HelvalHalcor A.E.: EN+, Canpack, ElvalHalcor και Budweiser Brewing Group παρουσιάζουν πιλοτικά το κουτί μπύρας με το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα για την ΑΒ INBEV στην Ευρώπη

22 Σεπτεμβρίου 2021 | Νέα Μελών

Η Budweiser Brewing Group, ο επιχειρηματικός βραχίονας της AB InBev στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε συνεργασία με τη Rusal, θυγατρική εταιρία με δραστηριότητα στον χώρο της μεταλλουργίας της En+ Group -του μεγαλύτερου παραγωγού αλουμινίου χαμηλής περιεκτικότητας σε διοξείδιο του άνθρακα- την Canpack, εταιρία με παγκόσμια δραστηριότητα στην παραγωγή αλουμινένιων κουτιών αναψυκτικών και την ElvalHalcor Α.Ε. (Τομέας Έλασης Αλουμινίου – «Elval»), εταιρία με ηγετική παρουσία στην αγορά έλασης αλουμινίου, ανακοινώνουν την έναρξη ενός πιλοτικού προγράμματος, με το οποίο θα παραχθεί κουτί μπύρας της AB InBev με το χαμηλότερο για την εταιρία αυτή αποτύπωμα άνθρακα μέχρι σήμερα.

Μέσω του εν λόγω πιλοτικού προγράμματος θα προκύψει η παραγωγή πέντε εκατομμύριων κουτιών μπύρας Budweiser χωρητικότητας 440 ml, με ιδιαίτερα χαμηλές απαιτήσεις σε άνθρακα με τη χρήση της τελευταίας τεχνολογίας αδρανούς ανοδίου (inert anode), το οποίο θα παράγεται με την χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Τα κουτιά που θα παραχθούν, θα έχουν το χαμηλότερο μέχρι σήμερα αποτύπωμα άνθρακα σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα κουτιά της AB InBev και αναμένεται να είναι διαθέσιμα στα καταστήματα λιανικής του Ηνωμένου Βασιλείου από το φθινόπωρο του 2021.

Το χαμηλών απαιτήσεων σε άνθρακα κουτί, αποτελεί προϊόν συνεργασίας των εταιριών EN+, Canpack, ElvalHalcor και Budweiser Brewing Group. Οι εταιρίες αυτές, έχουν σαφή προσανατολισμό στη βιώσιμη ανάπτυξη και συνεργάστηκαν προκειμένου να υλοποιήσουν την πιλοτική αυτή πρωτοβουλία στην Ευρώπη. Τα κουτιά θα παραχθούν από την Canpack UK, η οποία θα αξιοποιεί 100% ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, ενώ βασικό υλικό της παραγωγής θα είναι ελάσματα αλουμινίου της Εlval. Για την παραγωγή του μετάλλου των κουτιών το πρωτογενές αλουμίνιο που συνήθως χρησιμοποιείται, αντικαταστάθηκε από το Allow Inerta – αλουμίνιο ιδιαίτερα χαμηλών απαιτήσεων σε άνθρακα – το οποίο παράγεται από την Rusal με την χρήση της πρωτοποριακής και μηδενικών ρύπων τεχνολογίας αδρανούς ανοδίου (inert anode)*. Η πλήρωση των κουτιών θα γίνει στα εργοστάσια ζυθοποιίας της Budweiser Brewing Group UK&I στο Magor της Νότιας Ουαλίας καθώς και στο Samlesbury του Lancashire στη Μ. Βρετανία, αξιοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, η οποία εκτείνεται σε όλο το μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας, η πορεία παραγωγής των κουτιών μπύρας θα είναι πλήρως ορατή και ιχνηλατήσιμη ήδη από την πηγή της. Η παραγωγική διαδικασία ξεκινάει με το Allow Inerta, το οποίο παράγεται με την πρωτοποριακή τεχνολογία αδρανούς ανοδίου (inert anode), και στη συνέχεια αναμειγνύεται με ανακυκλωμένο αλουμίνιο. Αυτή η νέα διαδικασία εξασφαλίζει το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα σε σύγκριση με όλα τα προηγούμενα κουτιά αλουμινίου της ΑΒ InBev μέχρι σήμερα. Το νέο κουτί θα είναι πλήρως ανακυκλώσιμο για πάντα, φέρνοντας στους καταναλωτές το μέλλον των βιώσιμων συσκευασιών χαμηλού άνθρακα.

Τα νέα κουτιά χαμηλού άνθρακα θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τη διαδικασία απεξάρτησης από τον άνθρακα μέσω της δυνατότητας συνεχούς ανακύκλωσης που θα παρέχουν. Περίπου ¾ του συνολικού αλουμινίου που έχει παραχθεί μέχρι σήμερα είναι ακόμα σε χρήση, με τις διαδικασίες απεξάρτησης από τον άνθρακα να επιταχύνονται συνεχώς, αποδεικνύοντας ότι οι καταναλωτές μπορούν να εμπιστεύονται το αλουμίνιο ως ένα υλικό συσκευασίας χαμηλών απαιτήσεων σε άνθρακα.

Στο πλαίσιο των φιλόδοξων παγκόσμιων στόχων βιωσιμότητας που έχει θέσει, η Budweiser Brewing Group UK&I στοχεύει επίσης στην παραγωγή της πιο βιώσιμης μπύρας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ήδη από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, η εταιρία παράγει όλα της τα προϊόντα στο Ηνωμένο Βασίλειο κάνοντας χρήση 100% ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία προέρχεται από την ιδιόκτητη ανεμογεννήτρια και τα δύο φωτοβολταϊκά της πάρκα. Επιπλέον, στο πλαίσιο επένδυσης, η οποία ανήλθε σε £115 εκατ., η εταιρία αφαίρεσε όλο το πλαστικό από το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο και παράλληλα κατάφερε να παράγει μπύρες από 100% εγχώριο κριθάρι, μειώνοντας έτσι τους ρύπους άνθρακα και παράλληλα υποστηρίζοντας την τοπική γεωργία.

Ο Γιάννης Κουφοπάνος, Sustainability Director της Εlval, του Τομέα Έλασης Αλουμινίου της ElvalHalcor, δήλωσε:
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα. Με έμφαση στη βιωσιμότητα, την καινοτομία και τη συνεργασία, συνεισφέρουμε στην αλυσίδα αξίας αυτού του απαιτητικού πιλοτικού προγράμματος. Η στήριξη προς τους συνεργάτες μας για την παραγωγή αυτού του κουτιού μπύρας χαμηλού άνθρακα αποδεικνύει την ισχυρή μας δέσμευση για βιώσιμη ανάπτυξη με πλήρως ανακυκλώσιμα προϊόντα χαμηλού άνθρακα».

Ο Steve Hodgson, Sales and Marketing Director της Rusal δήλωσε:
«Η πρωτοβουλία αυτή είναι αποτέλεσμα μιας συνεργασίας, η οποία για πρώτη φορά εκτείνεται σε όλο το εύρος της αλυσίδας αξίας, από την αρχή με την εξόρυξη του βωξίτη που χρησιμοποιείται στην παραγωγή του αλουμινίου, μέχρι τον τελικό καταναλωτή, ο οποίος θα απολαύσει μια παγωμένη Budweiser. Η Rusal, η Budweiser Brewing Group, η Canpack και η ElvalHalcor, μαζί δημιουργούν το μέλλον του αλουμινίου χαμηλού άνθρακα και της βιώσιμης συσκευασίας».

Ο Mauricio Coindreau, Sustainability Director της Budweiser Brewing Group UK&I δήλωσε:
«Όπως οι πελάτες μας, έτσι και εμείς νοιαζόμαστε για την κλιματική αλλαγή, και θέλουμε να διευκολύνουμε όσο περισσότερο μπορούμε τους καταναλωτές να έχουν επιλογές φιλικές προς το περιβάλλον στην καθημερινότητά τους, είτε πρόκειται για μια μπύρα η οποία παράγεται με 100% ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και εγχώρια υλικά, είτε όπως τώρα με το νέο κουτί αλουμινίου χαμηλού άνθρακα. Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο γίνεται πραγματικότητα με τη στήριξη των συνεργατών μας και την αξιοποίηση ενός σπουδαίου τεχνολογικού επιτεύγματος, και ευελπιστούμε να είμαστε σε θέση να το επεκτείνουμε ακόμα περισσότερο».

Ο John O’Maoileoin, Sustainability Director της Canpack Group δήλωσε:
«Παρόλο που τα κουτιά αλουμινίου είναι από το πιο βιώσιμα υλικά συσκευασίας, καθώς μπορούν να ανακυκλώνονται συνεχώς χωρίς να χάνουν την ποιότητά τους, είναι πραγματικά σπουδαίο που καταφέραμε να τονώσουμε τα πράσινα χαρακτηριστικά τους ακόμα παραπάνω μέσω αυτής της συνεργασίας, δημιουργώντας ένα κουτί μπύρας Budweiser με ελάχιστο αποτύπωμα άνθρακα».

* Η τεχνολογία αδρανούς ανοδίου (inert anode) της RUSAL, που λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, παράγει το ένα χιλιοστό των τρεχουσών μέσων εκπομπών για τη βιομηχανία. Οι άμεσες και έμμεσες εκπομπές τήγματος είναι 0,01 έναντι 12 t CO2/t Al για τον μέσο όρο της βιομηχανίας. Το εύρος εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου του ALLOW INERTA – από την εξόρυξη του βωξίτη μέχρι το χυτήριο – ανέρχεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα 2,5 tCO2/t Al, 85% χαμηλότερα από τον μέσο όρο της βιομηχανίας.

Σχετικά με την Elval

Η Elval αποτελεί τον τομέα έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor Α.Ε. και είναι μια από τις κορυφαίες βιομηχανίες του κλάδου αλουμινίου, παγκοσμίως. Για σχεδόν 50 χρόνια, η Elval αναγνωρίζεται ως ένας αξιόπιστος συνεργάτης και πρωτοπόρος παραγωγός πλατέων προϊόντων αλουμινίου, με ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων υψηλής ποιότητας για αγορές όπως η συσκευασία, οι κατασκευές, η ναυπηγική, η αυτοκινητοβιομηχανία, η ενέργεια, οι βιομηχανικές εφαρμογές και η θέρμανση – ψύξη – κλιματισμός (HVAC&R). Μέσω ενός παγκόσμιου εμπορικού δικτύου σε 21 χώρες, η Elval εξάγει πάνω από το 80% της παραγωγής της σε περισσότερες από 60 χώρες και προσφέρει αξιόπιστες και ανταγωνιστικές λύσεις, που καλύπτουν τις ανάγκες διεθνών πελατών. Για περισσότερες πληροφορίες για την Elval, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.elval.com.

Σχετικά με την EN+

Η EN+ Group είναι εταιρία με ηγετική παρουσία διεθνώς στην αγορά αλουμινίου χαμηλού άνθρακα και στην παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας. Η εταιρία συνδυάζει ενεργειακά πάρκα συνολικής απόδοσης 19,5 GW (συμπεριλαμβανομένων 15,1 GW προερχόμενα από υδροηλεκτρική υποδομή) με υποδομές οι οποίες έχουν συνολική δυναμική παραγωγής αλουμινίου της τάξεως των 3,8 Mt (μέσω και της μετοχικής ιδιοκτησίας μεριδίου στην UC RUSAL, την μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής αλουμινίου για το 2020, εκτός της Κίνας) και οι οποίες καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος της υδροηλεκτρικής ενέργειας της εταιρίας.

Σχετικά με την Budweiser Brewing Group UK&I

Η Budweiser Brewing Group UK&I αποτελεί την εμπορική ονομασία της AB InBev UK Limited, θυγατρική της Anheuser-Busch InBev, εισηγμένη εταιρία (Euronext: ABI) με έδρα το Leuven του Βελγίου, με δευτερεύουσες δημόσιες εγγραφές στα χρηματιστήρια του Μεξικό (MEXBOL: ABI) και της Ν. Αφρικής (JSE: ANB) και κινητές αξίες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE: BUD). Η Budweiser Brewing Group UK&I αποτελεί περήφανο μέλος της AB InBev σε διεθνές επίπεδο. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Budweiser Brewing Group απασχολεί 1.400 εργαζόμενους σε τρία εργοστάσια ζυθοποιίας στην περιοχή Magor της Ν. Ουαλίας, στην περιοχή Samlesbury του Lancashire και στην περιοχή Enfield του Β. Λονδίνου όπως επίσης και στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στο κεντρικό Λονδίνο. Η εταιρία παραμένει προσηλωμένη στην δημιουργία σημαντικών εμπορικών σημάτων με αντοχή στο χρόνο, και στην παραγωγή μπύρας με την χρήση των καλύτερων φυσικών υλικών. Η εταιρία έχει δημιουργήσει κορυφαία εμπορικά σήματα μπύρας, μηλίτη και ανθρακούχου νερού παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Budweiser®, Corona®, Stella Artois®, Bud Light®, Bud Light Seltzer®, Beck’s®, Leffe®, Hoegaarden® και σε τοπικό επίπεδο σήματα όπως Bass® και Boddingtons®. Η εταιρία φιλοδοξεί να υποστηρίξει την κουλτούρα της μπύρας στην Βρετανία σε όλο το εύρος της, από τους καλλιεργητές κριθαριού μέχρι τις pubs και το λιανεμπόριο. Η εταιρία είναι ιδρυτικό μέλος του Portman Group, μέλος της British Beer and Pub Association και υποστηρικτής της πρωτοβουλίας Drikaware Trust. Είναι επίσης μέλος του All-Party Parliamentary Group for Renewable and Sustainability Energy και του All-Party Parliamentary Corporate Responsibility Group. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο www.budweiserbrewinggroup.co.uk και στο Twitter @BudBrewingUKI.

Σχετικά με την Canpack Group

Η Canpack Group, μια εταιρία της Giorgi Global Holdings Inc, είναι εταιρία με διεθνή παρουσία στον κλάδο παραγωγής αλουμινένιων κουτιών αναψυκτικών και λύσεων συσκευασίας για την αγορά τροφίμων, ενώ διατηρεί δραστηριότητα και στον τομέα παραγωγής γυάλινων μπουκαλιών και μεταλλικών πωμάτων. Με έδρα την Κρακοβία (Πολωνία) η εταιρία απασχολεί περίπου 8.000 εργαζόμενους παγκοσμίως και διατηρεί δραστηριότητα σε 17 χώρες. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο www.canpack.com.

ElvalHalcor A.E.

Η Elval αποτελεί τον τομέα έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor Α.Ε. και είναι μια από τις κορυφαίες βιομηχανίες του κλάδου αλουμινίου, σε παγκόσμιο επίπεδο και η μοναδική στην Ελλάδα. Για σχεδόν 50 χρόνια, η Elval αναγνωρίζεται ως ένας αξιόπιστος συνεργάτης και πρωτοπόρος παραγωγός προϊόντων αλουμινίου, με ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων υψηλής ποιότητας, για αγορές όπως η συσκευασία, οι κατασκευές, η ναυπηγική, η αυτοκινητοβιομηχανία, η ενέργεια, οι βιομηχανικές εφαρμογές και η θέρμανση – ψύξη – κλιματισμός (HVAC). Μέσω ενός παγκόσμιου εμπορικού δικτύου, σε 21 χώρες, η Elval εξάγει το 80% περίπου της παραγωγής της, σε περισσότερες από 60 χώρες και προσφέρει αξιόπιστες, βιώσιμες και ανταγωνιστικές λύσεις, που καλύπτουν τις ανάγκες και των πλέον απαιτητικών, διεθνών πελατών.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ