ElvalHalcor A.E.: Βράβευση της Χαλκόρ για την ανακύκλωση χαλκού και κραμάτων χαλκούστα “Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2020”

8 Ιουνίου 2021 | Νέα Μελών

Η Χαλκόρ, τομέας σωλήνων χαλκού της ElvalHalcor διακρίθηκε για την υπεύθυνη πρακτική της σχετικά με την ανακύκλωση χαλκού και κραμάτων χαλκού, στο πλαίσιο του θεσμού «Bravo Sustainability Dialogue & Awards», που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021.

Συμμετέχοντας στην εκδήλωση αυτή, με σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Νίκος Μαρινάκης, Διευθυντής Εργοστασίου Χύτευσης-Τήξης της Χαλκόρ, δήλωσε ότι: «Για εμάς στην ElvalHalcor το υπεύθυνο επιχειρείν με κριτήρια βιωσιμότητας, παίζει σημαντικό ρόλο για την επιτυχημένη δραστηριότητα και μακρόχρονη πορεία μας. Επενδύουμε σταθερά στη βιώσιμη ανάπτυξη και την εφαρμογή υπεύθυνων πρακτικών. Ως εκ τούτου δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ανακύκλωση και υλοποιούμε εκτεταμένο πρόγραμμα χρήσης ανακυκλωμένου χαλκού ή αλουμινίου ως πρώτη ύλη. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για τη Χαλκόρ, τον τομέα σωλήνων χαλκού της ElvalHalcor, το 2020 οι ανάγκες σε πρώτες ύλες καλύφθηκαν σε ποσοστό 55% από δευτερογενείς πηγές δηλαδή από σκραπ χαλκού, προερχόμενο από συλλογή προϊόντων μετά το τέλος του κύκλου ζωής τους. Στρατηγικά επιδιώκουμε τη συνεχώς αυξητική ενσωμάτωση του σκραπ χαλκού ως πρώτη ύλη για την παραγωγή των προϊόντων μας, συμβάλλοντας έτσι στην κυκλική οικονομία, με στόχο την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Χαλκόρ, αποτελεί τον μεγαλύτερο ανακυκλωτή χαλκού και κραμάτων χαλκού στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει σημαντικά τη χρήση σκραπ, ανακυκλώνοντας σημαντικές ποσότητες σκραπ μετάλλου. Συγκεκριμένα την τελευταία πενταετία μόνον, ο τομέας σωλήνων χαλκού της ElvalHalcor έχει ανακυκλώσει περίπου 230.000 τόνους χαλκού. Σημειώνεται ότι η διάκριση στα “Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2020» έγινε από κοινού με την Elval που αποτελεί τον τομέα έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor για την υπεύθυνη πρακτική ανακύκλωσης χαλκού και αλουμινίου αντίστοιχα.

Σχετικά με την Halcor
H Halcor (www.halcor.com) είναι ο τομέας σωλήνων χαλκού της ElvalHalcor A.E. και μαζί με τέσσερεις ακόμα εταιρίες συγκροτούν τον κλάδο χαλκού της ElvalHalcor που ειδικεύεται στην παραγωγή, τη μεταποίηση και την εμπορία προϊόντων χαλκού και κραμάτων χαλκού με δυναμική εμπορική παρουσία στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά. Για περισσότερα από 80 χρόνια, η Halcor προσφέρει καινοτόμες και προστιθέμενης αξίας λύσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις των πελατών σε τομείς όπως υδραυλικά, HVAC&R, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αρχιτεκτονική, μηχανική και βιομηχανική παραγωγή.

Σχετικά με το θεσμό «Bravo»
Ο θεσμός Bravo, αποτελεί έναν θεσμό κοινωνικού διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που αναπτύσσεται σε εθνικό επίπεδο, με βάση τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται από Επιχειρήσεις, Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας Πολιτών. Μέσω των 250 πρωτοβουλιών και των 35.000 ενεργών πολιτών που συμμετέχουν στο θεσμό Bravo αναπτύσσεται μια ευρύτερη ενημέρωση και αφύπνιση της ελληνικής κοινωνίας καθώς και ένα δίκτυο ανταλλαγής γνώσης και εμπειριών από τους Οργανισμούς αυτούς, που συμβάλλουν στη δημιουργία της ‘’ΕΛΛΑΔΑΣ του ΑΥΡΙΟ.’’ Bravo dialogue and awards (bravosustainabilityawards.com)

ElvalHalcor A.E.

Η Elval αποτελεί τον τομέα έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor Α.Ε. και είναι μια από τις κορυφαίες βιομηχανίες του κλάδου αλουμινίου, σε παγκόσμιο επίπεδο και η μοναδική στην Ελλάδα. Για σχεδόν 50 χρόνια, η Elval αναγνωρίζεται ως ένας αξιόπιστος συνεργάτης και πρωτοπόρος παραγωγός προϊόντων αλουμινίου, με ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων υψηλής ποιότητας, για αγορές όπως η συσκευασία, οι κατασκευές, η ναυπηγική, η αυτοκινητοβιομηχανία, η ενέργεια, οι βιομηχανικές εφαρμογές και η θέρμανση – ψύξη – κλιματισμός (HVAC). Μέσω ενός παγκόσμιου εμπορικού δικτύου, σε 21 χώρες, η Elval εξάγει το 80% περίπου της παραγωγής της, σε περισσότερες από 60 χώρες και προσφέρει αξιόπιστες, βιώσιμες και ανταγωνιστικές λύσεις, που καλύπτουν τις ανάγκες και των πλέον απαιτητικών, διεθνών πελατών.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ