Cenergy Holdings: Η Σωληνουργεία Κορίνθου επελέγη για υποθαλάσσιο έργο μεγάλου βάθους στη Νορβηγική θάλασσα

5 Μαΐου 2023 | Νέα Μελών

Η Cenergy Holdings ανακοινώνει ότι η Σωληνουργεία Κορίνθου, ο κλάδος σωλήνων χάλυβά της, υπέγραψε συμφωνία για την παραγωγή και προμήθεια σωλήνων χάλυβα, περίπου 15 χιλιομέτρων, που θα χρησιμοποιηθούν στην πόντιση του υποθαλάσσιου αγωγού σε μεγάλο βάθος για το έργο IRPA της Equinor.

Το πεδίο φυσικού αερίου IRPA, βρίσκεται στη λεκάνη Vøring, το βαθύτερο πεδίο της νορβηγικής υφαλοκρηπίδας (βάθος 1.350 μ.) και θα αναπτυχθεί ως έργο σύνδεσης με την πλατφόρμα Aasta Hansteen. Το έργο αυτό θα συμβάλει στην αύξηση της παροχής φυσικού αερίου στην Ευρώπη και θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής της πλατφόρμας.

Οι σωλήνες θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ελλάδα και οι εργασίες εγκατάστασης θα ξεκινήσουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εντός του 2025.

Ο Ηλίας Μπεκίρος, Γενικός Διευθυντής της Σωληνουργεία Κορίνθου, σχολίασε: «Η εταιρεία μας είχε μακρά εμπειρία στην εκτέλεση έργων για υποθαλάσσιους αγωγούς και είμαστε περήφανοι που παραδώσαμε με επιτυχία τους σωλήνες μας για 20 μεγάλα έργα στην περιοχή της Βόρειας Θάλασσας τα τελευταία 5 χρόνια. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την Equinor, μια από τις πρωτοπόρες παγκόσμιες εταιρείες του κλάδου, και την συνεργάτιδα εταιρεία Mitsui, σε αυτό το έργο.»

Σχετικά με την Equinor
Η Equinor είναι μια διεθνής ενεργειακή εταιρεία με έδρα τη Νορβηγία. Με περισσότερα από 50 χρόνια λειτουργίας, η Equinor είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ενέργειας στην Ευρώπη, παγκόσμιος φορέας εκμετάλλευσης υποθαλάσσιων πόρων, πρωτοπόρος στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Η εταιρεία δεσμεύεται στη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας σε ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα, με σκοπό να μετατρέψει τους φυσικούς πόρους σε ενέργεια. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.equinor.com.

Σχετικά με τη Mitsui & Co. Ltd
Η Mitsui & Co., Ltd (Mitsui) είναι μια παγκόσμια εμπορική και επενδυτική εταιρεία με διαφοροποιημένο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο με δράση σε περίπου 63 χώρες στην Ασία, την Ευρώπη, τη Βόρεια, την Κεντρική και Νότια Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ωκεανία. Το χαρτοφυλάκιό της καλύπτει τις βιομηχανίες ορυκτών και μεταλλικών πόρων, ενέργειας, μηχανημάτων, υποδομών και χημικών. Η Mitsui έχει μακρά κληρονομιά στην Ασία, όπου έχει δημιουργήσει ένα ποικίλο και στρατηγικό δίκτυο επιχειρήσεων και συνεργατών που της δίνει ένα ισχυρό πλεονέκτημα διαφοροποίησης και παρέχει πρόσβαση σε όλους τους παγκόσμιους εταίρους στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή του κόσμου. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.mitsui.com

 

Cenergy Holdings

Η Cenergy Holdings είναι μια Βέλγικη εταιρεία συμμετοχών εισηγμένη τόσο στο Χρηματιστήριο των Βρυξελλών όσο και στο Χρηματιστήριο των Αθηνών, επενδύοντας σε κορυφαίες βιομηχανικές εταιρείες, εστιάζοντας στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση μεταφοράς ενέργειας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μετάδοσης δεδομένων. Το χαρτοφυλάκιο της Cenergy Holdings αποτελείται από την Σωληνουργεία Κορίνθου και την Hellenic Cables, εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αντίστοιχων τομέων ανάπτυξης. Η Σωληνουργεία Κορίνθου είναι παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή σωλήνων χάλυβα για τον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου και σημαντικός παραγωγός κοίλων τμημάτων χάλυβα για τον κατασκευαστικό τομέα. Η Hellenic Cables είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη, κατασκευάζοντας καλώδια ισχύος και τηλεπικοινωνιών καθώς και υποβρύχια καλώδια για τους προαναφερθέντες τομείς.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ