Όμιλος Huawei: Σύνοδος Κορυφής Ταλέντων και Πράσινης Ανάπτυξης, Πύλη προς την Αειφόρο Ανάπτυξη

18 Δεκεμβρίου 2023 | Νέα Μελών

Κατά τη διάρκεια της 28ης Διάσκεψης των μελών των Ηνωμένων Εθνών για το Πλαίσιο Συνθήκης που αφορά την Κλιματική Αλλαγή (COP 28) πραγματοποιήθηκε Σύνοδος κορυφής με θέμα την Πράσινη Ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο του Ντουμπάι. Στη Σύνοδο έλαβαν μέρος 36 συμμετέχοντες από το πρόγραμμα ταλέντων Seeds for the Future 2.0 της Huawei από 22 χώρες. Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επιστήμονες από διεθνείς οργανισμούς, καθηγητές από το Πανεπιστήμιο του Ντουμπάι και εκπρόσωποι της Huawei προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για τους λόγους που οι ψηφιακές δεξιότητες είναι ουσιώδεις στην αντιμετώπιση προκλήσεων αειφόρου ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, η Vicky Zhang, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας Εταιρικών Υποθέσεων της Huawei, δήλωσε: «Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητές μας. Στην Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή συναντώνται  τα κορυφαία μυαλά με σκοπό να αναζητήσουν νέες ιδέες και δράσεις που θα επιφέρουν ένα θετικό αποτέλεσμα παγκοσμίως. Οι νεότερες γενιές θα είναι αυτές που θα επιτύχουν την αειφόρο ανάπτυξη στο μέλλον. Η Huawei θα συνεχίσει να παρέχει την απαραίτητη εκπαίδευση στην ψηφιακή παιδεία για τα νέα ταλέντα προκειμένου να τους βοηθήσει να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητα και το πάθος τους. Μέσω της αξιοποίησης του τεράστιου δυναμικού των ICT, μπορούν να επιλύσουν πραγματικά προβλήματα και να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε προκλήσεις».

Ο Δρ. Eesa Mohammed Al Al Bastaki, Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Ντουμπάι, απηύθυνε χαιρετισμό στον οποίο ανέφερε: «Από την ίδρυσή του, το Πανεπιστήμιο του Ντουμπάι έχει δεσμευτεί να παρέχει στους φοιτητές υψηλής ποιότητας και διεθνή εκπαίδευση, καθώς και κατάρτιση σε τεχνικές και πρακτικές δεξιότητες”. Ακόμη, συμπλήρωσε, “ενθαρρύνουμε τους φοιτητές να επιδιώκουν την καινοτομία και τη δημιουργικότητα για να προετοιμαστούν πλήρως για τις μελλοντικές θέσεις εργασίας και προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν. Είμαστε επίσης υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη Huawei για την καλλιέργεια ταλέντων Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ), τη βελτίωση της ευαισθητοποίησής τους για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη συνδρομή τους στη διαμόρφωση ενός πιο πράσινου μέλλοντος».

Στην εκδήλωση, η Δρ. Φοίβη Κουντούρη, καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγήτρια στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δανίας, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Οικονομολόγων Περιβάλλοντος και Πόρων, πρόεδρος του Παγκόσμιου Κόμβου για το Κλίμα του Δικτύου Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (SDSN) και συμπρόεδρος του SDSN Europe, μοιράστηκε τις απόψεις της για τη Λευκή Βίβλο “Twin Skills for the Twin Transition: Defining Green Digital Skills and Jobs”, που δημοσίευσε πρόσφατα με τη Huawei.

Η ίδια δήλωσε: «Οι σύγχρονες τεχνολογίες είναι πολύ σημαντικές για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη ταλέντων: Η ανάπτυξη πράσινων και ψηφιακών δεξιοτήτων μπορεί να προωθήσει αποτελεσματικά την κλιματική ουδετερότητα  και κατ’επέκταση να αυξήσει τις εργασιακές ευκαιρίες σε αυτό τον τομέα. Οι πράσινες δεξιότητες επικεντρώνονται στην ενέργεια και το περιβάλλον, ενώ οι ψηφιακές συνδέονται στενά με τις Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιώνς (ΤΠΕ). Μαζί, οι πράσινες και οι ψηφιακές δεξιότητες θα διευκολύνουν τη μετάβαση στη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση περισσότερων παγκόσμιων περιβαλλοντικών και κλιματικών προκλήσεων».

Όμιλος Huawei

Ο Όμιλος Huawei ιδρύθηκε το 1987 και αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο υποδομών, έξυπνων συσκευών και Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Οι καινοτομικές λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Huawei χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 170 χώρες, εξυπηρετώντας πάνω από τρία δισεκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, η Huawei ηγείται των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Στον τομέα των Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων η Huawei παρέχει συνεχώς, σε όλους τους παρόχους, ανταγωνιστικά, καινοτόμα και αδιάλειπτα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας υψηλών ταχυτήτων, καθώς και τεχνογνωσία προστιθέμενης αξίας με σημαντικά οφέλη για τη χώρα. Στον τομέα των Εταιρικών/Επιχειρηματικών πελατών, η Huawei Ελλάδος εισάγει ψηφιακές, καινοτόμες ιδέες και πυλωτικές εφαρμογές τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Στον τομέα των Καταναλωτικών Προϊόντων η Huawei Ελλάδος παρουσιάζει δυναμική ανάπτυξη και κατέχει ηγετική θέση και μερίδιο αγοράς στα smartphone, tablets και wearables που διαθέτει. Τέλος, στον τομέα της ενέργειας η Huawei προσφέρει πλήρως ψηφιοποιημένες έξυπνες λύσεις Smart PV Solution, που θέτουν τα θεμέλια ώστε η ηλιακή ενέργεια μελλοντικά να αποτελέσει την κύρια πηγή ενέργειας.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ