Accenture A.E.: Η Accenture θέτει στόχο την εξίσωση του αριθμού ανδρών και γυναικών στο ανθρώπινο δυναμικό της έως το 2025

22 Ιουνίου 2017 | Νέα Μελών
Η Accenture ανακοίνωσε ότι έως το 2025 θα επιτύχει την εξίσωση του αριθμού ανδρών και γυναικών στο ανθρώπινο δυναμικό της, ήτοι 50% γυναίκες και 50% άνδρες.

«Η διαφορετικότητα (diversity) καθιστά την επιχείρησή μας ισχυρότερη, περισσότερο καινοτόμο και, πρωτίστως, κάνει τον κόσμο μας καλύτερο», δήλωσε ο Pierre Nanterme, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Accenture. «Με το νέο αυτό στόχο, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους ανθρώπους μας και στους πελάτες μας αναφορικά με τη δέσμευσή μας για την εξίσωση του αριθμού αντρών και γυναικών στο ανθρώπινο δυναμικό μας».

Αυτή τη στιγμή, η Accenture απασχολεί 150.000 γυναίκες, σχεδόν 40% του συνολικού ανθρώπινου δυναμικού της. Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει θέσει σημαντικά ορόσημα στην πορεία της για την ισότητα των φύλων. Συγκεκριμένα:

 • Έθεσε ως στόχο 40% των νέων προσλήψεων έως το 2017 να είναι γυναίκες, τον οποίο κατόρθωσε να επιτύχει ένα χρόνο νωρίτερα
  • Την προαγωγή του μεγαλύτερου ποσοστού γυναικών σε επίπεδο διευθύνοντος συμβούλου το 2016 (30%)
 • Την αύξηση του ποσοστού γυναικών σε βαθμίδα διευθύνοντος συμβούλου στο 25% παγκοσμίως έως το 2020

Η Accenture έχει αναλάβει σειρά δράσεων προκειμένου να προσελκύσει, να διατηρήσει, να ενισχύσει και να υποστηρίξει τις γυναίκες στην πορεία της για την επίτευξη ενός αριθμητικά εξισορροπημένου, σε επίπεδο φύλου, ανθρώπινου δυναμικού, συμπεριλαμβανομένων:

 • Της προώθησης γυναικών σε ανώτατα διοικητικά επίπεδα και ρόλους με ευθύνη κερδοφορίας (P&L roles). Από την έναρξή του, πριν από 6 χρόνια, περίπου 80% των γυναικών του προγράμματος Global Executive Leadership έλαβαν προαγωγή ή διεύρυναν σημαντικά τους τομείς αρμοδιοτήτων τους.
 • Της δέσμευσης για Διαφάνεια. Η εταιρεία έχει θέσει και δημοσιοποιήσει σαφείς, μετρήσιμους στόχους για την αύξηση του αριθμού των γυναικών και έχει δημοσιεύσει δημογραφικά του ανθρώπινου δυναμικού της για πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Η.Π.Α, του Καναδά, της Νότιας Αφρικής, της Ιαπωνίας, της Ινδίας και των χωρών της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας.
 • Της λήψης πρωτοβουλιών που παρέχουν δεξιότητες με αυξημένη ζήτηση σε γυναίκες. Για παράδειγμα, το εταιρικό πρόγραμμα «Γυναίκες στην Τεχνολογία» βοηθά να εξελίξει την καριέρα γυναικών με υψηλές αποδόσεις στη θέση του Technical Architect, ένας ρόλος με υψηλή ζήτηση και μικρή προσφορά.
 • Της συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων και πολιτείας για την ισότητα των φύλων στο χώρο εργασίας, με δεσμεύσεις που περιλαμβάνουν προγράμματα όπως το White House Equal Pay Pledge, το Paradigm for Parity και το Catalyst CEO Champions for Change.

«Αγκαλιάζουμε τη διαφορετικότητα ως πηγή δημιουργικότητας και ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος», δήλωσε η Ellyn Shook, Διευθύντρια Ηγεσίας & Ανθρωπίνου Δυναμικού της Accenture. «Καθώς εργαζόμαστε για το “50% έως το 25”, πρωταρχικός στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πραγματικά ανθρώπινο περιβάλλον, όπου οι άνθρωποι έχουν την ουσιαστική αίσθηση ότι ανήκουν κάπου, όπου μπορούν να αναδεικνύονται καθημερινά, όπου μπορούν να είναι και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο».

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα http://www.accenture.com/gettingtoequal

Accenture Μονοπρόσωπη Α.Ε.

Η Accenture αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, με κορυφαίες δυνατότητες στους τομείς των ψηφιακών τεχνολογιών, του cloud και της ασφάλειας. Συνδυάζοντας απαράμιλλη εμπειρία και εξειδικευμένες δεξιότητες σε περισσότερους από 40 κλάδους, προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις στους τομείς στρατηγικής και συμβουλευτικής, διαδραστικών υπηρεσιών, τεχνολογίας και επιχειρησιακών λειτουργιών, αξιοποιώντας το μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο κέντρων Προηγμένης Τεχνολογίας και Ευφυών Λειτουργιών.

Τα 624.000 στελέχη μας υλοποιούν καθημερινά έργα με γνώμονα την αλληλεπίδραση της τεχνολογίας και της ανθρώπινης εφευρετικότητας, εξυπηρετώντας πελάτες σε περισσότερες από 120 χώρες. Ως Accenture, αγκαλιάζουμε τη δύναμη της αλλαγής με στόχο να δημιουργήσουμε αξία και κοινή επιτυχία για τους πελάτες, τους υπαλλήλους, τους μετόχους, τους συνεργάτες και την κοινωνία.

Στην Ελλάδα, η Accenture δραστηριοποιείται τα τελευταία 30 χρόνια -απασχολώντας πλέον περισσότερους από 1.000 συμβούλους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη- και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες σε επίπεδο management και technology consulting.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ