Cenergy Holdings: Η Hellenic Cables υπέγραψε με την Vattenfall συμφωνία προμήθειας καλωδίων inter-array για την υπεράκτια αιολική ζώνη του Norfolk

28 Απριλίου 2023 | Νέα Μελών

Η Cenergy Holdings ανακοινώνει ότι η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της, υπέγραψε συμφωνία με τη Vattenfall για την προμήθεια καλωδίων inter-array για την υπεράκτια αιολική ζώνη του Norfolk.  Η Hellenic Cables θα προμηθεύσει περίπου 850 χλμ. καλωδίων αλουμινίου που θα συνδέουν τις ανεμογεννήτριες κάθε σειράς μεταξύ τους και στη συνέχεια κάθε σειρά με τον αντίστοιχο υποσταθμό του πάρκου, οδηγώντας στην υλοποίηση μιας από τις μεγαλύτερες υπεράκτιες αιολικές ζώνες στον κόσμο.

Η σύμβαση περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την παραγωγή, τον έλεγχο και την προμήθεια των υποβρυχίων καλωδίων inter-array τάσης 66kV με μόνωση XLPE καθώς και την προμήθεια των σχετικών εξαρτημάτων.

Τα καλώδια θα παραχθούν στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο υποβρύχιων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο, η δε παραγωγή τους θα πραγματοποιηθεί από το 2025 έως το 2028 σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.

Η υπεράκτια αιολική ζώνη του Norfolk θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε περίπου 4,6 εκατομμύρια νοικοκυριά και μετά την ολοκλήρωσή της, θα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες υπεράκτιες αιολικές ζώνες στον κόσμο.

Η Catrin Jung, επικεφαλής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη Vattenfall, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με την Hellenic Cables, που θα προμηθεύσει τα καλώδια interarray για την υπεράκτια αιολική ζώνη του Norfolk.  Είναι ακόμα ένα σημαντικό ορόσημο για το συγκεκριμένο έργο αλλά και προς τον στόχο της Vattenfall για μια ζωή χωρίς ορυκτά καύσιμα σε χρονικό διάστημα μιας γενιάς.»

Ο Rob Anderson, Διευθυντής Έργου της ζώνης Norfolk της Vattenfall, δήλωσε: «Η υπεράκτια αιολική ενέργεια θα βοηθήσει να μείνει το κόστος ενέργειας χαμηλό για τους καταναλωτές, θα μειώσει την εξάρτησή μας από το ακριβό ξένο φυσικό αέριο και θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα.  Η συμφωνία με την Hellenic Cables μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση μιας από τις μεγαλύτερες υπεράκτιες αιολικές ζώνες στον κόσμο, που θα παρέχει καθαρή και φθηνή ενέργεια σε πάνω από 4,5 εκατομμύρια νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο.»

Ο Κώστας Σαββάκης, Γενικός Διευθυντής της Hellenic Cables, σχολίασε: «Είμαστε ικανοποιημένοι που η Vattenfall ανανέωσε τη συνεργασία μας και για άλλη μια φορά εμπιστεύτηκε την Hellenic Cables για την προμήθεια των υψηλής ποιότητας καλωδίων της στο Norfolk, μία από τις μεγαλύτερες υπεράκτιες αιολικές ζώνες στον κόσμο.  Χαιρετίζουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε εκ νέου με τη Vattenfall και να εκτελέσουμε με επιτυχία και αυτό το εμβληματικό έργο.»

Σχετικά με τη Vattenfall
Η Vattenfall είναι μια ευρωπαϊκή εταιρεία ενέργειας με περίπου 20.000 υπαλλήλους. Για περισσότερα από 100 χρόνια έχει ηλεκτροδοτήσει βιομηχανίες, έχει παράσχει ενέργεια σε νοικοκυριά και έχει εκσυγχρονίσει τον τρόπο ζωής μας μέσω της καινοτομίας και της συνεργασίας. Τώρα θέλει να καταστήσει δυνατή μια ζωή χωρίς ορυκτά καύσιμα μέσα σε χρονικό διάστημα μίας γενιάς.

Cenergy Holdings

Η Cenergy Holdings είναι μια Βέλγικη εταιρεία συμμετοχών εισηγμένη τόσο στο Χρηματιστήριο των Βρυξελλών όσο και στο Χρηματιστήριο των Αθηνών, επενδύοντας σε κορυφαίες βιομηχανικές εταιρείες, εστιάζοντας στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση μεταφοράς ενέργειας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μετάδοσης δεδομένων. Το χαρτοφυλάκιο της Cenergy Holdings αποτελείται από την Σωληνουργεία Κορίνθου και την Hellenic Cables, εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αντίστοιχων τομέων ανάπτυξης. Η Σωληνουργεία Κορίνθου είναι παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή σωλήνων χάλυβα για τον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου και σημαντικός παραγωγός κοίλων τμημάτων χάλυβα για τον κατασκευαστικό τομέα. Η Hellenic Cables είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη, κατασκευάζοντας καλώδια ισχύος και τηλεπικοινωνιών καθώς και υποβρύχια καλώδια για τους προαναφερθέντες τομείς.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ