Όμιλος Huawei: Η Huawei και η Ericsson υπογράφουν μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας

29 Αυγούστου 2023 | Νέα Μελών

Η Huawei και η Ericsson υπέγραψαν μακροπρόθεσμη παγκόσμια συμφωνία πολλαπλών αδειών χρήσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που καλύπτει διπλώματα τα οποία είναι απαραίτητα για ένα ευρύ φάσμα προτύπων όπως τα πρότυπα 3GPP, ITU, IEEE και IETF για τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας 3G, 4G και 5G. Η συμφωνία καλύπτει τις αντίστοιχες πωλήσεις δικτυακών υποδομών και καταναλωτικών συσκευών των εταιρειών, παρέχοντας στα δύο μέρη αμφότερη παγκόσμια πρόσβαση στις κατοχυρωμένες και τυποποιημένες τεχνολογίες τους.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την μακροπρόθεσμη παγκόσμια συμφωνία πολλαπλών αδειών χρήσης με την Ericsson», δήλωσε ο Alan Fan, επικεφαλής του Τμήματος Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Huawei. «Ως κύριοι συνεισφέροντες των τυπικών βασικών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας (SEP) για την κινητή επικοινωνία, οι εταιρείες αναγνωρίζουν η μία την αξία της πνευματικής ιδιοκτησίας της άλλης και αυτή η συμφωνία δημιουργεί ένα ισχυρότερο περιβάλλον διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Αποδεικνύει τη δέσμευση που έχουν σφυρηλατήσει και τα δύο μέρη ότι η πνευματική ιδιοκτησία πρέπει να γίνεται δεόντως σεβαστή ενώ ταυτόχρονα προστατεύεται».

Τα τελευταία 20 χρόνια, η Huawei συνέβαλε σημαντικά στα βασικά πρότυπα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συμπεριλαμβανομένων εκείνων στους τομείς κινητής τηλεφωνίας, Wi-Fi και πολυμέσων. Το 2022, η Huawei ήταν στην κορυφή της κατάταξης αιτούντων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Γραφείου με 4.505 αιτήσεις.

«Η δέσμευσή μας να μοιραζόμαστε κορυφαίες τεχνολογικές καινοτομίες θα οδηγήσει στην υγιή, βιώσιμη ανάπτυξη της βιομηχανίας και θα προσφέρει στους καταναλωτές πιο ισχυρά προϊόντα και υπηρεσίες», πρόσθεσε ο κος Fan.

Η Huawei είναι κάτοχος και υλοποιητής των SEP και επιθυμεί να υιοθετηθεί μια ισορροπημένη προσέγγιση όσον αφορά την αδειοδότηση. Μέσω της της συμφωνίας αυτής, παρέχει και λαμβάνει πρόσβαση σε βασικές τεχνολογίες. Ο κος Fan συμπλήρωσε, «Αυτή η συμφωνία είναι το αποτέλεσμα εντατικών συζητήσεων που διασφάλισαν ότι τα συμφέροντα τόσο των κατόχων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, όσο και των φορέων υλοποίησης εξυπηρετούνται δίκαια».

Όμιλος Huawei

Ο Όμιλος Huawei ιδρύθηκε το 1987 και αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο υποδομών, έξυπνων συσκευών και Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Οι καινοτομικές λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Huawei χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 170 χώρες, εξυπηρετώντας πάνω από τρία δισεκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, η Huawei ηγείται των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Στον τομέα των Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων η Huawei παρέχει συνεχώς, σε όλους τους παρόχους, ανταγωνιστικά, καινοτόμα και αδιάλειπτα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας υψηλών ταχυτήτων, καθώς και τεχνογνωσία προστιθέμενης αξίας με σημαντικά οφέλη για τη χώρα. Στον τομέα των Εταιρικών/Επιχειρηματικών πελατών, η Huawei Ελλάδος εισάγει ψηφιακές, καινοτόμες ιδέες και πυλωτικές εφαρμογές τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Στον τομέα των Καταναλωτικών Προϊόντων η Huawei Ελλάδος παρουσιάζει δυναμική ανάπτυξη και κατέχει ηγετική θέση και μερίδιο αγοράς στα smartphone, tablets και wearables που διαθέτει. Τέλος, στον τομέα της ενέργειας η Huawei προσφέρει πλήρως ψηφιοποιημένες έξυπνες λύσεις Smart PV Solution, που θέτουν τα θεμέλια ώστε η ηλιακή ενέργεια μελλοντικά να αποτελέσει την κύρια πηγή ενέργειας.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ