Cenergy Holdings: Η δημοσίευση της έκθεσης «whitepaper» του «Sustainable Markets Initiative (SMI) Sustainable Buildings Task Force» καθορίζει τις βέλτιστες πρακτικές που θα προωθήσουν την απεξάρτηση των κτιρίων από τον άνθρακα

29 Νοεμβρίου 2022 | Νέα Μελών

Η Viohalco, ως μέλος του SMI Sustainable Buildings Task Force, δεσμεύεται να διαθέτει τουλάχιστον ένα κτίριο με πλήρη απεξάρτηση από τον άνθρακα μέχρι το τέλος του 2030.

Το SMI Sustainable Buildings Task Force, πρόσφατα δημοσίευσε μια έκθεση «whitepaper» η οποία περιγράφει τις βέλτιστες πρακτικές για την επίτευξη ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος μέσω της υιοθέτησης νέων τεχνολογιών, έξυπνων πολιτικών και καινοτόμων συνεργασιών. Δεδομένου ότι ο κλάδος των κτιρίων, συμβάλλει με σχεδόν 40% των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα ετησίως, η επίτευξη βιώσιμων κτιρίων είναι  ζωτικής σημασίας στην παγκόσμια προσπάθεια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Η έκθεση «whitepaper» του Task Force έχει προσδιορίσει ότι οι τεχνολογίες ενεργειακής αποδοτικότητας, ο εξηλεκτρισμός και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι κρίσιμες για τον περιορισμό των εκπομπών άνθρακα έως το 2050.

Επιπλέον, το Task Force στο οποίο συμμετείχε η Viohalco, ανακοίνωσε νέες δεσμεύσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τις σημαντικότερες εταιρίες στον κλάδο των κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων των εταιριών  της SMI, οι οποίες δεσμεύονται να διαθέτουν τουλάχιστον ένα κτίριο με πλήρη απεξάρτηση από τον άνθρακα μέχρι το τέλος του 2030, εστιάζοντας σε μορφές θέρμανσης απαλλαγμένες από τον άνθρακα και αναπτύσσοντας δομικά υλικά με εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές άνθρακα. Οι δεσμεύσεις αυτές αποσκοπούν στην αντιμετώπιση ορισμένων από τις μεγαλύτερες προκλήσεις βιωσιμότητας στον κόσμο, εμπνέοντας τη βιομηχανία και την παγκόσμια αλλαγή και δημιουργώντας έναν κόσμο ισότητας χωρίς αποκλεισμούς.

Ο κ. Μιχάλης Στασινόπουλος, Executive Director  της Viohalco και μέλος του SMI Sustainable Buildings Task Force, δήλωσε: «Πλέον διαθέτουμε τις τεχνολογικές δυνατότητες να χτίσουμε και να λειτουργήσουμε κτίρια με σημαντικά χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα. Η ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών σε μεγάλη κλίμακα θα δώσει τη δυνατότητα για πιο διευρυμένη εφαρμογή στα κτίρια, μειώνοντας με τον τρόπο αυτό σημαντικά την επιβάρυνση του πλανήτη για τις επόμενες γενιές».

 Σχετικά με τη Sustainable Markets Initiative

Η πρωτοβουλία The Sustainable Markets Initiative (SMI) ξεκίνησε στην Ετήσια Συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ 2020 στο Νταβός, με αποστολή να προχωρήσει δυναμικά τη δράση κατά την επόμενη δεκαετία. Το SMI στοχεύει να ηγηθεί και να επιταχύνει τη μετάβαση της ανθρωπότητας σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον, καθοδηγώντας και προσκαλώντας δημόσιους, ιδιωτικούς και φιλανθρωπικούς τομείς να δημιουργήσουν οικονομική αξία σε ισορροπία με την κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Το SMI  Sustainable Buildings Task Force αποτελείται από ηγέτες εταιριών του κτιριακού κλάδου παγκοσμίως, ύστερα από πρόσκληση του Βασιλιά Καρόλου Γ’, στον πρότερο ρόλο του ως Πρίγκιπα της Ουαλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του SMI www.sustainablemarkets.org

Cenergy Holdings

Η Cenergy Holdings είναι μια Βέλγικη εταιρεία συμμετοχών εισηγμένη τόσο στο Χρηματιστήριο των Βρυξελλών όσο και στο Χρηματιστήριο των Αθηνών, επενδύοντας σε κορυφαίες βιομηχανικές εταιρείες, εστιάζοντας στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση μεταφοράς ενέργειας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μετάδοσης δεδομένων. Το χαρτοφυλάκιο της Cenergy Holdings αποτελείται από την Σωληνουργεία Κορίνθου και την Hellenic Cables, εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αντίστοιχων τομέων ανάπτυξης. Η Σωληνουργεία Κορίνθου είναι παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή σωλήνων χάλυβα για τον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου και σημαντικός παραγωγός κοίλων τμημάτων χάλυβα για τον κατασκευαστικό τομέα. Η Hellenic Cables είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη, κατασκευάζοντας καλώδια ισχύος και τηλεπικοινωνιών καθώς και υποβρύχια καλώδια για τους προαναφερθέντες τομείς.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ