Cenergy Holdings: Η Hellenic Cables ανέλαβε δύο συμβάσεις από την Amprion GmbH για έργα μεταφοράς ενέργειας στη Γερμανία

9 Απριλίου 2024 | Νέα Μελών

Η Cenergy Holdings ανακοινώνει ότι η Amprion GmbH, ένας από τους κορυφαίους Διαχειριστές Συστημάτων Μεταφοράς (TSOs) της Ευρώπης, ανέθεσε στη Hellenic Cables, τον κλάδο καλωδίων της, την υλοποίηση στη Γερμανία δύο συστημάτων υπόγειας μεταφοράς εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) 380kV που αφορούν τα έργα Borgholzhausen (BHH, ENLAG16) και Conneforde-Cloppenburg -Merzen (CCM, BBPIG6, Τμήματα Α και C).

Στο πλαίσιο της σύμβασης, η Hellenic Cables θα είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την παραγωγή υπογείων καλωδίων, την προμήθεια εξαρτημάτων, τις εργασίες τοποθέτησης, συναρμολόγησης και τερματισμού των καλωδίων, καθώς και τις επιτόπιες δοκιμές αποδοχής των εγκατεστημένων καλωδιακών συστημάτων.  Κάθε έργο περιλαμβάνει ένα καλώδιο 380kV AC με επισμαλτωμένο χαλκό και αποτελεί σημαντική επένδυση στον τομέα της μεταφοράς ενέργειας.  Η παραγωγή των καλωδίων θα γίνει στην Ελλάδα, ξεκινώντας το 2026.

Αυτά τα έργα αναδεικνύουν τη δέσμευση της Hellenic Cables να παρέχει υψηλής ποιότητας καινοτόμες λύσεις για την κάλυψη των εξελισσόμενων αναγκών του κλάδου μεταφοράς ενέργειας.  Χάρη στην τεχνογνωσία και τις σύγχρονες κατασκευαστικές της ικανότητες, η Hellenic Cables έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει αυτά τα έργα με επιτυχία και να συμβάλει στην ανάπτυξη των υποδομών μεταφοράς ενέργειας στη Γερμανία.  Επιπλέον, η Hellenic Cables συνεχίζει να έχει κεντρικό ρόλο στην προώθηση της ενεργειακής μετάβασης με αιχμή τη δέσμευσή της σε βιώσιμες πρακτικές και τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες.

Ο Klaus Wewering, Senior Vice President Grid Projects στην Amprion, τόνισε: «Το έργο EnLAG16 (ΒΗΗ) και το έργο 6 του Bundesbedarfsplan (CCM) αποτελούν σημαντικά βήματα για την ενίσχυση της ικανότητας μεταφοράς από τον βορρά προς τον νότο.  Συμβάσεις όπως αυτή με την Hellenic Cables είναι βασικές για την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων και την υποστήριξη της ενεργειακής μετάβασης».

Ο Αλέξης Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings, πρόσθεσε: «Η επιλογή μας από την Amprion GmbH για αυτά τα έργα αποτελεί τιμή για εμάς.  Αυτή η συμφωνία αποδεικνύει την εμπιστοσύνη που έχουν οι πελάτες μας στις ικανότητές μας και ενισχύει τη δέσμευσή μας για την προώθηση βιώσιμων ενεργειακών λύσεων».

Σχετικά με την Amprion GmbH
Η Amprion GmbH είναι ένας από τους τέσσερις διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία. Το δίκτυο υψηλής τάσης που διαχειρίζεται, μήκους 11.000 χλμ., εκτείνεται από τη Βόρεια Θάλασσα έως τις Άλπεις όπου και δραστηριοποιείται περίπου το ένα τρίτο της οικονομικής παραγωγής της Γερμανίας. Τα καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας αποτελούν κρίσιμα τμήματα της διαβίωσής μας αφού εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας και υψηλή ποιότητα ζωής για 29 εκατ. ανθρώπους. Η Amprion διατηρεί το δίκτυο σταθερό και ασφαλές και παράλληλα προετοιμάζει το έδαφος για ένα ενεργειακό σύστημα συμβατό με το κλίμα επεκτείνοντάς το δίκτυό της. Περίπου 2.300 άτομα στο Ντόρτμουντ και σε περισσότερες από 30 άλλες τοποθεσίες εργάζονται για να εξασφαλιστεί ότι τα φώτα δεν θα σβήσουν ποτέ. Η Amprion προσφέρει επίσης γενικότερες υπηρεσίες για ολοκληρωμένα συστήματα δικτύου στη Γερμανία και σε άλλα μέρη της Ευρώπης.

Cenergy Holdings

Η Cenergy Holdings είναι μια Βέλγικη εταιρεία συμμετοχών εισηγμένη τόσο στο Χρηματιστήριο των Βρυξελλών όσο και στο Χρηματιστήριο των Αθηνών, επενδύοντας σε κορυφαίες βιομηχανικές εταιρείες, εστιάζοντας στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση μεταφοράς ενέργειας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μετάδοσης δεδομένων. Το χαρτοφυλάκιο της Cenergy Holdings αποτελείται από την Σωληνουργεία Κορίνθου και την Hellenic Cables, εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αντίστοιχων τομέων ανάπτυξης. Η Σωληνουργεία Κορίνθου είναι παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή σωλήνων χάλυβα για τον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου και σημαντικός παραγωγός κοίλων τμημάτων χάλυβα για τον κατασκευαστικό τομέα. Η Hellenic Cables είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη, κατασκευάζοντας καλώδια ισχύος και τηλεπικοινωνιών καθώς και υποβρύχια καλώδια για τους προαναφερθέντες τομείς.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ