ElvalHalcor Α.Ε.: Συμμετέχει στην πρωτοβουλία BrainReGain – Ελληνισμός Εν Δράσει 

24 Νοεμβρίου 2023 | Νέα Μελών

Η ElvalHalcor, συμμετέχει στην πρωτοβουλία BrainReGain που διοργανώνει το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Ελληνικές Ρίζες» με την υποστήριξη σημαντικών ελληνικών εταιριών και στόχο τον επαναπατρισμό των Ελλήνων της διασποράς, μέσα από την παροχή κινήτρων και συμβουλευτικής υποστήριξης.

Στο πλαίσιο αυτό, ανώτερα στελέχη από τους κλάδους αλουμινίου και χαλκού της ElvalHalcor θα συμμετέχουν ως μέντορες, παρέχοντας καθοδήγηση και υποστήριξη σε Έλληνες που εργάζονται στο εξωτερικό και θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Συγκεκριμένα, τα στελέχη της ElvalHalcor που θα αναλάβουν εθελοντικά τον ρόλο του μέντορα, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους ενδιαφερομένους και να μοιραστούν μαζί τους πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις, τις ανάγκες αλλά και τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην ελληνική αγορά εργασίας, εστιάζοντας στους δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους αλουμινίου και χαλκού.

Για την έναρξη αυτής της σημαντικής συνεργασίας, ο κ. Λάμπρος Καραγιώργος, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, Τομέα Διέλασης Χαλκού και Κραμάτων της ElvalHalcor, δήλωσε ότι: «Η ροή του ανθρώπινου κεφαλαίου από την Ελλάδα προς το εξωτερικό (brain drain), συνεπάγεται έντονες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία και επιχειρηματικότητα. Η ElvalHalcor με χαρά ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην πρωτοβουλία «BrainReGain», στηρίζοντας ενεργά την προσπάθεια της Συμμαχίας για επιστροφή στην Ελλάδα των Ελλήνων που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό». Επιπλέον ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων, Τομέα Έλασης Αλουμινίου της ElvalHalcor, τόνισε ότι: «Μέσα από τη σύμπραξη αυτή, οραματιζόμαστε να συντελέσουμε θετικά και εμείς στην προσπάθεια του επαγγελματικού επαναπατρισμού των Ελληνίδων και των Ελλήνων του εξωτερικού, δηλαδή όλων αυτών των επιστημόνων και καταρτισμένων επαγγελματιών που μπορούν με την επιστροφή τους να συμβάλλουν δυναμικά στην τόνωση της απασχόλησης στην Ελλάδα. Η ενίσχυση του ανθρώπινου παράγοντα στη χώρα μας χρειάζεται σύμπνοια, συμπράξεις και κοινή προσπάθεια.».

Η στρατηγική της ElvalHalcor όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό εστιάζει στην ανάπτυξη των ανθρώπων, στην ενίσχυση δεξιοτήτων ηγεσίας, στην ανάδειξη και εξέλιξη ταλέντων, στην ενίσχυση της πελατοκεντρικής νοοτροπίας. Με οδηγό τις αδιαπραγμάτευτες εταιρικές αξίες όπως η αξιοπιστία, ο σεβασμός, η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα, η ElvalHalcor δημιουργεί ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες καριέρας διεθνών προδιαγραφών.

Σχετικά με την πρωτοβουλία

Το BrainReGain αποτελεί μια πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που επιδιώκει τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας μεταξύ Ελλήνων επιστημόνων και επαγγελματιών του εξωτερικού και της Ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, με στόχο τη δημιουργία νέων διαύλων επικοινωνίας όλων των Ελλήνων, τη συνεργασία παραγωγικών δυνάμεων εντός και εκτός της χώρας που θα συμβάλουν στην ανασυγκρότησή της, τη δημιουργία συνθηκών για την «επιστροφή» της γενιάς των brain drainers στην Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα www.brainregain.gr.

 

ElvalHalcor A.E.

Η Elval αποτελεί τον τομέα έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor Α.Ε. και είναι μια από τις κορυφαίες βιομηχανίες του κλάδου αλουμινίου, σε παγκόσμιο επίπεδο και η μοναδική στην Ελλάδα. Για σχεδόν 50 χρόνια, η Elval αναγνωρίζεται ως ένας αξιόπιστος συνεργάτης και πρωτοπόρος παραγωγός προϊόντων αλουμινίου, με ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων υψηλής ποιότητας, για αγορές όπως η συσκευασία, οι κατασκευές, η ναυπηγική, η αυτοκινητοβιομηχανία, η ενέργεια, οι βιομηχανικές εφαρμογές και η θέρμανση – ψύξη – κλιματισμός (HVAC). Μέσω ενός παγκόσμιου εμπορικού δικτύου, σε 21 χώρες, η Elval εξάγει το 80% περίπου της παραγωγής της, σε περισσότερες από 60 χώρες και προσφέρει αξιόπιστες, βιώσιμες και ανταγωνιστικές λύσεις, που καλύπτουν τις ανάγκες και των πλέον απαιτητικών, διεθνών πελατών.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ