Όμιλος Huawei: Η UNIDO και η Huawei εγκαινιάζουν την Παγκόσμια Συμμαχία για την Τεχνητή Νοημοσύνη στους τομείς της βιομηχανίας και των κατασκευών στο Διεθνές Συνέδριο για την Tεχνητή Nοημοσύνη στη Σαγκάη

2 Αυγούστου 2023 | Νέα Μελών

Στο έκτο Διεθνές Συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη (WAIC) που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο στη Σαγκάη της Κίνας, η Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιομηχανική Ανάπτυξη (UNIDO), μαζί με τη Huawei και άλλους εταίρους, εγκαινίασαν επίσημα την «Παγκόσμια Συμμαχία για την Τεχνητή Νοημοσύνη στους τομείς της Βιομηχανίας και των Κατασκευών» (AIM Global). Με επικεφαλής την UNIDO, η AIM Global θα προωθήσει τη σύμπραξη μεταξύ εταίρων από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα για την προώθηση τόσο της χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ), όσο και της ανάπτυξης της καινοτομίας της στους τομείς της βιομηχανίας και των κατασκευών.

Απευθυνόμενος στο κοινό κατά την τελετή έναρξης του συνεδρίου, ο κ. Gerd Müller, Γενικός Διευθυντής της UNIDO, ανέφερε: «Έχουμε όλοι κοινή ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι οι εξελίξεις στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) γίνονται με τρόπο ασφαλή, ηθικά και δεοντολογικά ορθό, βιώσιμο και συμπεριληπτικό. Η AIM Global αναγνωρίζει τη σημασία της γεφύρωσης του ψηφιακού χάσματος μεταξύ κρατών και βιομηχανιών και της διασφάλισης ότι κανένας τομέας δεν πρόκειται να εξαιρεθεί από την επανάσταση της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η AIM Global θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διαμόρφωσης του τοπίου στον τομέα ΑΙ. Ας εργαστούμε όλοι μαζί για να οικοδομήσουμε ένα μέλλον όπου η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αποτελεί μια δύναμη στην υπηρεσία του κοινού καλού, όπου τα οφέλη της θα είναι προσβάσιμα σε όλους τους ανθρώπους και όπου η καινοτομία θα ευδοκιμεί με σεβασμό στις κοινές μας αξίες».

«Είμαστε περήφανοι που αποτελούμε στρατηγικό εταίρο της AIM Global. Σε στενή συνεργασία με την UNIDO και τους υπόλοιπους εταίρους της Συμμαχίας, η Huawei θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη ώστε να δημιουργήσει νέα δυναμική στην ανάπτυξη της βιομηχανίας», δήλωσε η Vicky Zhang, Αντιπρόεδρος Εταιρικής Επικοινωνίας της Huawei. Πρόσθεσε επίσης: «Η Huawei δημιουργεί ισχυρές υποδομές σε σχέση με τις δυνατότητες αξιοποίησης της υπολογιστικής τεχνολογίας και διαθέτει πολλαπλά μοντέλα μεγάλης κλίμακας σχεδιασμένα για συγκεκριμένες βιομηχανίες. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη λύσεων Τεχνητής Νοημοσύνης που εξυπηρετούν με αποτελεσματικότερο τρόπο το σύνολο των βιομηχανιών – και που συμβάλουν καλύτερα στην επιστημονική έρευνα».
Η Συμμαχία θα επωφεληθεί από τα τοπικά δίκτυα και την πείρα και τη γνώση των γραφείων προώθησης επενδύσεων και τεχνολογίας της UNIDO, τα οποία παρέχουν υποστήριξη σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) παγκοσμίως. Η επακόλουθη βαθύτερη κατανόηση των πραγματικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ΜμΕ σε διατομεακό επίπεδο θα ενισχύσει τη στρατηγική της AIM Global προκειμένου να μεγιστοποιηθεί ο αντίκτυπός της. Η UNIDO αναλαμβάνει τη δέσμευση να στηρίξει τις καινοτόμες προσπάθειες για βελτίωση της βιομηχανικής ανταγωνιστικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η AIM Global θα αποτελέσει μια πλατφόρμα συνεργασίας, ανταλλαγής γνώσεων και ανάπτυξης βέλτιστων πρακτικών και θα επικεντρωθεί σε τέσσερις βασικούς τομείς:
1. Η AIM Global θα διευκολύνει την έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογιών ΑΙ ειδικά σχεδιασμένων για τους τομείς της βιομηχανίας και των κατασκευών.
2. Η Συμμαχία και οι εταίροι της θα δεσμευτούν για την ανάπτυξη και προώθηση ηθικών και δεοντολογικών κατευθυντήριων γραμμών για τη χρήση των τεχνολογιών ΑΙ στους τομείς της βιομηχανίας και των κατασκευών. Αυτές θα περιλαμβάνουν περιβαλλοντικά καθώς και κοινωνικά κριτήρια.
3. Με τη βοήθεια της Συμμαχίας, η UNIDO θα παρέχει προτάσεις σε κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς σχετικά με τη χρήση των τεχνολογιών ΑΙ στους τομείς της βιομηχανίας και των κατασκευών. Η εν λόγω πρωτοβουλία πρόκειται να οδηγήσει στην ανάπτυξη εθνικών στρατηγικών στον τομέα ΑΙ
4. Η AIM Global θα προωθήσει την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών για τη χρήση των τεχνολογιών ΑΙ στους τομείς της βιομηχανίας και των κατασκευών.

Όμιλος Huawei

Ο Όμιλος Huawei ιδρύθηκε το 1987 και αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο υποδομών, έξυπνων συσκευών και Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Οι καινοτομικές λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Huawei χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 170 χώρες, εξυπηρετώντας πάνω από τρία δισεκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, η Huawei ηγείται των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Στον τομέα των Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων η Huawei παρέχει συνεχώς, σε όλους τους παρόχους, ανταγωνιστικά, καινοτόμα και αδιάλειπτα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας υψηλών ταχυτήτων, καθώς και τεχνογνωσία προστιθέμενης αξίας με σημαντικά οφέλη για τη χώρα. Στον τομέα των Εταιρικών/Επιχειρηματικών πελατών, η Huawei Ελλάδος εισάγει ψηφιακές, καινοτόμες ιδέες και πυλωτικές εφαρμογές τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Στον τομέα των Καταναλωτικών Προϊόντων η Huawei Ελλάδος παρουσιάζει δυναμική ανάπτυξη και κατέχει ηγετική θέση και μερίδιο αγοράς στα smartphone, tablets και wearables που διαθέτει. Τέλος, στον τομέα της ενέργειας η Huawei προσφέρει πλήρως ψηφιοποιημένες έξυπνες λύσεις Smart PV Solution, που θέτουν τα θεμέλια ώστε η ηλιακή ενέργεια μελλοντικά να αποτελέσει την κύρια πηγή ενέργειας.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ