνω διαδικασία κατόπιν εντολής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα, με σκοπό την έγκαιρη αντιμετώπιση του περιστατικού.

«Σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία, όπου οι κοινωνίες και οι οικονομίες σε όλο τον κόσμο αναδιαμορφώνονται για να αντιμετωπίσουν την επόμενη μέρα της πανδημίας, η ADAPTIT επιμένει στην φιλοσοφία της εξωστρέφειας και επεκτείνει τις δραστηριότητές της, αναλαμβάνοντας ύψιστης ευθύνης και βαρύτητας έργα Ευρωπαϊκού επιπέδου που απαιτούν συνδυασμό λύσεων και βασίζονται σε νέες τεχνολογίες. Η εμπιστοσύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τον Όμιλό μας συνδέει άρρηκτα το προφίλ του Ομίλου μας με τις έννοιες της τεχνογνωσίας, της αξιοπιστίας και της φερεγγυότητας. Στην ADAPTIT εργαζόμαστε καθημερινά επικεντρωμένοι σε έναν κοινό στόχο: Να παράγουμε πρωτοποριακές custom-made λύσεις, να τις συνδυάζουμε και να παραδίδουμε ολοκληρωμένα έργα -«turn-key solutions», χωρίς να βασιζόμαστε στη συμβατική σοφία και τις τυπικές μεθοδολογίες. Αυτό αποτελεί το  ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα. Ο συνδυασμός τεχνολογικής αριστείας και βιομηχανικής τεχνογνωσίας μας βοηθά να κατανοήσουμε το παρελθόν, να βελτιώσουμε το παρόν και να προβλέψουμε το μέλλον.», δήλωσε ο κ. Βασίλης Καραβασίλης, Εμπορικός Διευθυντής του Ομίλου ADAPTIT.

«Σε ένα διεθνές περιβάλλον όπου κυριαρχεί η αβεβαιότητα, οι προκλήσεις πολλαπλασιάζονται και απαιτούνται άμεσες, καινοτόμες και αξιόπιστες λύσεις, η ALTUS δηλώνει την παρουσία της με 10ετη τεχνογνωσία, εμπειρία και συνέπεια λόγων και έργων στον ιδιαίτερα σημαντικό και ανταγωνιστικό χώρο των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών.

Με την παροχή καινοτόμων και αξιόπιστων ολοκληρωμένων προϊόντων όπως το ΣμηΕΑ ATLAS 4, πέραν των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, αναλαμβάνει τώρα σημαντικό έργο και στην ανερχόμενη αγορά μέτρησης εκπεμπόμενων ρύπων και ποιότητας αέρα, ενός τομέα που πέραν της υγείας των πολιτών, συμβάλλει και στα θέματα κλιματικής αλλαγής. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι μια σημαντική αναγνώριση των δυνατοτήτων μας και του ανταγωνιστικού μας πλεονεκτήματος να ενσωματώνουμε διαφορετικών απαιτήσεων φορτία στα ΣμηΕΑ μας για κάλυψη απαιτητικών και διαφορετικού τύπου επιχειρησιακών αναγκών» δήλωσε ο κ. Ζαχαρίας Σαρρής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ALTUS.

ADAPTIT

Η ADAPTIT, εταιρεία ICT, ιδρύθηκε το 2005 και έκτοτε προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, καθιερώνοντας τη θέση της στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών καινοτομιών. Με μια σαφή στρατηγική και εστίαση στο αποτέλεσμα, η εταιρεία κατάφερε να αναπτύξει το πεδίο των δραστηριοτήτων της και να εξασφαλίσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα οργανώνοντας τους πόρους της σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και τεχνολογικό περιβάλλον, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες και τις προσδοκίες των πελατών της.

Η ADAPTIT σήμερα είναι ένας Διεθνής Όμιλος με παρουσία στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, έχοντας αναλάβει σημαντικά έργα στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Με ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στην παραγωγή υλικού και λογισμικού, έχει συνεχή παρουσία ως εκθέτης στο Mobile World Congress από το 2012.

Ως SYSTEM INTEGRATOR, η ADAPTIT συνδυάζει τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις για να προσφέρει στους πελάτες της καινοτόμες προσαρμοσμένες λύσεις, παρέχοντας υψηλής ποιότητας έργα «με το κλειδί στο χέρι».

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ