ElvalHalcor A.E.: Η Elval είναι η πρώτη ελληνική βιομηχανία που πιστοποιήθηκε σύμφωνα με το πρότυπο Aluminium Stewardship Initiative (ASI) Performance Standard

23 Οκτωβρίου 2020 | Νέα Μελών
Η Elval, τομέας έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor ανακοινώνει την πιστοποίηση των παραγωγικών εγκαταστάσεων της στα Οινόφυτα Βοιωτίας, σύμφωνα με το πρότυπο ASI Performance Standard. H επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε από την εταιρία DNV GL και κάλυψε όλες τις πολιτικές, διαδικασίες, υποδομές και πρακτικές που εφαρμόζονται, σύμφωνα με τις αρχές και τα κριτήρια του προτύπου.
Ο κ. Λάμπρος Βαρούχας, Γενικός Διευθυντής της Elval, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που παράγουμε πρωτοπόρες λύσεις προϊόντων αλουμινίου, υιοθετώντας πλήρως τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, που ήταν πάντοτε στην καρδιά του συστήματος αξιών της Elval. Η πιστοποίηση των παραγωγικών μας δραστηριοτήτων στο εργοστάσιο Οινοφύτων με το ASI Performance Standard επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας για υπεύθυνη παραγωγή και επιδεικνύει την αποδοτικότητα των διαδικασιών και των μεθόδων μας σχετικά με την  προστασία του περιβάλλοντος, την κοινωνική υπευθυνότητα και την εταιρική διακυβέρνηση, προς τους ανθρώπους μας, τους συνεργάτες μας, τους πελάτες μας, την κοινωνία και όλους τους συμμετόχους μας».
 
Το πρόγραμμα πιστοποίησης της Πρωτοβουλίας Υπεύθυνης Διαχείρισης Αλουμινίου (Aluminium Stewardship Initiative – ASI) αναπτύχθηκε έπειτα από μία ενδελεχή, πολύ-συμμετοχική διαβούλευση και είναι η μόνη ολοκληρωμένη εθελοντική πρωτοβουλία πιστοποίησης σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης στην αλυσίδα αξίας του αλουμινίου. Το ASI Performance Standard ενσωματώνει αρχές και κριτήρια τα οποία σχετίζονται με το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση με σκοπό τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τις δεσμεύσεις βιωσιμότητας στην αλυσίδα αξίας του αλουμινίου. Θέτει 59 κριτήρια στους τρεις πυλώνες της Εταιρικής Διακυβέρνησης, της Περιβαλλοντικής Προστασίας και της Κοινωνικής Υπευθυνότητας, που εξετάζουν  κρίσιμα θέματα όπως βιοποικιλότητας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανακύκλωσης και διαχείρισης αποβλήτων καθώς και εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.
Η Elval στο πλαίσιο της δέσμευσης της για βιώσιμη ανάπτυξη ως επόμενο βήμα θα επιδιώξει την πιστοποίηση της σύμφωνα με το πρότυπο ASI Chain of Custody και την προμήθεια ASI υλικού  προς τους πελάτες της.
Σχετικά με το Aluminium Standard Initiative (ASI): 
Το Aluminium Stewardship Initiative (ASI) είναι ένας παγκόσμιος, πολυσυμμετοχικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός προτύπων και πιστοποίησης. Επιδιώκει την υπεύθυνη παραγωγή, προμήθεια και διαχείριση αλουμινίου, ακολουθώντας μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της αλυσίδας αξίας. Για τον σκοπό αυτό, ο  ASI εισήγαγε το Performance Standard and Chain of Custody Standard τον Δεκέμβριο του 2017. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:  https://aluminium-stewardship.org

ElvalHalcor A.E.

Η Elval αποτελεί τον τομέα έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor Α.Ε. και είναι μια από τις κορυφαίες βιομηχανίες του κλάδου αλουμινίου, σε παγκόσμιο επίπεδο και η μοναδική στην Ελλάδα. Για σχεδόν 50 χρόνια, η Elval αναγνωρίζεται ως ένας αξιόπιστος συνεργάτης και πρωτοπόρος παραγωγός προϊόντων αλουμινίου, με ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων υψηλής ποιότητας, για αγορές όπως η συσκευασία, οι κατασκευές, η ναυπηγική, η αυτοκινητοβιομηχανία, η ενέργεια, οι βιομηχανικές εφαρμογές και η θέρμανση – ψύξη – κλιματισμός (HVAC). Μέσω ενός παγκόσμιου εμπορικού δικτύου, σε 21 χώρες, η Elval εξάγει το 80% περίπου της παραγωγής της, σε περισσότερες από 60 χώρες και προσφέρει αξιόπιστες, βιώσιμες και ανταγωνιστικές λύσεις, που καλύπτουν τις ανάγκες και των πλέον απαιτητικών, διεθνών πελατών.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ