Accenture Technology Vision 2023

7 Απριλίου 2023 | Νέα Μελών

Accenture Technology Vision 2023: Η γενετική τεχνητή νοημοσύνη (Generative AI) δημιουργεί ένα λαμπρό νέο μέλλον για τις επιχειρήσεις, συνενώνοντας τον φυσικό και ψηφιακό κόσμο

 Η μελέτη διερευνά πώς η τεχνολογία θα αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι εργάζονται και ζουν

 Η Accenture ανακοινώνει ένα κέντρο αριστείας Generative AI για πελάτες και συνεργάτες

Νέα μελέτη της Accenture υπογραμμίζει ότι η γενετική τεχνητή νοημοσύνη και άλλες ταχέως εξελισσόμενες τεχνολογίες δημιουργούν ένα λαμπρό νέο μέλλον για τις επιχειρήσεις καθώς ο φυσικός και ο ψηφιακός κόσμος γίνονται άρρηκτα συνδεδεμένοι.

Η μελέτη Accenture Technology Vision 2023, με τίτλο «When Atoms Meet Bits: The Foundations of Our New Reality», διερευνά τις τεχνολογικές τάσεις που καθορίζουν τη σύγκλιση του φυσικού και ψηφιακού κόσμου, καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να επιταχύνουν άμεσα την επανεφεύρεσή τους.

«Η επόμενη δεκαετία θα οριστεί από τρεις μεγάλες τεχνολογικές τάσεις -το cloud, το metaverse και την τεχνητή νοημοσύνη- οι οποίες συνδυαστικά θα εκμηδενίσουν την απόσταση μεταξύ του ψηφιακού και φυσικού μας κόσμου», δήλωσε ο Paul Daugherty, Group Chief Executive της Accenture Technology. «Ενώ η γενετική τεχνητή νοημοσύνη θα έχει εκτεταμένο αντίκτυπο, οι ηγέτες των επιχειρήσεων θα πρέπει να κινηθούν άμεσα προκειμένου να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές της, καθώς θα απαιτηθούν σημαντικές επενδύσεις σε δεδομένα, ανθρώπους και προσαρμογή δομικών μοντέλων για την ανταπόκριση στις μοναδικές ανάγκες κάθε οργανισμού».

Η εντυπωσιακή εμφάνιση του ChatGPT έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων σχετικά με τη δύναμη της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης να επαυξήσει τις ανθρώπινες ικανότητες. Η Accenture εκτιμά ότι το 40% όλων των ωρών εργασίας θα υποστηρίζεται ή θα ενισχύεται από την τεχνητή νοημοσύνη (language-based AI). Μεταξύ των ηγετών επιχειρήσεων, το 98% των ερωτηθέντων συμφωνεί ότι τα θεμελιώδη AI μοντέλα θα διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στις στρατηγικές του οργανισμού τους τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια.

Το Accenture Technology Vision 2023 εντοπίζει τέσσερις τάσεις που θα καθορίσουν τη νέα πραγματικότητα:

 • Γενετική τεχνητή νοημοσύνη (Generative AI): Επαυξάνοντας τις ανθρώπινες ικανότητες ως δημιουργικός συνεργάτης ή σύμβουλος, σχεδόν όλα τα στελέχη συμφωνούν ότι το Generative AI θα ενισχύσει σημαντικά τη δημιουργικότητα και την καινοτομία (98%) και θα εγκαινιάσει μια νέα εποχή επιχειρηματικής ευφυΐας (95%).
 • Ψηφιακή ταυτότητα (Digital Identity): Η ικανότητα ταυτοποίησης ψηφιακών χρηστών και στοιχείων -η βάση για τη μετάβαση μεταξύ ψηφιακού και φυσικού κόσμου- αντιμετωπίζεται πλέον από το 85% των στελεχών ως στρατηγική προτεραιότητα των επιχειρήσεων και όχι απλώς ως τεχνικό ζήτημα.
 • Τα δεδομένα μου, τα δεδομένα σου, τα δεδομένα μας (My data, your data, our data): Η δυναμική της τεχνητής νοημοσύνης εξαρτάται άμεσα από τα δεδομένα. Συνεπώς, για την πλήρη αξιοποίησή της είναι απαραίτητη η κατάργηση των σιλό των δεδομένων καθώς και ο εκσυγχρονισμός των βάσεων δεδομένων των επιχειρήσεων. Άλλωστε, το 90% των στελεχών πιστεύει ότι τα δεδομένα αποτελούν βασικό παράγοντα διαφοροποίησης εντός των οργανισμών και των κλάδων.
 • Το παντοτινό μας όριο (Our forever frontier): Η διαρκής αμφίδρομη διάδραση μεταξύ επιστήμης και τεχνολογίας γίνεται ολοένα ταχύτερη, με την καθεμία να επιταχύνει την πρόοδο της άλλης, με τρόπο που το 75% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι θα μπορούσε να αρχίσει να δίνει απαντήσεις στις μεγάλες προκλήσεις της ανθρωπότητας.

Βασιζόμενη σε χρόνια έρευνας και έργων με πελάτες, η Accenture έχει δημιουργήσει μια νέα ομάδα, το Generative AI & Large Language Model (LLM) Centre of Excellence, συγκεντρώνοντας 1.600 στελέχη που εστιάζουν στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη και αξιοποιούν τη γνώση και την εμπειρία 40.000+ στελεχών τεχνητής νοημοσύνης και δεδομένων σε όλη την Accenture. Για να βοηθήσει στην έγκαιρη ενημέρωση των ηγετικών ομάδων των επιχειρήσεων, η Accenture δημοσίευσε επίσης τη μελέτη «A New Era of Generative AI for Everyone», η οποία παρέχει χρήσιμες κατευθύνσεις για το πώς οι ηγέτες μπορούν να αξιοποιήσουν καλύτερα αυτήν την ανατρεπτική τεχνολογία.

Για 23 χρόνια, η Accenture εξετάζει συστηματικά το επιχειρηματικό τοπίο για να εντοπίσει τις τεχνολογικές τάσεις με τη μεγαλύτερη πιθανότητα να επηρεάσουν τις επιχειρήσεις και τους κλάδους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φετινή μελέτη, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.accenture.com/technologyvision ή ακολουθήστε τη συζήτηση στο Twitter με #TechVision.

 

Accenture Μονοπρόσωπη Α.Ε.

Η Accenture αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, με κορυφαίες δυνατότητες στους τομείς των ψηφιακών τεχνολογιών, του cloud και της ασφάλειας. Συνδυάζοντας απαράμιλλη εμπειρία και εξειδικευμένες δεξιότητες σε περισσότερους από 40 κλάδους, προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις στους τομείς στρατηγικής και συμβουλευτικής, διαδραστικών υπηρεσιών, τεχνολογίας και επιχειρησιακών λειτουργιών, αξιοποιώντας το μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο κέντρων Προηγμένης Τεχνολογίας και Ευφυών Λειτουργιών.

Τα 624.000 στελέχη μας υλοποιούν καθημερινά έργα με γνώμονα την αλληλεπίδραση της τεχνολογίας και της ανθρώπινης εφευρετικότητας, εξυπηρετώντας πελάτες σε περισσότερες από 120 χώρες. Ως Accenture, αγκαλιάζουμε τη δύναμη της αλλαγής με στόχο να δημιουργήσουμε αξία και κοινή επιτυχία για τους πελάτες, τους υπαλλήλους, τους μετόχους, τους συνεργάτες και την κοινωνία.

Στην Ελλάδα, η Accenture δραστηριοποιείται τα τελευταία 30 χρόνια -απασχολώντας πλέον περισσότερους από 1.000 συμβούλους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη- και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες σε επίπεδο management και technology consulting.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ