Entersoft A.E.: Επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης στο 3ο τρίμηνο

17 Οκτωβρίου 2022 | Νέα Μελών

Προσηλωμένη στην εκτέλεση του στρατηγικού της σχεδιασμού και σε ένα εξαιρετικά ασταθές μακροοικονομικό περιβάλλον, η Entersoftεπιτάχυνε το ρυθμό ανάπτυξης των εσόδων της κατά το τρίτο τρίμηνο. Συγκεκριμένα στο τρίτο τρίμηνο του 2022 τα έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 6,1 εκ ευρώ σε σχέση με 4,8 ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σημειώνοντας ανάπτυξη 27%. Σε συνολικό επίπεδο ενεαμήνου για το 2022 τα βασικά οικονομικά μεγέθη είναι:

 • Έσοδα €20,7 εκατ., έναντι €17,4 εκατ. στο ενιάμηνο 2021
 • EBITDA €5,6 εκατ., έναντι €5,3 εκατ. στο ενιάμηνο 2021
 • Καθαρά Κέρδη προ Φόρων €3,6 εκατ. έναντι €3,8 εκατ. στο ενιάμηνο 2021
 • Διατήρηση υψηλής ρευστότητας με Ταμειακά διαθέσιμα €15,7 εκατ.

Η αύξηση των εσόδων στο ενιάμηνο κατά 19% προήλθε κατά το ήμισυ οργανικά και κατά το υπόλοιπο από τις εξαγορές των LogOn και BitSoftware. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν ελαφρά σε σχέση με το ενιάμηνο 2021 στα €5,6 εκατ. έναντι €5,3 εκατ. στην αντίστοιχη περσινή περίοδο ως αποτέλεσμα επενδύσεων στην ανάπτυξη του προσωπικού και σε μη επαναλαμβανόμενα έξοδα marketingκαι αναδιοργάνωσης του Ομίλου.

Η απόδοση όλων των επιμέρους κατηγοριών προϊόντων κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική καθώς κατέγραψαν ισχυρούς διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης. Ιδιαίτερα στον τομέα της ηλεκτρονικής τιμολόγησης που αναπτύχθηκε κατά 26% σε σχέση με το ενιάμηνο 2021, διαπιστώνεται σημαντική μακροπρόθεσμη και διατηρήσιμη τάση ανάπτυξης, που αποδίδεται στη ραγδαία υιοθέτηση από την αγορά, valueaddedλύσεων ηλεκτρονικής ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ επιχειρήσεων, υπηρεσίας που παρέχεται από την Entersoftγια πολλά έτη και στην οποία έχει αναπτυχθεί ισχυρή τεχνογνωσία και ηγετική θέση στην αγορά. Οι ρυθμοί ανάπτυξης σε Coreσυστήματα ERP, Logisticsκαι CRM, παρότι διψήφιοι, επηρεάστηκαν από την αναβολή αποφάσεων για νέες επενδύσεις, που εν μέρει αποδίδεται στη δυσμενή συγκυρία και εν μέρει στην αναμονή προκήρυξης έργων για την επιδότηση επενδύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού στον Ιδιωτικό Τομέα.

Η εκτίμηση της Διοίκησης είναι ότι τα επόμενα τρίμηνα το μακροοικονομικό περιβάλλον θα παραμείνει ασταθές, αλλά θα ξεκινήσει η διαδικασία εκταμιεύσεων για επενδύσεις που θα χρηματοδοτηθούν τόσο από το Ταμείο Ανάκαμψης όσο και από το νέο ΕΣΠΑ. Η Entersoft έχει προχωρήσει σε σημαντικές ενέργειες γεωγραφικής διαφοροποίησης της πελατειακής της βάσης, μέσω της πρόσφατης εξαγοράς στη Ρουμανία, γεγονός που αναμένεται να εντείνει το ρυθμό απόκτησης νέων πελατών και από κοινού με την εκκίνηση έργων ενταγμένων σε προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης θα επιδράσει θετικά στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων από τις επιχειρήσεις.

Entersoft A.E.

Η Entersoft είναι μία καινοτομική εταιρεία πληροφορικής, ειδικευμένη στην παραγωγή λογισμικού και παροχή υπηρεσιών για επιχειρήσεις. Πρωταγωνιστεί στην αγορά επιχειρηματικού λογισμικού προσφέροντας ενοποιημένο περιβάλλον λειτουργίας σε όλα τα προϊόντα της, ERP, CRM, Retail, Mobile, WMS, E-Commerce & B.I., σχεδιασμένα σε  Μicrosoft .ΝΕΤ, για τοπική υποδομή ή Cloud, με άδεια χρήσης ή ως SaaS.  Παρουσιάζει αλματώδη ανάπτυξη και ποιοτικά διευρυνόμενο πελατολόγιο. Διαθέτει Πιστοποιημένο Δίκτυο Συνεργατών, είναι εισηγμένη στην ΕΝ.Α. του Χρηματιστηρίου Αθηνών, διατηρεί θυγατρικές εταιρείες σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις ελληνικές Retail Link και Cardisoft, ενώ έχει εξαγωγική δραστηριότητα στην Κύπρο, Σερβία, Κατάρ και Σαουδική Αραβία.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ